Skocz do zawartości

Stery do TREK X Caliber 8

GieniomaN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, Marcinsan napisał:

Na gorze jest:

50,1mm - 1,972”

na dole jest:

62,12mm - 2,44”

Zakładając grubość ścianek na 3 mm wychodzi klasyczne ZS44 na górze i ZS56 na dole. (50-6=44, 62-6=56)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

1. Nie ma mozlwosci zmiany sterow polzintegrowanych na zintegrowane. Cytuje autoryzowany sklep w ktorym nabylem treka:

”Nie ma możliwości stosowania zamiennie standardów półzintegorwanych i zintegrowanych. Zostaje wymiana w ramach dotychczasowego systemu.”

2. W odpowiedzi na pytanie skierowane w formularzu kontaktowym na stronie glownej treka o podanie rekomendowanego modelu „lepszych” sterow otrzymalem odpowiedz:

”Kod produktu dla tych sterów to W299174, może je Pan zamówić u każdego dilera marki Trek, cena to 150 zł. Są to stery FSA Orbit E2.”

Wyglada na to ze to sa zs44 / zs56 jak bylo okreslane wczesniej. Zastanawia mnie tylko ten proponowany typ fsa orbit e2 w ktorym wystepuje dodatkowa  redukcja z 1 1/2 na 1 1/8 na dolnym lozysku. Czy ja powinienem miec zs56/30 czy zs/40 na dole? Czy fsa orbit e2 beda pasowac i w mojej konfiguracji poprostu zaloze je bez reduktora na dol?

orbit e2 ma mala dostepnosc w necie. Wolalbym inne zs44| zs56/40.

Wydaje mi sie ze zs56/40 bo przy biezni na widelcu bylo zmierzone 39,72mm. Prosze was o potwierdzenie ze dobrze kombinuje

Edytowane przez Marcinsan
Hmm
  • 5 miesięcy temu...