cieq Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 (edytowane) Twoim zdaniem przy "normalnej jeździe rekreacyjnej" nie można się przewrócić i zedrzeć sobie łap? Edytowane 30 Lipca 2019 przez cieq
trollu Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 mogłeś poczekać te kilka dni, byłby okrągły rok, taka piękna rocznica
revolta1 Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 1 godzinę temu, cieq napisał: Twoim zdaniem przy "normalnej jeździe rekreacyjnej" nie można się przewrócić i zedrzeć sobie łap? Można. Ale nie zamierzam. (wiem wiem w kasku też można nie jeździć bo się nie zamierzam przewrócić. nie potrzebne mi takie wywody) interesowały mnie dwa rodzaje chwytów jak wyżej i które z nich są lepsze. nie chodziło mi o wywrotki. Chwyty wybrałem rok temu 😀
trollu Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 co do wywrotek - wszystko zależy jak daleko jesteśmy w stanie pójść w swoich rozważaniach. Jeśli bardzo boimy się wywrotki to obowiązkowo ochraniacze na kolana i łokcie, kask najlepiej ff (koleżanka raz nakryła się rowerem i miała farta że zęby całe bo dostała kierownicą - czyli nawet na prostej ścieżce "się da"). Rękawice - najlepiej z protektorami. Niestety chyba nic nie chroni przed złamaniami (obojczyk itp) ja tam jeżdżę bez rękawic, rękawice zakładam tylko w cięższy teren, przy lajtowej jeździe po lesie bontragery zapewniają wystarczającą "chwytność" nawet ze spoconymi dłońmi. Odi tak samo 1
Rekomendowane odpowiedzi