Wiktor00863 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Shimano! Zakupilem 4 saszetki żelu energetycznego po 3 zł na spróbowanie. Z powodu, że nie podoba mi się cena szukam jakiegoś dobrego źrodla energi podczas jazdy. Co polecacie? Pozdrawiam
artfal Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Ten żel i tak w dobrej cenie kupiłeś chociaż nie wiem jaka jest jego jakość. Co do najbardziej popularnych źródeł energii i najtańszych to chyba banany. Przynajmniej ja je zawsze jem i z tego co widzę nie tylko ja. Przed maratonem praktycznie każdy je jadł. 1
Wiktor00863 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2017 6 godzin temu, artfal napisał: Ten żel i tak w dobrej cenie kupiłeś chociaż nie wiem jaka jest jego jakość Jest to FA Carborade.
Andrzej Sawicki Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Jeśli nie musi to być coś na zawody, tzn. robisz spokojnie 3 minuty przerwy na doładowanie akumulatora, to opcje są bogate: banany, rodzynki, dowolne słodycze pakowane w małych porcjach (lepiej nie czekoladowe w lecie). W zasadzie nawet kanapki będą OK, choć nie tak skuteczne jak prowiant z samymi cukrami. Chodzi tylko o to, aby podjadać małe porcje na bieżąco. Można też zrobić domowe batony energetyczne, które mają same znane składniki, są dokładnie tak słodkie, jak lubisz i wychodzą kilka razy taniej niż kupne. W Internecie znajdziesz sporo podobnych przepisów. Ogólnie jest to miód połączony z górą płatków owsianych i innej drobnicy, a potem zapieczony. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez Andrzej Sawicki
Red Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Niszczenie wartościowych składników miodu w piekarniku to kapitalna sprawa Płatki to najlepiej ugotować i tylko połączyć (wystudzone) wykorzystując miód, sok owocowy albo czekoladę. Do płatków warto dodać coś ekstra jak suszone owoce, sezam, pestki dyni. A i jeszcze jedno. Pożywienie porzepija się wodą więc dobrze mieć z nią osobny bidon.
Justyna Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, Red napisał: Niszczenie wartościowych składników miodu w piekarniku to kapitalna sprawa Tak :-) Miód pod wpływem wysokiej temperatury traci wszystko co w nim wartościowe i jest wtedy równie " odżywczy " jak zwykły cukier. Pozdrawiam :-)
paulonio Opublikowano 5 Maja 2017 Opublikowano 5 Maja 2017 Ja jadłem na rowerze w zasadzie tylko banany i Snickersy. Do czasu gdy lekarz nie zalecił całkowicie unikać cukrów prostych... Co polecacie zamiast Snickersów/innych słodyczy, co nie zawiera cukru? Z bananów nie rezygnuję rzecz jasna, ale chciałbym coś więcej co dodaje energii : )
GBike Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 12 godzin temu, paulonio napisał: Ja jadłem na rowerze w zasadzie tylko banany i Snickersy. Do czasu gdy lekarz nie zalecił całkowicie unikać cukrów prostych... Co polecacie zamiast Snickersów/innych słodyczy, co nie zawiera cukru? Z bananów nie rezygnuję rzecz jasna, ale chciałbym coś więcej co dodaje energii : ) Proponuje zgłębić temat u praktyków http://natemat.pl/179435,jemy-ciastka-pijemy-szampana-jak-normalni-kolarze-team-novo-nordisk-zmienia-oblicze-cukrzycy
paulonio Opublikowano 6 Maja 2017 Opublikowano 6 Maja 2017 W moim przypadku trochę mniej groźna sprawa, bo zalecenie od dermatologa, i własne postanowienie : )
Rekomendowane odpowiedzi