eathan Opublikowano 17 Lipca 2018 Opublikowano 17 Lipca 2018 21 godzin temu, pizzaq napisał: Moja opinia o spodenkach z Martombike jest coraz lepsza. Dzisiaj 50 km w niecałe 2 godziny i wrażenia ślizgania się znikają, zadek ma wygodnie. Podejrzewam że się stopniowo przyzwyczajam, dam znać po mniej więcej 500 km. co słychać. W niedzielę na spodenkach Martombike zrobiłem 16 godzin jazdy (w tym może 1,5h przerw). Kompletny brak otarć. Ból tyłka minimalny ale przy takim czasie to raczej nie do uniknięcia.
Gość Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Spodenki rogelli mazano przejechałem max 130 km o czasie, o srogo 9 h w siodle i nic, nawet żadnych odparzeń i otarć
svoboda Opublikowano 28 Stycznia 2019 Opublikowano 28 Stycznia 2019 W dniu 16.07.2018 o 13:11, pizzaq napisał: Moja opinia o spodenkach z Martombike jest coraz lepsza. Dzisiaj 50 km w niecałe 2 godziny i wrażenia ślizgania się znikają, zadek ma wygodnie. Podejrzewam że się stopniowo przyzwyczajam, dam znać po mniej więcej 500 km. co słychać. I co tam było słychać dalej u Ciebie?
Argi Opublikowano 14 Maja 2019 Opublikowano 14 Maja 2019 Jak oceniacie rozmiarówkę tych spodenek z Martombike? Porównując do Rogelli, Santini czy czegokolwiek?
RadS Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jak jest wszyta wkladka w spodenkach Martombike w porównaniu do innych marek? Szukam spodenek, które będą miały ja wszytą nieco bardziej do przodu. BCM Nowatex i Decathlon za bardzo odstają z tyłu.
Fimala Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Godzinę temu, RadS napisał: Jak jest wszyta wkladka w spodenkach Martombike w porównaniu do innych marek? Szukam spodenek, które będą miały ja wszytą nieco bardziej do przodu. BCM Nowatex i Decathlon za bardzo odstają z tyłu. Moge zdać Ci relacje z tych spodenek Martomowych w lipcu bo właśnie na Wisłe 1200 robie sobie u nich komplet. Spodenki model bodajże 280.
eathan Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Moim zdaniem wkładka Martombike dużo lepsza niż w spodenkach Nowatexa i lepsza od wkładki w spodenkach bontragera, które kosztowały 2 x tyle. Sprawdzone w trasach po kilkanaście godzin w siodle.
Łukasz_P Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Myślę, że jak napiszesz do nich, to Ci wszyją wkładkę tak jak będziesz chciał. A sama wkładka jest świetna. 1
beskidbike Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Moim zdaniem wkładka w spodenkach Martombike jest bardziej z tyłu niż Decathlon i BCM (mam wszystkie). Z Martombike mam zarówno spodenki na szelkach i bokserki z wkładką. W tych drugich jest już tragedia i odesłałem do przeszycia. Mam dwie pary i w każdych to samo, część "pośladkową". która powinna podpierać kości kulszowe mam prawie na nerkach a to co powinno być na jajkach jest na czubie siodła (tak obrazowo ). Generalnie w każdych (mam 4 pary) jest inaczej i w żadnych nie jest całkiem dobrze. A porównanie mam spoore, ok. 20 par spodni i spodenek różnych producentów
RadS Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 @beskidbike, a która marka/model ma wkładki bardziej z przodu?
beskidbike Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Jak dla mnie, Santini, Kallisto, Raso, Pearl Izumi, nawet jakieś "chińczyki" Te z Deca czy BCM mają po prostu zły krój i odstają (mi też) z tyłu od d... w przeciwieństwie od tych powyżej. Już ktoś o tym wspominał na forum w kwestii kroju BCM. Ja też jakiś chudy nie jestem, pośladki mam, także to też nie to Edytowane 11 Czerwca 2019 przez beskidbike
maku1977 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 7 minut temu, RadS napisał: @beskidbike, a która marka/model ma wkładki bardziej z przodu? Każda......jak założysz tył na przód:)
JaW Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 Na Eroe.cc pojawiła się druga wersja Najlepszych Bibsów Świata, z nogawkami dłuższymi o 4 cm, czyli teraz będą oprócz zwykłych także takie tuż nad kolano. https://eroe.cc/kategoria/mezczyzni/najlepsze-meskie-spodenki-swiata Od ceny na stronie możliwy rabat 20%. Polecam, bo mam, jeżdżę i są świetne w każdym centymetrze
de Villars Opublikowano 5 Lipca 2019 Opublikowano 5 Lipca 2019 A czy ktoś używa spodenek Rogelli Porrena 2.0: https://www.ultris.pl/pl/p/Rogelli-Porrena-2.0-meskie-spodenki-rowerowe-blackred/2132 Są reklamowane jako przenaczone na długie trasy, po 6h, ale wkładka na zdjęciu nie wygląda przekonująco.
panMarcin Opublikowano 12 Lipca 2019 Opublikowano 12 Lipca 2019 Możesz zainwestować w spodenki z szelkami, ja mam takie https://www.morecycling.co/Spodenki-Bib-Short-SPECIAL-Black/92 i sprawdzają się. Materiał dobrze przylega do ciała, ale ruchów nie krępuje. W tych spodenkach i w wysokich temperaturach można jeździć. Rozmiary masz od S do XXL także jak jesteś trochę lepiej zbudowany to bez obaw wejdziesz.
TOMA52 Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 W dniu 1.07.2019 o 16:13, JaW napisał: Na Eroe.cc pojawiła się druga wersja Najlepszych Bibsów Świata, z nogawkami dłuższymi o 4 cm, czyli teraz będą oprócz zwykłych także takie tuż nad kolano. https://eroe.cc/kategoria/mezczyzni/najlepsze-meskie-spodenki-swiata Od ceny na stronie możliwy rabat 20%. Polecam, bo mam, jeżdżę i są świetne w każdym centymetrze możesz zdradzić jak dostać taki rabat?
Łukasz_P Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 Odnośnie tych spodenek, to long, to wersja pierwotna. Nowa jest krótsza od standardowych. Tak Przemek pisał na FB w komentarzach.
JaW Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 @Łukasz_P chyba to damska nowa wersja jest krótsza, a męska dłuższa. Tak wynika z maila: "Od dziś, zarówno panie jak i panowie, wybiorą spośród dwóch wariantów długości. Panie znają: klasyczną długość oraz wersję skróconą o około 5cm. Panowie zaś: długość klasyczną oraz wersję wydłużoną o około 4cm." Zresztą nie wiem, ale mam wersję starszą i średnio bym chciał mieć te spodenki o 4 cm krótsze, byłyby wtedy do połowy uda.
Łukasz_P Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 41 minut temu, JaW napisał: @Łukasz_P chyba to damska nowa wersja jest krótsza, a męska dłuższa. Tak wynika z maila: "Od dziś, zarówno panie jak i panowie, wybiorą spośród dwóch wariantów długości. Panie znają: klasyczną długość oraz wersję skróconą o około 5cm. Panowie zaś: długość klasyczną oraz wersję wydłużoną o około 4cm." Zresztą nie wiem, ale mam wersję starszą i średnio bym chciał mieć te spodenki o 4 cm krótsze, byłyby wtedy do połowy uda. No właśnie na FB w głównym poście jest dokładnie napisane tak jak cytujesz, natomiast w komentarzach poniżej jak na zdjęciu. Więc sam już nie wiem. Ja osobiście wołałbym krótszą nogawkę, bo wzrost mam pod S'kę, a obwód uda pod XL'kę.
JaW Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 Sprawa jasna, napisałem do Przemka z prośbą o wyjaśnienie. Starsza wersja jest dłuższa, Long. Nowa to krótsza, Regular. 1
FitXKombatant Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 Kupilem spodnie na szelkach w Decathlonie, sa to pierwsze tego typu gacie z pielucha w moim zyciu. Mam wrazenie, ze nie dokonca dzialaja tak jak powinny, czesto musze poprawiac sie na siodelku bo zwyczajnie zmykam pod kierownice, do tego wkladka jest dosc szeroka jak na moja budowe, nie mam uda typowego kolarza, raczej blizej mi do panow z toru, co w efekcie powoduje ze gacie mnie obcieraja w pachwinach i w ogole ciezko je naciagnac "do konca", jakby zawsze troche odstaja od tylka. Co mogloby mnie uratowac? Aktualnie siedzenie dluzej niz 1,5h-2h to juz dyskomfort, Powyzej 4h walka o przetrwanie.
JaW Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 @FitXKombatant albo gacie masz za duże, albo krój nie jest dla Ciebie. Spodnie kolarskie muszą być ciasne, muszą dobrze przylegac, a materiał musi być na tyle dobry, aby nie rozciagal sie z czasem. Probuj innych modeli i weź rozmiar mniejsze.
FitXKombatant Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 Mysle, ze przylegaja odpowiednio, bez uzycia wiekszej sily nie wcisne ich nawet do polowy uda. Moze wkladka jest zrobiona pod ludzi o mniejszej wadze i stad te negatywy? Ja mam 115kg, moj nacisk na siodlo jest znacznie wiekszy niz kolesia do 85kg Sproboje rozmiar mniejsze. Dziekuje
Zajop Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Spróbuj nie tylko rozmiar mniejsze, ale polecam sprawdzić ofertę konkurencji, bo decathlon nie jest ani tani ani dobry. Spróbuj też poprawnie ustawić siodełko. 1
Rekomendowane odpowiedzi