Skocz do zawartości

Do usunięcia!

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swojego czasu była akcja Raso&Zwift PL. raso zrobiło dla Zwift koszulki team'owe. Takową oczywiście posiadam (Fakt, że cena wynosiła 189 złociszy) ale koszulka wykonana jest rewelacyjnie (poza zamkiem który nie układa się na ciele tylko faluje ale to pewnie przez oszczędność aby cena była atrakcyjna). Przy takim zamówieniu był tz rabat 20% na bib shorty (spodenki z szelkami). Po rabacie spodenki wyszły 297 zł i też je posiadam. Są świetne a pampers rewelacyjny, nie przesuwa się, jest wszyty tam gdzie być powinien, szelki są białe i tu kwestia gustu. 

Takowa akcja ma równiez zostać powtórzona na początku maja gdyby ktoś chciał wiedzieć.

Dalej: Posiadam też odzież od Nowatexa czyli Vezuvio (długie spodnie na szelkach i 2 koszulki kolarskie. o tyle o ile grafikę mają piekną i wybór spory (wygrywaja tym, że indywidualnie dostosują wymiar koszulki na miarę nawet na miejscu) o tyle jakość pozostawia co nie co do życzenia. Już tłumaczę. Długie spodnie sprawują się dobrze gdyby nie pampers, jest tragiczny ale z tego co słyszałem można zażyczyć sobie jaki mają wszyć (jaki ma nie wiem). A koszuli ? Po dwóch praniach widać jakby rozchodziły się szwy i koszulka nie przylega już tak ładnie do ciała, w moim przypadku np rękawki "urosły", dla oka w zasadzie niezauważalne ale podczas jazdy czuje jak mi tam wiatr faluje, zresztą też widzę :) .

Mam znajomego, który posiada ciuchy Castelli, widziałem zestaw (koszulka i spodenki)na żywo i koszulka robi wrażeni, taka jakby druga skura, siateczka, cieniutki itp. jakość również świetna ale trzeba za nią położyć ok 350 w promo.

Tak więc decyzja należy do Ciebie, sam poszukuje jakiejśc dobrej koszulki i czaję się na Castelli ale jeszcze się zastanawiam bo wypadałoby najpier zajechac Vezuvio do końca..

Btw @Łabędź przekonały mnie Twoje wpisy o SPD-SL i bucikach szosowych tak więc w imię zasady akcja reakcja nowe Shimano S-Phyre w kolorze białym wraz z pedałami i blokami looka leżą już w rowerze ale to nie temat na tu co by nie robić off top'u.

• Pomógł 1
Opublikowano
10 godzin temu, Antyszprycha napisał:

Takowa akcja ma równiez zostać powtórzona na początku maja gdyby ktoś chciał wiedzieć.

Ja chciałbym wiedzieć. :) O ile ciuch będzie ładny, i nie obrandowany jakoś Zwiwtowo albo co, to pewnie warto skorzystać.

Mam znajomego, który posiada ciuchy Castelli, widziałem zestaw (koszulka i spodenki)

Też mam to szczęście. Dostałem w prezencie taki zestaw, i jeszcze skarpetki do tego. Świetne ciuchy, koszulka super, jakość rewelacyjna, krój idealny. Spodenki to samo, wkładka najwygodniesza ze wszystkich jakie posiadam. Tyle tylko, że komplet jest w barwach teamu Sky, więc na zawody np to nie wypada w tym wyskoczyć. ;)

jeszcze się zastanawiam bo wypadałoby najpier zajechac Vezuvio do końca..

Coś jak u mnie. Dwie koszulki z Nowatexu nie chcą mi się dojechać, chociaż już dawno nie są tym, czym były na początku. Ale ja kupiłem od nich akurat dość budżetowe modele, więc się nie złoszszę. Być może ich topowe produkty wypadają lepiej. 

Mam na oku jedną koszulkę Castelli, model Flusso. Chodzi mi też po głowie jedna od Luxy, a dzięki kanałowi Vegereggae, mogę mieć u nich 10% zniżki. Niezmiennie podoba mi się też marka Raso. 

Z Attiq natomiast mam spodenki z których jestem bardzo zadowolony. Może nie są aż tak super jak Castelli, ale w stosunku jakość/cena wygrywają zdecydowanie. Nie znam ich koszulek. Ale w tym roku wypuścili ciekawe linie produktów i też mógłbym się skusić. Pytanie tylko, czy warto, skoro niewiele dokładając, mogę wyhaczyć Castelli czy Luxa.

nowe Shimano S-Phyre w kolorze białym wraz z pedałami i blokami looka leżą już w rowerze

No właśnie już widziałem! :D I bardzo się z tego faktu cieszę, w ogóle świetnie te buty będą wyglądały do Twojego roweru. :) Stylówa jest. ;) A i na pewno przyjemność użytkowania też będzie Ci służyć. Gratuluję! 

Opublikowano
Godzinę temu, Łabędź napisał:

Mam na oku jedną koszulkę Castelli, model Flusso

Mnie zaś wpadł w oko komplet Castelli Superleggera

Godzinę temu, Łabędź napisał:

No właśnie już widziałem! :D I bardzo się z tego faktu cieszę, w ogóle świetnie te buty będą wyglądały do Twojego roweru. :) Stylówa jest. ;) A i na pewno przyjemność użytkowania też będzie Ci służyć. Gratuluję! 

Dzięki, dzięki. Na rynku jest tyle butów, że aż oczy bolą od wybierania, szkoda jedynie, że wszystkich nie ma w jednym miejscu :) 

Opublikowano
33 minuty temu, Antyszprycha napisał:

Castelli Superleggera

O tak, bardzo elegancki ciuch. Chyba najbardziej wypasiony z oferty Castelli. 

Co do mojego zestawu Team Sky od Castelli, to jedną ważną rzecz powinienem dodać - to komplet z kategorii "fan", czyli przeznaczony dla kibiców tego teamu. Nie dla zawodników. Czyli - umówmy się - pozbawiona najlepszych technologii oficjalna replika. Nie ma silikonów na wewnętrznej części rękawków, zamek jest dość masywny, itp. A i tak jest bardzo dobrze, jeździ się w niej super. Zatem przypuszczam, że koszulki dedykowane faktycznie jeżdżeniu, a nie kibicowaniu, muszą być jakimś kosmosem komfortu. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Koszulka Castelli Flusso. Jest już jakiś czas u mnie i przeszła kilka ciężkich testów. Bardzo udany zakup i zdecydowanie kupiłbym ją jeszcze raz. Świetnie leży, kapitalnie oddycha, szybko schnie, pozwala komfortowo czuć się podczas intensywnego wysiłku. Nie opina jak bezkompromisowe wynalazki aero, ale nie łopocze jak jakiś żagiel. Jest tam gdzie powinna być. Polecam!

IMG_20180622_123718.thumb.jpg.5cec86598b7d2e988db80839cca641c6.jpgIMG_20180622_123739.thumb.jpg.20e4523d09ae85ccbcc2e638f035c408.jpgIMG_20180622_123751.thumb.jpg.eecc45322b4c6682c0cf490d24dad3e7.jpgIMG_20180622_123809.thumb.jpg.f3a1dc0bb2881e659044fe98fc2598bc.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.04.2018 o 07:34, Łabędź napisał:

Chodzi mi też po głowie jedna od Luxy, a dzięki kanałowi Vegereggae, mogę mieć u nich 10% zniżki. Niezmiennie podoba mi się też marka Raso. 

Raso szyje dla luxy, nawet na metce jest logo raso.

Mam komplet luxy i jest rewelacyjny, zdecydowanie najlepszy ciuch jaki miałem, choć spodenki giordany są również mega.

Przetestowałem jeszcze decathlony serii 500,700, 900 ale według mnie jest gorzej, mam też komplety kalisto od Huzara i są bardzo dobre, ciut gorsze od luxy ale 2x tańsze a jakościowo tylko troszkę gorzej więc warto. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.07.2018 o 19:11, Stryjek napisał:

Moja luxa :)

Świetnie wygląda, super stylówa.

Opublikowano
W dniu 26.06.2018 o 11:15, Sziva napisał:

Castelli, że też się skusiłam.

No i jak, i jak? Doszło? 

Opublikowano
3 godziny temu, Łabędź napisał:

No i jak, i jak? Doszło? 

Doszło :) Leży jak druga skóra :) 

Opublikowano
Doszło  Leży jak druga skóra  
Bez foty się nie liczy
Opublikowano

Tez jestem ciekaw jaka zamówiłeś :) sam posiadam ciuchy Castelli i przyznał szczerze ze to świetna jakość. Próbowałem koszulki od Raso ale sajakies takie sztywne. Jedynie model Zwift robiony na zamówienie im wyszedł. Tydzień temu pokusiłem się. Awet od komplecik Luxy. Koszulka i spodenki Premium ale odesłałem. O tyle o ile koszulka jest spoko , podoba mi się ze jest bez stójki ale za to dla mnie za. Ardzo transparentna. Spodenki zaś dla mnie za krótkie w nogawkach i pieluszka nie leżała tak jak w posiadanych przeze mnie Castelli evoluzione 2.
Wczoraj postanowiłem dokonać ostatniej próby zakupu(„ (koszulkę tej firmy juzmialem i jest również świetna z tym ze była lekko za mała i zamówiłem słońcu odpowiedni rozmiar). Chodzi dokładnie o firmę Chapeau ! A przy okazji dokoszyka wpadły również spodenki Castelli velocissimo IV.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano

Koszulki Chapeau są piękne i cena też w miarę dobra. Ale raczej chociaż nie jestem pewien taka styloweczka do mtb nie pasuje? 

Opublikowano
6 godzin temu, suqub napisał:

Bez foty się nie liczy emoji6.png

Mówisz - masz :)

IMG_20180721_131133.thumb.jpg.78ce897c88c68f747cf489eb6478c55c.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Sziva napisał:

Mówisz - masz :)

IMG_20180721_131133.thumb.jpg.78ce897c88c68f747cf489eb6478c55c.jpg

To ja poproszę w szerszym kadrze :) 

P. S. Wyglądasz dobrze 

Opublikowano
2 godziny temu, GBike napisał:

To ja poproszę w szerszym kadrze :) 

P. S. Wyglądasz dobrze 

Mam za krótką rękę i więcej się przy selfiku nie zmieściło ;) 

Opublikowano

Nie mój klimat, za dużo się dzieje, ja gustuje w gładkich lub prawie gładkich koszulkach. Jedyna na której się sporo dzieje
To koszulka Zwift Team. Ale nie powiem bo jest ładna, na pewno będziesz zadowolona z jakości wykonania.

Opublikowano
14 minut temu, Antyszprycha napisał:

Nie mój klimat, za dużo się dzieje, ja gustuje w gładkich lub prawie gładkich koszulkach. Jedyna na której się sporo dzieje
To koszulka Zwift Team. Ale nie powiem bo jest ładna, na pewno będziesz zadowolona z jakości wykonania.

Już jestem zadowolona - najbardziej z jakości wykończenia rękawów. Nareszcie nic mi nie łopocze ani się nie podwija (zwykłe wszyte gumy powodują, że podczas jazdy rękaw podjeżdża mi do góry).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A jaki Top of the Top byście zaproponowali na ekstremalne upały po 35 - 38 stopni? Sama potówka? A może ktoś robi jakiś komplet na ekstremalne temperatury? Może być drogo, ale dobrze!

Opublikowano

Na upały używam Castelli superlagerra. Nawet nie trzeba się rozpinać. Gdzieś już pisałem ze jest jak druga skóra.

Opublikowano

a ja mam zwykłą obcisłą /bularkę/ za kilka zł ( nie ma kieszonek niestety, bo jest nierowerowa )  na "ramiączkach" :P 

Nawet się z tej okazji okrutnie ostatnio poparzyłem słońcem - ale to nie wina bularki tylko moja - cały czas jeździłem z k†órkim rękawkiem, więc teraz słońce dopiekło moją bladość pozostałą :P

Opublikowano
9 minut temu, Antyszprycha napisał:

Na upały używam Castelli superlagerra. Nawet nie trzeba się rozpinać. Gdzieś już pisałem ze jest jak druga skóra.

Z tej serii znalazłem tylko kurtki i kamizelki.