Franz Mauer Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 19 minut temu, Michalino napisał: Brunox deo nada sie do przeczyszczenia? Tak, ale na koniec i tak radze całośc wytrzeć do sucha.
Michalino Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Próbowałem już wszystkich twoich porad, lecz nic nie pomagało. Sugestią moją jest aby nakręcić film hydraulice bardziej szczegółowo
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Opublikowano 25 Kwietnia 2018 13 godzin temu, Michalino napisał: Próbowałem już wszystkich twoich porad, lecz nic nie pomagało. Sugestią moją jest aby nakręcić film hydraulice bardziej szczegółowo Zrób to jeszcze raz, dokładnie krok po kroku, metodą prób i błędów, bardziej tego tematu się nie da wytłumaczyć na kolejnym filmie.
bongkox Opublikowano 27 Maja 2018 Opublikowano 27 Maja 2018 U mnie problem jest w przednim kole ,że kiedy ustawię klocki idealnie podnoszę koło kręcę jest Git bloga cisza lecz podczas jazdy słuchać już tarcie klocków i za Chiny nie mogę tego ustawić. Hamulce slx, tarcze xt , oś 9mm. Próbowałem z różną siłą tez zaciskać szybkozamykacz, ale nic nie pomaga.
Franz Mauer Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 18 godzin temu, bongkox napisał: lecz podczas jazdy słuchać już tarcie klocków Cały czas Ci obcierają czy tylko w niektórych momentach?
ahaja Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 Polecam przesiadkę z szybkozamykaczy na szpilkę na imbus. Tani i bardzo skuteczny upgrade.
bongkox Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 6 godzin temu, Franz Mauer napisał: Cały czas Ci obcierają czy tylko w niektórych momentach? Kurcze ciężko określić ,ale raczej w niektórych momentach może to wina tarczy z tym ,że tak jak pisałem na postoju podczas kręcenia jest cisza. 5 godzin temu, ahaja napisał: Polecam przesiadkę z szybkozamykaczy na szpilkę na imbus. Tani i bardzo skuteczny upgrade. Mówisz o takim zacisku? http://allegro.pl/accent-bolt-zacisk-przedni-piasty-przod-31g-i7099399159.html#imglayer Mocniej dociska? Pytanie czy przy tak mocnym ścisku w tyłek nie dostają łożyska w piaście?
ahaja Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 Tak, coś takiego mam. Jest znacznie sztywniej, pewniej i nie mam problemów z tarczami po wyciągnięciu koła.
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 W dniu 28.05.2018 o 17:34, bongkox napisał: Mocniej dociska? Pytanie czy przy tak mocnym ścisku w tyłek nie dostają łożyska w piaście? Zdecydowanie mocniej niż szpilka zamykana bez narzędzi. To taka namiastka sztywnej osi. Ja mam szpilki na imbus od lat.
Pietern Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 10 minut temu, SpiderMAN napisał: To taka namiastka sztywnej osi. Ja mam szpilki na imbus od lat. Też myślę o wymianie. Warto zwrócić uwagę na coś szczególnego? Taki Accent Bolt będzie dobry?
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 54 minuty temu, Pietern napisał: Też myślę o wymianie. Warto zwrócić uwagę na coś szczególnego? Taki Accent Bolt będzie dobry? Miałam Accenta i byłam z niego zadowolona, ale do czasu. Pudzian ze mnie żaden, imbus poprawnie włożyć umiem, a po kilkunastu odkręceniach wyrobiło się gniazdo. Bardzo miękki materiał tam dali. Z obawy przed niemożnością odkręcenia koła, wymieniłam obie szpilki na BBB BQR-03.
Pietern Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Kilkunastu odkręceniach? Ściągasz koło po każdej jeździe? Ja zdejmowałem do tej pory tylko dwa razy, czyli się nada?
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 24 minuty temu, Pietern napisał: Kilkunastu odkręceniach? Ściągasz koło po każdej jeździe? Ja zdejmowałem do tej pory tylko dwa razy, czyli się nada? Nie, ale dużo grzebię przy rowerze, było też kilka modyfikacji, no i do porządnego wyczyszczenia kasety dobrze jest ją zdjąć. Do tego, gdy przewoziłam rower w aucie, musiałam zdjąć przednie koło, bo inaczej mi się na tylnej kanapie nie mieścił. Accent jest dość tani, więc jak zacznie Ci się coś wyrabiać, to najwyżej kupisz sobie drugi zestaw
Qane Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 Taki Accent kosztuje chyba z 15zł szt. , komplet BBB na alle ok. 40, znajomy ma te BBB i jest zachwycony. Sam zastanawiam się nad tymi BBB, bo drażnią mnie już fabryczne szybko-zamykacze
AjK Opublikowano 4 Maja 2025 Opublikowano 4 Maja 2025 U mnie pomogło poluzowanie śruby mocującej zacisk do ramy, zaciśnięcie klamki hamulca i ponowne dokręcenie tej śruby mocującej.
Rekomendowane odpowiedzi