Wojtek Opublikowano 15 Listopada 2018 Autor Opublikowano 15 Listopada 2018 (edytowane) W dniu 15.11.2018 o 12:03, kie napisał: Hej, Trafiłem na Twój post w maju, gdy stanąłem przed dylematem "kupić/nie kupić" (w sumie bardziej, czy po kilkunastu latach przerwy wracać do kręcenia). Zaczęło się tak: Pod koniec sierpnia w końcu wyjechał: (na tym zdjęciu jeszcze z nieprzycięta sterówką) Co prawda nie Big, tylko zwykły Reamol 150. Nie 27,5" tylko 26". Z paskudnym czerwonym pancerzem (wyleci w przyszłości). Koła, sztyca, siodło - po taniości, bo budżet zaczął się kurczyć i koniec sezonu zbliżać Tona frajdy. Pozdro. Uściskaj swój Załóż proszę swój wątek, jestem piekielnie ciekaw Twoich wrażeń i opinii na temat roweru. Edytowane 20 Listopada 2018 przez SpiderMAN
Wojtek Opublikowano 22 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2018 (edytowane) Ponieważ stwierdziłem że chcę wyjechać wcześniej rowerem to jedzie do mnie bieda amor. Z czasem wymienię go na właściwy. Mam już prawie wszystko graty żeby wyjechać. Brakuje mi tylko sterów i tulei do montażu dampera. Edytowane 22 Grudnia 2018 przez Wojtek
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2018 Opublikowano 24 Grudnia 2018 W dniu 22.12.2018 o 14:39, Wojtek napisał: Ponieważ stwierdziłem że chcę wyjechać wcześniej rowerem to jedzie do mnie bieda amor. Z czasem wymienię go na właściwy. Mam już prawie wszystko graty żeby wyjechać. Brakuje mi tylko sterów i tulei do montażu dampera. Budujesz napięcie... Jak w dreszczowcu... Co tam tak ładnie zapakowane?
Wojtek Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udało mi się trafić okazyjnie Sr Suntour Aion. 160 skoku będzie spoko. Na pierwszy tymczasowy amor styknie. Za damper bedzie robil DT Swiss M210. Obydwa są przewidziane na montaż tymczasowy. Chce na rowerze wyjechać wcześniej niż pod koniec przyszłego roku więc będę działał budżetowo.
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Aion to dość przyzwoity amorek, ja bym tam go tak tymczasowo nie traktował... Ale to zależy od budżetu i planów...
Wojtek Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2019 Kilka gadżetów wpadło do KOBY. Niedługo montaż już się doczekać nie mogę.
Wojtek Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2019 1 godzinę temu, zibi_j1 napisał: Zaczyna to wyglądać jak rower Powoli, dziś planuje coś zamontować. 1
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2019 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Coś ten mostek tutaj nie pasuje... za długi
Wojtek Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2019 Nie mam innego pod ręką. Ten jest tylko po to żeby się wszystko trzymało kupy.
Gość Opublikowano 21 Stycznia 2019 Opublikowano 21 Stycznia 2019 2 minuty temu, Wojtek napisał: Nie mam innego pod ręką. Ten jest tylko po to żeby się wszystko trzymało kupy. Ulżyło mi... Już myślałem, że będziesz go cywilizował
Wojtek Opublikowano 27 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2019 KOBA przymierzona do bagażnika jedzie na pomiary tulei montażowych do dampera. Liczę na to niedługo wyruszę na pierwszą przejażdżkę.
Kszycholas Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Miałem taką ramkę. Trzeba uważać z damperem. Miałem foxa propedal i łatwo przelatywał przez skok. Musiałem dorzucić tokeny do zmniejszenia komory. Jako ciekawostka powiem że bez problemu jest kontakt z Janem Koba. Pisałem do niego i podpowiedział właśnie o tych tokenach. 1
Unknown Opublikowano 10 Lutego 2019 Opublikowano 10 Lutego 2019 Chyba masz w podobnej obróbce tę ramę która mam także ( tylko 29 racetool). Mam na mysli powierzchnie- anodyzowanie. Czy zabezpieczasz to docelowo czymś, czy masz zamiar ja zużyć, powycierac, aby widac bylo w niej życie i malować od nowa jak będzie juz paskudna ?
Wojtek Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Opublikowano 10 Lutego 2019 Na razie nie planuje jej w żaden sposób zabezpieczać.
Wojtek Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Opublikowano 21 Lutego 2019 Coraz bliżej finału. Liczę na to że w końcu do weekendu uda mi się do końca poskładać rower.
Wojtek Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Opublikowano 24 Lutego 2019 Dziś wskoczył jeszcze nowy łańcuch do zmiany w najbliższym czasie jeszcze mostek. Ponadto za jakiś czas będzie inny napęd. Wagowo też nie ma tragedii
patrykppp Opublikowano 28 Lutego 2019 Opublikowano 28 Lutego 2019 A myślałem, że Koba w Polsce to mało popularna firma. A tutaj moja machina 😛
Gość Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 11 godzin temu, patrykppp napisał: A myślałem, że Koba w Polsce to mało popularna firma. A tutaj moja machina 😛 Załóż swój wątek
Wojtek Opublikowano 3 Marca 2019 Autor Opublikowano 3 Marca 2019 Nowy mostek na miejscu. Pasuje do czerwonych detali. 1
Rekomendowane odpowiedzi