Skocz do zawartości

Lekkie modyfikacje wizualne roweru

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, zibi_j1 napisał:

Skąd takie naklejki ogarnąć? Robić na zamówienie?

To nie naklejki tylko po konturach poprawiasz kolorem napis, który już masz. Wtedy to wygląda rasowo. Możesz zrobić to sam, jeśli czujesz się na siłach lub udać się do fachowca. Podejrzewam, że koszt nie będzie zbyt duży,bo do malowania sam możesz przygotować rower oklejając taśmą literki dookoła. W Warszawie na pewno są fachowcy od malowania ram rowerowych to obskoczą Ci to w mig. Podejrzewam,że do tego nawet nie będzie potrzeby rozkręcania roweru, wiec luz.

W zasadzie możesz sobie to wizualizować nanosząc na zdjęcie roweru kolorowy napis i sam ocenisz jaką zmianę wizualną to wprowadzi.

Moim zdaniem intensywny niebieski kolor fajnie by wyglądał.

Opublikowano
Godzinę temu, Pietern napisał:

A że wygląda "leniwo", toż przecież ładniej nie musi oznaczać wyczynowo. Do objeżdżania komina nie jest to ani potrzebne, ani wygodne. Znam ludzi takich, którzy używają roweru tylko do łowienia ryb. :)

Temat dotyczy modyfkacji wizualnych więc sądzę, że właściciel ma na myśli upiększenie roweru zatem negatyw spełnił by wymóg. Poza tym @zibi_j1 nie jezdzi tylko wokół komina. Co do siodła to się zgodzę, każde podchodzi indywidualne pod pupu !

Opublikowano
To nie naklejki tylko po konturach poprawiasz kolorem napis, który już masz. Wtedy to wygląda rasowo. Możesz zrobić to sam, jeśli czujesz się na siłach lub udać się do fachowca. Podejrzewam, że koszt nie będzie zbyt duży,bo do malowania sam możesz przygotować rower oklejając taśmą literki dookoła. W Warszawie na pewno są fachowcy od malowania ram rowerowych to obskoczą Ci to w mig. Podejrzewam,że do tego nawet nie będzie potrzeby rozkręcania roweru, wiec luz.
W zasadzie możesz sobie to wizualizować nanosząc na zdjęcie roweru kolorowy napis i sam ocenisz jaką zmianę wizualną to wprowadzi.
Moim zdaniem intensywny niebieski kolor fajnie by wyglądał.
A sam tak zmodyfikowałem swój rower?

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Franz temat z konturem.jest bardzo ciekawy :) tylko na staną w jak się jak i czym to ugryźć. Natryskowo czy pędzelkiem takim do szperunków?

Opublikowano

Napisu nigdy nie robiłem, ale zdarzyło mi się jakieś paski robić na ramie, choć nie jestem jakoś szczególnie obdarowany manualnie 😉  Najważniejsze, aby dobrać właściwy materiał i technikę, dlatego najlepiej udać się do fachowców. We Wrocku z takimi tematami walczą chłopaki z dreamworkers. pl.