Antyszprycha Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) COLNAGO C-RS 2017 Rama: Colnago C-RS Carbon Widelec: Colnago CR-S Full Carbon Tapered Kierownica: Deda Zero One 400m Owijka: Bontrager Mostek: Dede Zero One 100 mm 0 stopni Sztyca: Bontrager Elite Comp 330 mm Siodło: Specialized Expert Comp Wewnętrzne prowadzenie linek Hamulce: Ultegra R8000 Dual Pivot Klamkomanetki: Ultegra R8000 Kaseta: Ultegra R8000 11s (12-25) Korba: Ultegra R8000 Compact 34/50 Koła: Evanlite 50mm / piasty Novatec - Full Carbon Vision Team Comp 35 mm Aluminium Szytki: Tufo Hi Composite 25mm na taśmie Tufo Opony: Tufo Calibra Plus 25 mm Pedały: Look Keo Blade Koszyki na bidon: Elite Race Plus Waga: ok 7,6 kg bez pedałów SPD - SL Mam nadzieję, że się spodoba, zapraszam do galerii zdjęć poniżej: Edytowane 2 Grudnia 2018 przez Antyszprycha 4
Stryjek Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Super maszyna Wagowo wyszło prawie jak mój ścigacz I widzę że masz identyczne siodełko jak ja;), mnie pasowało od pierwszych jazd.
Antyszprycha Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2018 @Stryjek mnie również przypasowało od razu, wiadomo, na dłuższej trasie czuje tyłek (ok 100km) ale dlatego trzeba co kilka km wstać z siodła i ruszyć czworogłowy do pełnej pracy
Zbysio Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 21 minut temu, Antyszprycha napisał: Kaseta: Ultegra 11s (11-18 Tutaj chyba błąd się wkradł. Super maszyna. Czekam na recenzję kół. Pozdro.
Antyszprycha Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) A tak dzięki @Zbysio. Zaraz poprawie. Co do kół to zrobiłem dopiero 72 km ale już mogę napisać ze czyc większa sztywność dzięki wysokiemu stożkowi. Faktycznie mocny boczny wiatr jest odczuwalny i trzeba. Yc czujnym za to na prostej aż słychać jak tnie atmosferę w połączeniu z karbonowe ramą śmiało mogę napisać ze drgania tłumione są perfekcyjnie. Jeśli chodzi o bardziej szczegółowa recenzje to należałoby przejechać jakiś tysiąc aby się wypowiedzieć o głębszych odczuciach i samej jakości koł. Póki co jako zastrzeżenie mogę podać ze wentyle są ruchome i dość mocno słychać ich stukanie podczas jazdy. Problem jednak zazegnalem nakręcając na nie pierścienie od mtb. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez Antyszprycha
cywil Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Cześć. I jak tu nie mieć szosowego przecinaka? Robi piorunujące wrażenie! Kompozycja nieziemska! 1
Antyszprycha Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Dzięki @cywil koła założyłem dopiero dziś bo odebrałem rano paczkę od kuriera i po złożeniu całości cieszyłem się sam do siebie
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Ewidentnie jeden z najfajniejszych rowerów na naszym forum. Bardzo trafia w moje gusta. Setek udanych kilometrów!
Antyszprycha Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Dnia 18.04.2018 o 22:28, Papynsky napisał: Jaki rozmiar ramy? S Dnia 18.04.2018 o 22:30, Łabędź napisał: Ewidentnie jeden z najfajniejszych rowerów na naszym forum. Bardzo trafia w moje gusta. Setek udanych kilometrów! Wow ! Dzięki wielkie ! A km oczywiście trzeba kręcić ! Mały Up Dziś wpadły buty szosowe Shimano S-Phyre RC9 oraz pedały Look Keo 2 Max Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez Antyszprycha
Stryjek Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 @Antyszprycha i jak wrażenia po przesiadce na szosowe buty i bloki?
Antyszprycha Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 @Stryjek wcześniej na forum pisałem, że raczej nie ma różnicy ale odwołuje te wszystkie słowa. Jest oprzede wszystkim pewniej i sztywniej co przekłada się na efekty jazdy. Mam wrażenie, że jest lepsze przyspieszenie i w sytuacjach kiedy trzeba czasem dociągnąc nogą pedał czuć, że idzie to od samego dołu. Jestem więcej niż zadowolony. Co prawda nie wiem czy wykorzystuje pełna moc ponieważ bloki ustawiłem według siebie a dopiero 21 czerwca mam korekte fittingu ponieważ Colnago ma całkowicie inną geo niż Canyon w związku z czym trzeba zrobić zmienę ustawienia pozycji. Na pewno wyleci mostek bo mam 0 stopni (będzie -6 stopni)...Cyferki pokażą jaką moc generuje na swoim ustawieniu i jaką na fittingu. póki co jest dobrze i wygodnie. Jednak nawet te pedały co posiadałem PD-A6000 (odpowiednik szosowej Ultegry ale MTB) nie daje takich odczuć co typowe SPD-SL (pedały to LOOK wraz z szarymi blokami)
Andrzej Sawicki Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Czyżby chodziło o to, że pedały SPD mają standardowo duży luz boczny bloków?
Antyszprycha Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Mają na pewno dużo większy niż SPD-SL. Przy blokach które posiadam (szare) również wystęouje luz roboc`zy ale jest on znacznie mniejszy. Na pewno kiedyś spróbuje bloków w kolorze czarnym od LOOK'a, które mają luz roboczy 0. Jeszcze jedno, w pedałach SPD MTB miałem luz roboczy w dwie strony, lewą i prawą a w pedałach SPD-SL luz roboczy występuje jedynie w stronę wypinania. Generalnie polecam każdemu spróbować.
lukaszwasil Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 53 minuty temu, Antyszprycha napisał: Jeszcze jedno, w pedałach SPD MTB miałem luz roboczy w dwie strony, lewą i prawą a w pedałach SPD-SL luz roboczy występuje jedynie w stronę wypinania. Chyba powinien być podobny w obie strony. Przynajmniej u mnie tak jest przy szarych blokach LOOK.
Antyszprycha Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 3 godziny temu, lukaszwasil napisał: Chyba powinien być podobny w obie strony. Przynajmniej u mnie tak jest przy szarych blokach LOOK. Przy moim ustawieniu bloków nie wyczuwam luzu do wewnętrznej strony
lukaszwasil Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 7 minut temu, Antyszprycha napisał: Przy moim ustawieniu bloków nie wyczuwam luzu do wewnętrznej strony Ekspertem od bikefitingu nie jestem ale jak ustawiałem swoje bloki to własnie czytałem że powinien być podobny zakres ruchu stopy w prawą i lewą stronę.
Antyszprycha Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2018 niedługo bede miał Bike fitting i wtedy to zweryfikuje, możliwe że mam zle ustawione bloki
Gość Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 I jak? Byłeś już na fittingu? Bom wrażeń ciekaw.
Antyszprycha Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 9 godzin temu, Łabędź napisał: I jak? Byłeś już na fittingu? Bom wrażeń ciekaw. Fitting mam dopiero na 21 czerwca więc jeszcze troszkę muszę poczekać. Niemniej jednak podjadę chyba póki co aby neutralnie ustawiono mi bloki bo sam mam trucności, wydaje mi się, że to trudniejsze niż z blokami SPD.
piterrrxd Opublikowano 12 Maja 2018 Opublikowano 12 Maja 2018 Może masz blok na bucie obkręcony do zewnętrznej strony tak mocno, że nie idzie już dać nogi do wewnątrz. Ja mam w swojej szosie ustawiony tylko delikatny luz do wewnątrz (SPD-SL), żeby nie ocierać piętą o rurki tylnego widelca kiedy cisnę na stojąco.
Antyszprycha Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Opublikowano 12 Maja 2018 Z ocieraniem nie mam problemu w żadnej pozycji pedałowania. Jedynie po dłuższych trasach czuje ciągnięcie w okolicach kostki lewej nogi.
Antyszprycha Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2018 Dziś oprzełom, wleciały owalne blaty Absolute Black (34T / 50T) 2
Antyszprycha Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2018 Teraz, Stryjek napisał: Ładniutkie a dzięki, mam nadzieję, że będą spełniały swoją rolę. Po kilku km prób spodobało mi się dlatego się zdecydowałem
Rekomendowane odpowiedzi