Skocz do zawartości

Merida Carbon FLX Race-V 16" - Sziva

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja piórkuje... Kto ci ten rower pucuje? Już któryś raz oglądam go, w różnych ujęciach, i za każdym razem z kasety można by jeść. :)

Nic nie powiem mojemu kuniowi, bo by zaczął za tobą tęsknić. ;)

Opublikowano
12 minut temu, Pietern napisał:

Ja piórkuje... Kto ci ten rower pucuje? Już któryś raz oglądam go, w różnych ujęciach, i za każdym razem z kasety można by jeść. :)

Nic nie powiem mojemu kuniowi, bo by zaczął za tobą tęsknić. ;)

Ja. Ja sama :D 

Opublikowano

To masz charakter i dopieszczony rower. Mnie się zdarzyło pomyśleć, ze dwa razy, żeby wypucować piasty. A kasetę, to tylko szczoteczką przejadę. Ale ja facet jestem... :)

Opublikowano
3 minuty temu, Pietern napisał:

To masz charakter i dopieszczony rower. Mnie się zdarzyło pomyśleć, ze dwa razy, żeby wypucować piasty. A kasetę, to tylko szczoteczką przejadę. Ale ja facet jestem... :)

A ja mam myjkę ultradźwiękową i czyszczę razem z łańcuchem za jednym zamachem i syfem.

Opublikowano

No rowerek wygląda dużo lepiej niż na początku. Kawał porządnej roboty wykonany. A..., mam takie same pedały, nawet wczoraj je smarowałem.

Opublikowano

Merida trafiła na ścianę i dostała lżejsze laczki - Marathon Supreme 26x1,6. Po ostatniej wycieczce na Saguaro po asfalcie (93km) stwierdziłam, że jednak lżejsze i mniej brzęczące opony bardziej mi pasują. Jak się już ułożą na obręczach, to spróbuję przerobić całość na bezdętkę.

merida_sciana.thumb.jpg.afa6b2080098950eca86e3eedde86710.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Chyba się zakochałam :x 

Mój Felt wpadnie dziś w kompleksy

Opublikowano

Fajna ta merida, ale nie rozumiem po co się męczyć góralem na asfalcie, dla mnie to czysty masochizm :P 

Opublikowano

Cały czas rozważam szosę, ale potem gdy wpadam w kiepski asfalt, to jednak nadgarstki na Meridzie mają się lepiej.

Po zakupie Soila, Merida nie jest już zabierana do lasu, więc zrobił się z niej rower półszosowy.

Opublikowano
6 minut temu, Sziva napisał:

Cały czas rozważam szosę, ale potem gdy wpadam w kiepski asfalt, to jednak nadgarstki na Meridzie mają się lepiej.

Po zakupie Soila, Merida nie jest już zabierana do lasu, więc zrobił się z niej rower półszosowy.

Pewnie że mają się lepiej, ale za to nogi mają się gorzej i trzeba w jazdę włożyć więcej pracy ;)

Coś za coś, chociaż powiem Ci że przy widelcu karbonowym i dobrej owijce dramatu nie ma ;) 

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Dlatego wymyślili gravel/przełaj. Przy trochę grubszych oponach i niższym ciśnieniu kiepski asfalt przestaje boleć, a uzyskujesz inne prędkości niż na "szosowym" MTB.

Opublikowano

Kusicie, kusicie :) Muszę jeszcze męża przekonać, ale to pewnie nie wcześniej niż w zimie się uda, bo dopiero co zainwestowałam w Soila.

Opublikowano (edytowane)

A zaprezentujesz nam tutaj zdjęcie tego Soila ? ile za niego dałaś ?

Edytowane przez Darom
Opublikowano
Godzinę temu, Darom napisał:

A zaprezentujesz nam tutaj zdjęcie tego Soila ? ile za niego dałaś ?

Na Soila mam osobny wątek ;) 

• 1 rok później...
Opublikowano

Merida dostała nowe kapcie - Maxxis Maxxlite 285. Po zakupie Tribana poszła chwilowo w odstawkę, ale wracam teraz do niej, bo to jest bardzo fajny rower i jeździ mi się na niej super :)

merida.thumb.jpg.2f02735784f713cd1a4b24b87d07daf1.jpg

Opublikowano

Bardzo ładny Bajkuś. Żeby moja tak dbała o rower xD