ahaja Opublikowano 8 Czerwca 2018 Opublikowano 8 Czerwca 2018 A nie obawiasz się, że ci się płyn chłodniczy w nich zagotuje ... 😉 No chyba, że one w technologii Stealth są zrobione ... co to je promienie słoneczne będą omijać ... 😉
sajekk Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2018 14 minut temu, ahaja napisał: A nie obawiasz się, że ci się płyn chłodniczy w nich zagotuje ... 😉 No chyba, że one w technologii Stealth są zrobione ... co to je promienie słoneczne będą omijać ... 😉 Myślę, że przy tej wielkości i pojemności płynu, kolor pojemnika nie ma specjalnego znaczenia w szybkości nagrzewania się tegoż płynu 😛 Poza tym pęd powietrza będzie chodził zawartość
sajekk Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2018 (edytowane) Załamałem się, przekręciłem jeden gwint do mocowania zębatki w korbie Taki kawałek gwintu mi został na śrubie... Śruba chyba wchodzi głębiej niż ten zniszczony fragment gwintu, teraz przykreciłem zębatkę, niby trzyma, ale nie dokrecałem już mocno, tylko do pierwszego "złapania". Boję się że złapie luzy w czasie jazdy Da się coś z tym zrobić? Może jakieś dłuższe śruby niż te fabryczne, bo otwór z gwintem jest coś głęboki? Edytowane 9 Czerwca 2018 przez sajekk
TajniaQ007 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Czy przedostatnie zdjecie to zbiornik malta w poznaniu? Jak tak to zostaw te sprężynke i chodź na rower 😎
quattro Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 W dniu 9.06.2018 o 22:00, sajekk napisał: Da się coś z tym zrobić? Może jakieś dłuższe śruby niż te fabryczne, bo otwór z gwintem jest coś głęboki? Ja swoje mocowania w korbie SLX przerobiłem na gwint 10x1, fabryczny jest słaby.
sajekk Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2018 Godzinę temu, TajniaQ007 napisał: Czy przedostatnie zdjecie to zbiornik malta w poznaniu? Jak tak to zostaw te sprężynke i chodź na rower 😎 Tak, to Malta właśnie za chwilę idę pokręcić trochę, ale w kierunku strzeszynka 😛 Godzinę temu, quattro napisał: Ja swoje mocowania w korbie SLX przerobiłem na gwint 10x1, fabryczny jest słaby. A widzisz, to jest też dobra opcja. Na pewno rozwiąże jak mi te gwint puści do końca, ale na razie się trzyma jakoś.
sajekk Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2018 No i przyszedł czas na małą zmianę w napędzie, mam nadzieję, że teraz na prostych będzie już wystarczająca prędkość
sajekk Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2019 Kompletuje powoli nowe klamoty na wiosne
Rowerowa Szajba Opublikowano 8 Stycznia 2019 Opublikowano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Swietna merida. Bardzo mi sie te rowery podobaja i ich geometria ramy. A czemu nie wziałes żabiego zielonego koloru? Edytowane 8 Stycznia 2019 przez Rowerowa Szajba
sajekk Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2019 Bo zielony mi się nie poodba to raz, a dwa nie był ten kolor dostępny wtedy przynajmniej w Polsce i najbliższej okolicy z tego co się orientowałem
radzi0k Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 W dniu 8.01.2019 o 17:57, sajekk napisał: Kompletuje powoli nowe klamoty na wiosne Cześć, możesz coś więcej napisać w temacie zmiany kasety z 11-50 na 11-46, nie podobała Ci się kultura pracy, stopniowanie. Chcę założyć w swoim B8 kasetę Sunrace 11-50 i tak się zastanawiam czy SLX M7000 GS obsłuży mi ją bezproblemowo. Jeśli mogę Cię prosić to napisz ile ogniw miał łańcuch oryginalnie w twojej Meridzie. Pozdrawiam.
sajekk Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Opublikowano 18 Lutego 2019 5 godzin temu, radzi0k napisał: Cześć, możesz coś więcej napisać w temacie zmiany kasety z 11-50 na 11-46, nie podobała Ci się kultura pracy, stopniowanie. Chcę założyć w swoim B8 kasetę Sunrace 11-50 i tak się zastanawiam czy SLX M7000 GS obsłuży mi ją bezproblemowo. Jeśli mogę Cię prosić to napisz ile ogniw miał łańcuch oryginalnie w twojej Meridzie. Pozdrawiam. Cześć, Na wstępie, jeśli wersja GS to jest ta z dłuższym wózkiem, to obsłuży tą kasete. Ale szczerze to nie wiem którą wersję ja mam, w sensie czy ma jakieś oznaczenie dodatkowo. Co do kultury pracy, to na początku było wszystko ok, ale dość szybko pojawił się problem ze zmianą przełożeń w pełnym zakresie. Albo ładnie wchodziły niskie biegi, albo wysokie, zależy jak się wyregulowało przerzutkę. Z tego co się orientowałem, to jest to właśnie przypadłość tej kasety. Na początku miałem bodaj 112 albo 114 ogniw, ale to przy zębatce 30t z przodu. Potem jak zmieniłem na 34t to miałem 116 ogniw i pewnie jeszcze ze 2 by się przydały. Co do kasety shimano to jeszcze nie miałem okazji na niej jeździć, więc nie mam porównania. Ale przynajmniej na papierze ma lepsze stopniowanie. W kasecie sunrace jest dziura w stopniowaniu w środkowym zakresie i czasem dawało się to odczuć.
radzi0k Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 15 godzin temu, sajekk napisał: Cześć, Na wstępie, jeśli wersja GS to jest ta z dłuższym wózkiem, to obsłuży tą kasete. Ale szczerze to nie wiem którą wersję ja mam, w sensie czy ma jakieś oznaczenie dodatkowo. Co do kultury pracy, to na początku było wszystko ok, ale dość szybko pojawił się problem ze zmianą przełożeń w pełnym zakresie. Albo ładnie wchodziły niskie biegi, albo wysokie, zależy jak się wyregulowało przerzutkę. Z tego co się orientowałem, to jest to właśnie przypadłość tej kasety. Na początku miałem bodaj 112 albo 114 ogniw, ale to przy zębatce 30t z przodu. Potem jak zmieniłem na 34t to miałem 116 ogniw i pewnie jeszcze ze 2 by się przydały. Co do kasety shimano to jeszcze nie miałem okazji na niej jeździć, więc nie mam porównania. Ale przynajmniej na papierze ma lepsze stopniowanie. W kasecie sunrace jest dziura w stopniowaniu w środkowym zakresie i czasem dawało się to odczuć. Dzięki za info, teraz moje plany trochę się skomplikowały, wózek GS jest tym średnim, na zagranicznych forach piszą, że pociągnie kasetę 50. Brakuje mi trochę mocy na cięższych podjazdach, stąd pomysł "zmiękczenia" przełożenia, myślałem też nad tą kasetą slx-a, ale na papierze zniechęca mnie trochę ten skok 37-46 zębów, a przy wyborze nowej kasety brałeś pod uwagę te z sunrace w zakresie 11-46.
sajekk Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 2 godziny temu, radzi0k napisał: Dzięki za info, teraz moje plany trochę się skomplikowały, wózek GS jest tym średnim, na zagranicznych forach piszą, że pociągnie kasetę 50. Brakuje mi trochę mocy na cięższych podjazdach, stąd pomysł "zmiękczenia" przełożenia, myślałem też nad tą kasetą slx-a, ale na papierze zniechęca mnie trochę ten skok 37-46 zębów, a przy wyborze nowej kasety brałeś pod uwagę te z sunrace w zakresie 11-46. Nie, brałem pod uwagę tylko shimano żeby mieć pełną grupę i zminimalizować jakąkolwiek niekompatybilność.
PeKa Opublikowano 20 Lutego 2019 Opublikowano 20 Lutego 2019 Do GS'a i 50T poleciłbym GoatLink'a. Nie wiem jaki ma być blat do tego, ale przy 50T obstawiam blat 34T i to nie będzie chodziło jak należy.Też muszę nabyć chwyty. Prawdopodbnym jest, że kupię tańszą alternatywę dla ESi. Bardzo je lubię, ale byle gleba i 80 kilka plnów w śmietnik.Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
PawełW Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Cześć mam pytanko co do tej ramy. Chodzi o skrzypienie w tylnym mocowaniu koła tj z lewej strony (od stryny hamulaca) gdzie piasta ma styk z ramą to u mnie słychać skrzypienie. Jak mocno dokręcacie tylną oś?
sajekk Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Opublikowano 23 Maja 2019 11 godzin temu, PawełW napisał: Cześć mam pytanko co do tej ramy. Chodzi o skrzypienie w tylnym mocowaniu koła tj z lewej strony (od stryny hamulaca) gdzie piasta ma styk z ramą to u mnie słychać skrzypienie. Jak mocno dokręcacie tylną oś? U mnie nic nie skrzypi, a dokręcam na czuja, ale nie jakoś na chama.
Rekomendowane odpowiedzi