Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Kto się wybiera? http://bikemaraton.com.pl/polanica-zdroj/
wasiliew Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 No i kto był i jak było. Wszelkie uwagi mile widziane
Gość Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Widzę, że w poprzednich latach trasa mini to był 9km podjazd i potem 13km zjazd. Muszę przez miesiąc podjazdy poćwiczyć.
MadOnion Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Trudna końcówka, singiel w lesie miedzy korzeniami i kamieniami, wymagający wręcz bardzo techniczny zjazd wzdłuż potoku. Trasa ogólnie jedna z szybszych, co nie oznacza że łatwa.
-Marcin- Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Mimo, że trasa górska to praktycznie cała przejezdna. Ten potok z korzeniami na koniec to nie był czasami w Świeradowie? Jak pamiętam to na Polanicy chyba nie zsiadałem z siodła i za to sobie chwaliłem tą trasę.
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Znalazłam nagranie z 2017 roku z tej trasy:
wasiliew Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 13 minut temu, Sziva napisał: Znalazłam nagranie z 2017 roku z tej trasy: Damiano ma fajne wstawki. Polecam linki pod jego filmikami - więcej statystyk z mapą google.
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Opublikowano 18 Kwietnia 2018 48 minut temu, -Marcin- napisał: Mimo, że trasa górska to praktycznie cała przejezdna. Ten potok z korzeniami na koniec to nie był czasami w Świeradowie? Jak pamiętam to na Polanicy chyba nie zsiadałem z siodła i za to sobie chwaliłem tą trasę. Chyba jednak Polanica z tego co widzę na tym nagraniu:
MadOnion Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) No to jest ten fragment 4:15 Trzeba uważać. Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez MadOnion
Andrzej Sawicki Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 @MadOnion Tam jest tak trudno, czy to zmęczenie daleko w trasie? Ludzie podejrzanie wolno się ścigają na tym filmie.
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 50 minut temu, Andrzej Sawicki napisał: @MadOnion Tam jest tak trudno, czy to zmęczenie daleko w trasie? Ludzie podejrzanie wolno się ścigają na tym filmie. Ja to nawet mam zamiar na początku maja pojechać do Polanicy na pół dnia i spróbować przejechać tę trasę. Jak się okaże, że w warunkach spacerowych nie jestem w stanie tego przejechać, to na maraton pchać się nie będę. Jeżdżę głównie po płaskim i nie wiem czy dam radę tak długo podjeżdżać.
Andrzej Sawicki Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Podjechać zawsze da radę, tylko powoli. Główny problem to brak trzeciej ręki do opędzania się od robactwa, któremu nie ma jak uciec. Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez Andrzej Sawicki
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 28 minut temu, Andrzej Sawicki napisał: Podjechać zawsze da radę, tylko powoli. Główny problem to brak trzeciej ręki do opędzania się od robactwa, któremu nie ma jak uciec. O tym nie pomyślałam. Trzeba będzie się psiknąć jakimś odstraszaczem.
MadOnion Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Andrzej Sawicki napisał: @MadOnion Tam jest tak trudno, czy to zmęczenie daleko w trasie? Ludzie podejrzanie wolno się ścigają na tym filmie. Początek trasy jest ok, zwykły długi podjazd trochę telepie bo kocie łby ale liczy się kondycja i noga, a fragment z filmu od 4:15 to końcówka trasy, dochodzi zmęczenie do tego sporo mokrych korzeni i kamieni z mchem. Sporo ludzi schodzi z roweru a to stawia tych jadących w trudniejszej sytuacji. Czołówka mega i giga leci tam aż miło popatrzeć. Warto faktycznie tam zrobić rekonesans. Jest jeszcze ciekawy odcinek w lesie gdzie jest sporo jazdy między wysokimi do suportu kamieniami. Na pocieszenie Polanica jest jednym z łatwiejszym maratonów w tym cyklu. Warto jechać liznąć nieco adrenaliny Aaa i taka mała ciekawostka porównawcza ; ) Polanica vs. Wisła oba przejazdy bez awarii, gum itp. Warto jeszcze rzucić okiem na filmik i Pana z 7:10s - kozak. Ręka w gipsie a z tego co pamiętam ukończył bardzo wysoko. Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez MadOnion 1
wasiliew Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 @Sziva , despacito, despacito i dojedziemy a raczej wjedziemy, a później to już z górki . Też nie mam zaprawy w podjazdach i szybko dostaję zadyszki, więc coś w kierunku poprawy wydolności oddechowej muszę zrobić. O tyle fajnie, że kolo siebie mam wzgórze Kilimandżaro, krótkie podjazdy, ale zawsze coś.
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 No ja póki co atakuję wzgórze w Lasku Osobowickim.
wasiliew Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 38 minut temu, Sziva napisał: No ja póki co atakuję wzgórze w Lasku Osobowickim. Muszę się tam w końcu przejechać i poznać bliżej te tereny. Kumpel mówi, że w Rędzińskim też jest spoko.
wasiliew Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Trasa maratonu MINI na endomondo https://www.endomondo.com/routes/1106484348
wgi Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Początkowy podjazd w zeszłym roku to była dla mnie męczarnia, później już było super. 11km podjazdu daje w kość. Polanica jest chyba jednym z trudniejszych maratonów w cyklu. Sporo będzie zależeć od pogody bo w zeszłym roku były kałuże błotne po ośki w kołach.
wasiliew Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) W dniu 23.04.2018 o 11:53, wasiliew napisał: Trasa maratonu MINI na endomondo https://www.endomondo.com/routes/1106484348 Pomyłka, wcześniej wstawili starą trasę. Na ten rok wygląda na to, że tylko niewielki kawałek się pokrywa https://www.endomondo.com/routes/1109736653 Niestety 9km podjazdu na początek jest Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez wasiliew
Gość Opublikowano 5 Maja 2018 Opublikowano 5 Maja 2018 Ja niestety nie pojadę na ten maraton. Mamy w tym samym czasie imprezę rodzinną, na której powinniśmy być, a pogodzenie jednego z drugim byłoby karkołomne.
Franz Mauer Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Szkoda, ze nie byliście w Walimiu. Oblazłem część trasy i to dopiero był techniczny majstersztyk. Można było sie nieźle skatować. Ponad 1000 m przy mini i ponad 2000 m przy mega przewyższeń. Był czas, a ja płakałem w rękaw,że nie mogłem wsiąść na rower
-Marcin- Opublikowano 7 Maja 2018 Opublikowano 7 Maja 2018 Ja będę. Szkoda, że Szajbajk nie odpisał nic na temat drużyny, więc bez teamu Na pogodynka.pl zapowiadają bezchmurnie 20 stopni, a na twojapogoda.pl zapowiadają 90% zachmurzenia i możliwe burze. Dobrze, że chociaż w temperaturze są zgodni. Komu wierzyć?
MadOnion Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 Takie trasy jak w Walimiu to kwintesensja maratonu MTB. Radość z ukończenia ; ) 1
Rekomendowane odpowiedzi