Skocz do zawartości

Scott Spark 960 2018

roland-peters1984

Rekomendowane odpowiedzi

roland-peters1984
Opublikowano

Olałem serwis i pogrzebałem sam. Na dojazdach radzi sobie świetnie, musze na single czasami po 20 km dojechać i wrócić z czego połowa to asfalt. Narazie nic nie zmieniałem poza platformami. Jak dobrze ustawisz zawieche to sprawdza się dobrze. Ekspertem nie jestem bo to mój pierwszy full i pierwsze doświadczenia z rowerem górskim. Ja ogólnie narazie jestem zadowolony pomimo kijowego serwisu. Robie trasy po około 40 km, dojazd na singla, zjazd i powrót do domu co zajmuje średnio 3,5 h. Aha, zmieńie siodełko bo strasznie niewygodne.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 1 rok później...
Opublikowano

Chej !

Mam podobnego Sparka , śmigam nim drugi rok .. Siodełko musi być twarde , ale najważniejsze jest prawidłowe ustawienie .

No i nie zmieniaj na jakieś tanie miękkie *byleco* bo nie tędy droga . Zainwestuj w spodenki z żelową wkładką 😉 

Drugą sprawą są regularne serwisy .. to nie jest tani rower więc dbanie to podstawa .. moim patentem na zaoszczędzenie sobie zbędnych wydatków był zakup neoprenowych , firmowych skarpet na amory oraz na dampera ..

Po każdym treningu mycie roweru z węża a nie wysokim ciśnieniem z myjki ! 

Suszenie , smarowanie łańcucha oliwką i wytarcie do sucha , popsikanie goleni amorów i dampera silikonem i montaż skarpet . Dodam , że zainstalowałem na ramę porządne zabezpieczenia przed odpryskami ...jest tego sporo w necie . To samo jeżeli chodzi o sztyce ... te elementy zabija woda i piach !

Co do regulacji przerzutek to nie jest to takie straszne .. ja robię to sam 

Hamulce jeżeli brzęczą tzn że są źle wyregulowane zaciski względem tarcz .. na 99%

Co do twinlocka tu jest to troszeczkę walki jeżeli chodzi o zsynchronizowanie dampera z amorem .. ale spokojnie do zrobienia. 

Pozdrawiam ! 

• Lubię to! 1
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

A powiedz mi gdzie ja mogę znalesc adapter do przerzutki przedniej taki jaki jest u ciebie