Skocz do zawartości

Chwyty rowerowe

jaroslaw.cogiel

Rekomendowane odpowiedzi

stanislaw.kozuchowicz
Opublikowano
Godzinę temu, Darom napisał:

Już myślałem, że sobie te kupie Bontrager Rhythm Plus czarne . A tu mi znowu piszesz, że jest to lipa bo mi się dłonie spocone będą na tym ślizgać i będą dobre tylko jak będę jeździł w rękawiczkach. I teraz nie wiem. Bo ja jeżdżę do pracy bez rękawiczek codziennie rano i z pracy popołudniu. A rękawiczki ubieram tylko jak jadę się gdzieś przejechać. Więc muszę mieć takie te chwyty czy gripy - zwał jak zwał,  żeby były dobre na jazdę zarówno jak i bez rękawiczek jak i w rękawiczkach. 

I znowu nie wiem co wybrać bo nie chcę kupić szmelcu, z którego w ogóle nie będę zadowolony i rzucę tym  w kąt i będą tam gniły. 

Jeszcze raz pytam: KTÓRE WYBRAĆ SOBIE ???

1. EKFan UltraLight Silikon                     

2. Odi Rogue Lock-On

3. Specialized Enduro XL Locking

4. https://pl.aliexpress.com/item/1Pair-MTB-Bicycles-Mountain-Bikes-Grip-Anti-Slip-Sponge-Lock-on-Handlebar-Grips-End-Bar-Plug/32419178119.html?spm=a2g17.10010108.1000023.3.23b651b3Xe4IOz

5. city 900 confort czarne

6. Bontrager Race Lite

7. Bontrager Rhythm Plus 

Które dla mnie będą dobre ?  proszę polećcie mi coś rozsądnego do mojego roweru Kross Evado 2.0

@Darom,

Pisałem o race lite a nie rhythm 🙂

Pozdrawiam!

Opublikowano (edytowane)

stanislaw.kozuchowicz  nie wiesz może czy Bontrager Rhythm Plus będą dobre dla mnie ?

Edytowane przez Darom
jaroslaw.cogiel
Opublikowano

Osobiście wziąłbym Bontrager Race Lite lub MEIJUN

Mają obejmy , jedne dość drobne nacięcia a drugie gładkie ale lekko wyprofilowane ,  cena jest ok , kupie sobie również MEIJUN chyba że będziesz kupował to weź również dla mnie a ja odkupie :) 

Zarówno Odi Rogue Lock-On jak i  Bontrager Rhythm Plus  są grube i śliskie bez rękawiczek. Jeżdżę parę dni na ODI i bez rękawiczek jak się spocę to pływają w rękach.

Innych bez obejm nie polecam.

Opublikowano

Od siebie mogę polecić. Ritchey są grube, amortyzują świetnie i nie ślizgają się w dłoniach. Niestety mają dwa minusy. Są to jednorazówki, raz zamontowanych nie udało mi się zdjąć bez uszkodzenia. Drugim minusem jest dla mnie cena za "jednorazówki". 

Opublikowano (edytowane)

PYTAM 3 RAZ:

KTÓRE WYBRAĆ SOBIE ???

1. EKFan UltraLight Silikon                     

2. Odi Rogue Lock-On

3. Specialized Enduro XL Locking

4. https://pl.aliexpress.com/item/1Pair-MTB-Bicycles-Mountain-Bikes-Grip-Anti-Slip-Sponge-Lock-on-Handlebar-Grips-End-Bar-Plug/32419178119.html?spm=a2g17.10010108.1000023.3.23b651b3Xe4IOz

5. city 900 confort czarne

6. Bontrager Race Lite

7. Bontrager Rhythm Plus 

Edytowane przez Darom
jaroslaw.cogiel
Opublikowano

Odpisałem Ci po wyżej z moimi rekomendacjami.
....

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jaroslaw.cogiel napisał:

Odpisałem Ci po wyżej z moimi rekomendacjami.

Napisałeś bym brał Bontrager Race Lite gdzie post wcześniej ktoś napisał mi, że "Jeżeli planujesz jeździć bez rękawiczek to może być średnio. Spocone dłonie się po nich slizgają." Więc odpadają te.

Edytowane przez Darom
jaroslaw.cogiel
Opublikowano

Musisz próbować , każdemu nie dogodzi....

Opublikowano
W dniu 5.06.2018 o 19:51, Darom napisał:

PYTAM 3 RAZ:

:D

Mnie też to oburza, że Internet nie wie jakie laseczki ci się najbardziej podobają.

• Lubię to! 1
jaroslaw.cogiel
Opublikowano

Mnie też to oburza, że Internet nie wie jakie laseczki ci się najbardziej podobają.
Hahaha

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ja mam Bontragery Rhythm (na jednej obejmie), jeździłem bez rękawic (teraz w sumie też bo pojechały na reklamację) i jak dla mnie problemu nie było. Kumpel ma Odi Rogue i one bardziej kleją się do ręki. Być może dla Ciebie byłby to dobry wybór

Opublikowano
6 godzin temu, trollu napisał:

Kumpel ma Odi Rogue i one bardziej kleją się do ręki. Być może dla Ciebie byłby to dobry wybór

Czy podałbyś mi do nich linka ?

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uzywa ktos tego modelu  Bontrager Rhythm Plus 

Da sie jezdzic bez rekawiczek? 

images.jpg

Chce kupic chwyty i zrezygnowac z rekawiczek 

Opublikowano
58 minut temu, revolta1 napisał:

Uzywa ktos tego modelu  Bontrager Rhythm Plus 

Da sie jezdzic bez rekawiczek?

Ja je kupiłem i są bardzo dobre. Świetnie trzymają mocno na kierownicy. Można jeździć bez rękawiczek spokojnie, dłonie się nie ślizgają. Polecam te chwyty, jestem bardzo zadowolony. Jak masz okazję, to je kup - nie pożałujesz - będziesz też zadowolony.

• Pomógł 1
Opublikowano

Padly mi rekawiczki bez palcow i zastanawialem sie czy kupic kolejne rekawiczki ( nie lubie jezdzic w rekawiczkach) czy grube miesiste gripy. wole w sumie gripy 

Opublikowano

ja od 2 lat mam te bontragery, wokół komina jeżdżę bez rękawic. W teren ubieram rękawice ale z gładką wewnętrzną stroną, bez żelu itp udziwnień. Ogólnie gripy super, ja mam na jednej obejmie - nawet na spoconych rękach dobrze trzymają chociaż wiadomo - w terenie jednak bezpieczniej wtedy mieć rękawice. Po 2 latach zauważyłem że lekko wytarła się ta mikroperforacja (paski na "kostkach") ale nie ma z tego tytułu żadnych problemów - nic się nie łuszczy, nie klei itd

Jak te dojadę to kupię następne chociaż nie wiem jak to będzie bo jest już nowy model ale może w necie gdzieś jeszcze się je znajdzie

https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/części-rowerowe/komponenty-rowerowe/rowerowe-chwyty-i-owijki-kierownicy/gripy-i-chwyty-kierownicy/chwyt-bontrager-se-elite/p/14207/?colorCode=black

Opublikowano

Te co pokazujesz tez fajne.chodzi o to wlasnie zeby nie zakladac rekawic z zelem. Czasem cienkie ok 

One maja taka sama srednice?

Opublikowano

te nowe z linku podejrzewam że mają taką samą lub bardzo podobną średnicę

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktore lepsze ?

Odi

683725f545c5b73548bcd1a26d0b.jpg

Czy  Bontrager Rhythm Plus 

images.jpg

Chodzi o jazde bez rekawic. XC 

Opublikowano

Zdecydowanie lepsze są  Bontrager Rhythm Plus.

Opublikowano

Cena taka  sama.

Bontragery kosztuja jakies 105zl .dobra cena czy mozna gdzies taniej ? 

Opublikowano
11 godzin temu, revolta1 napisał:

Chodzi o jazde bez rekawic. XC

Nie polecam... To już nie chodzi o fakt pocenia się, ale przy ewentualnej glebie lepiej jest potargać rękawiczki niż zedrzeć skórę na rękach...

Opublikowano

Moze zle napisalem te XC . chodzi mi o podrozowanie . normalna jazde rekarcyjna