stanislaw.kozuchowicz Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Godzinę temu, Darom napisał: Już myślałem, że sobie te kupie Bontrager Rhythm Plus czarne . A tu mi znowu piszesz, że jest to lipa bo mi się dłonie spocone będą na tym ślizgać i będą dobre tylko jak będę jeździł w rękawiczkach. I teraz nie wiem. Bo ja jeżdżę do pracy bez rękawiczek codziennie rano i z pracy popołudniu. A rękawiczki ubieram tylko jak jadę się gdzieś przejechać. Więc muszę mieć takie te chwyty czy gripy - zwał jak zwał, żeby były dobre na jazdę zarówno jak i bez rękawiczek jak i w rękawiczkach. I znowu nie wiem co wybrać bo nie chcę kupić szmelcu, z którego w ogóle nie będę zadowolony i rzucę tym w kąt i będą tam gniły. Jeszcze raz pytam: KTÓRE WYBRAĆ SOBIE ??? 1. EKFan UltraLight Silikon 2. Odi Rogue Lock-On 3. Specialized Enduro XL Locking 4. https://pl.aliexpress.com/item/1Pair-MTB-Bicycles-Mountain-Bikes-Grip-Anti-Slip-Sponge-Lock-on-Handlebar-Grips-End-Bar-Plug/32419178119.html?spm=a2g17.10010108.1000023.3.23b651b3Xe4IOz 5. city 900 confort czarne 6. Bontrager Race Lite 7. Bontrager Rhythm Plus Które dla mnie będą dobre ? proszę polećcie mi coś rozsądnego do mojego roweru Kross Evado 2.0 @Darom, Pisałem o race lite a nie rhythm 🙂 Pozdrawiam!
Darom Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) stanislaw.kozuchowicz nie wiesz może czy Bontrager Rhythm Plus będą dobre dla mnie ? Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Darom
jaroslaw.cogiel Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2018 Osobiście wziąłbym Bontrager Race Lite lub MEIJUN Mają obejmy , jedne dość drobne nacięcia a drugie gładkie ale lekko wyprofilowane , cena jest ok , kupie sobie również MEIJUN chyba że będziesz kupował to weź również dla mnie a ja odkupie Zarówno Odi Rogue Lock-On jak i Bontrager Rhythm Plus są grube i śliskie bez rękawiczek. Jeżdżę parę dni na ODI i bez rękawiczek jak się spocę to pływają w rękach. Innych bez obejm nie polecam.
Zbysio Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Od siebie mogę polecić. Ritchey są grube, amortyzują świetnie i nie ślizgają się w dłoniach. Niestety mają dwa minusy. Są to jednorazówki, raz zamontowanych nie udało mi się zdjąć bez uszkodzenia. Drugim minusem jest dla mnie cena za "jednorazówki".
Darom Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) PYTAM 3 RAZ: KTÓRE WYBRAĆ SOBIE ??? 1. EKFan UltraLight Silikon 2. Odi Rogue Lock-On 3. Specialized Enduro XL Locking 4. https://pl.aliexpress.com/item/1Pair-MTB-Bicycles-Mountain-Bikes-Grip-Anti-Slip-Sponge-Lock-on-Handlebar-Grips-End-Bar-Plug/32419178119.html?spm=a2g17.10010108.1000023.3.23b651b3Xe4IOz 5. city 900 confort czarne 6. Bontrager Race Lite 7. Bontrager Rhythm Plus Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Darom
jaroslaw.cogiel Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2018 Odpisałem Ci po wyżej z moimi rekomendacjami..... Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Darom Opublikowano 5 Czerwca 2018 Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) 14 minut temu, jaroslaw.cogiel napisał: Odpisałem Ci po wyżej z moimi rekomendacjami. Napisałeś bym brał Bontrager Race Lite gdzie post wcześniej ktoś napisał mi, że "Jeżeli planujesz jeździć bez rękawiczek to może być średnio. Spocone dłonie się po nich slizgają." Więc odpadają te. Edytowane 5 Czerwca 2018 przez Darom
jaroslaw.cogiel Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Musisz próbować , każdemu nie dogodzi....
Pietern Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 W dniu 5.06.2018 o 19:51, Darom napisał: PYTAM 3 RAZ: Mnie też to oburza, że Internet nie wie jakie laseczki ci się najbardziej podobają. 1
jaroslaw.cogiel Opublikowano 7 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2018 Mnie też to oburza, że Internet nie wie jakie laseczki ci się najbardziej podobają.Hahaha Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
trollu Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 ja mam Bontragery Rhythm (na jednej obejmie), jeździłem bez rękawic (teraz w sumie też bo pojechały na reklamację) i jak dla mnie problemu nie było. Kumpel ma Odi Rogue i one bardziej kleją się do ręki. Być może dla Ciebie byłby to dobry wybór
Darom Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 6 godzin temu, trollu napisał: Kumpel ma Odi Rogue i one bardziej kleją się do ręki. Być może dla Ciebie byłby to dobry wybór Czy podałbyś mi do nich linka ?
trollu Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 https://rowerowy.com/sklep/czesci/gripy-chwyty/bez-kolnierza/prod/odi-rouge
jargier Opublikowano 13 Lipca 2018 Opublikowano 13 Lipca 2018 https://rowerowy.com/sklep/czesci/gripy-chwyty/bez-kolnierza/prod/esi-fit-xc i wszystko na ten temat
revolta1 Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Uzywa ktos tego modelu Bontrager Rhythm Plus Da sie jezdzic bez rekawiczek? Chce kupic chwyty i zrezygnowac z rekawiczek
Darom Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 58 minut temu, revolta1 napisał: Uzywa ktos tego modelu Bontrager Rhythm Plus Da sie jezdzic bez rekawiczek? Ja je kupiłem i są bardzo dobre. Świetnie trzymają mocno na kierownicy. Można jeździć bez rękawiczek spokojnie, dłonie się nie ślizgają. Polecam te chwyty, jestem bardzo zadowolony. Jak masz okazję, to je kup - nie pożałujesz - będziesz też zadowolony. 1
revolta1 Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Padly mi rekawiczki bez palcow i zastanawialem sie czy kupic kolejne rekawiczki ( nie lubie jezdzic w rekawiczkach) czy grube miesiste gripy. wole w sumie gripy
trollu Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 ja od 2 lat mam te bontragery, wokół komina jeżdżę bez rękawic. W teren ubieram rękawice ale z gładką wewnętrzną stroną, bez żelu itp udziwnień. Ogólnie gripy super, ja mam na jednej obejmie - nawet na spoconych rękach dobrze trzymają chociaż wiadomo - w terenie jednak bezpieczniej wtedy mieć rękawice. Po 2 latach zauważyłem że lekko wytarła się ta mikroperforacja (paski na "kostkach") ale nie ma z tego tytułu żadnych problemów - nic się nie łuszczy, nie klei itd Jak te dojadę to kupię następne chociaż nie wiem jak to będzie bo jest już nowy model ale może w necie gdzieś jeszcze się je znajdzie https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/części-rowerowe/komponenty-rowerowe/rowerowe-chwyty-i-owijki-kierownicy/gripy-i-chwyty-kierownicy/chwyt-bontrager-se-elite/p/14207/?colorCode=black
revolta1 Opublikowano 22 Lipca 2018 Opublikowano 22 Lipca 2018 Te co pokazujesz tez fajne.chodzi o to wlasnie zeby nie zakladac rekawic z zelem. Czasem cienkie ok One maja taka sama srednice?
trollu Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 te nowe z linku podejrzewam że mają taką samą lub bardzo podobną średnicę
revolta1 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Ktore lepsze ? Odi Czy Bontrager Rhythm Plus Chodzi o jazde bez rekawic. XC
Darom Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zdecydowanie lepsze są Bontrager Rhythm Plus.
revolta1 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Cena taka sama. Bontragery kosztuja jakies 105zl .dobra cena czy mozna gdzies taniej ?
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 11 godzin temu, revolta1 napisał: Chodzi o jazde bez rekawic. XC Nie polecam... To już nie chodzi o fakt pocenia się, ale przy ewentualnej glebie lepiej jest potargać rękawiczki niż zedrzeć skórę na rękach...
revolta1 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Moze zle napisalem te XC . chodzi mi o podrozowanie . normalna jazde rekarcyjna
Rekomendowane odpowiedzi