Ares Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Jeśli nie masz konkretnych zjazdów i nie planujesz to moim zdaniem pakowanie się w Zee nie bardzo ma sens. Te hamulce mają tak potężną moc, że może to też przeszkadzać. Nie wiem jakie masz te SLX'y ale na Twoim miejscu rozważył bym XT M8000. natomiast między bajki włóż teorie, że klocki metaliczne jakoś szybko zużywają tarczę.
suchy Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 5 godzin temu, Ares napisał: Nie wiem jakie masz te SLX'y M675 i owiem szczerze że nie odczuwam różnicy pomiędzy moimi poprzednimi Deore M615. 5 godzin temu, Ares napisał: ale na Twoim miejscu rozważył bym XT M8000 XT komplet kosztuje na chwilę obecną ok 700zl...ale po opiniach słyszę że gorzej sprawują się od poprzedniej generacji. Natomiast zee 800zl...a domyslam się że siła hamowania jest o wiele większa...a to w sumie tylko 100zł. 5 godzin temu, Ares napisał: Te hamulce mają tak potężną moc, że może to też przeszkadzać Lubie mieć pod palcem mocne hamulce...a poprostu i do deora i do slx przyzwyczaiłem się... A ostatnio zarzuciłem nówki opony i powiem szczerze że jak dociąże tył i hamowanie to te slx szału nie robia. Dodam że slx są nówki i od razu jeszcze odpowietrzone bo różnie bywa z tym fabrycznym odpowietrzeniem. A powiem szczerze jak zee są tylko o stówkę droższe...a co kolwiek od shimano zaczyna hamować dopiero od poziomu deore/slx to wolę dorzucić 100 lub 200 czy nawet 300 i mieć sprawe załatwioną a nie narzekać jak w chwili obecnej 😥
Ares Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Jak masz żle spać potem bo żle wybrałeś to bież te Zee. A opinie o XT mam z praktyki i od znajomych więc nie polecam ich od tak.
suchy Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 1 godzinę temu, Ares napisał: Jak masz żle spać potem bo żle wybrałeś to bież te Zee. Ooooo lepiej tego nie mogłeś ująć
Gość Opublikowano 9 Lipca 2018 Opublikowano 9 Lipca 2018 Mam pytanie odnoście MT5 jaka jest potrzebna końcowka do odpowietrzania by ją wkręcić w zacisk, podpasuje z innych hampli nie wiem np avidy lub shimano?
Przemcio Opublikowano 20 Lipca 2018 Opublikowano 20 Lipca 2018 Nie podpasuje. Są na Allegro zamienniki po kilkanaście złotych. Działają. Nie trzeba zestawów kupować całych. Na dół końcówka na górę strzykawka. XT komplet kosztuje na chwilę obecną ok 700zl...ale po opiniach słyszę że gorzej sprawują się od poprzedniej generacji.Natomiast zee 800zl...a domyslam się że siła hamowania jest o wiele większa...a to w sumie tylko 100zł. Magury Mt5 są tańsze chhba nawet od slx a wciągają nosem i slx i M8000. Zee nie miałem wiec tu nie wypowiem się. Ja osobiście bardzo zadowolony jestem z magury w końcu porządne kotwice za rozsądną kaske
Gość Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Panowie nie róbcie Off Topa na temat Shimano SLX i XT w wątku o Magurach MT5.
Kruk Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Jakie by heble nie były trzeba sobie odpowiedzieć na pewne pytania: - do jakich zastosowań mają być czyli 2 czy 4 tłoczkowce -jakie tarcze i ich rozmiar -sposób konserwowania ( czyli to co ludziom się wydaje nieistotne, czyli łatwość wymiany i dobrania ewentualnych zepsutych części, łatwość odpowietrzania, dostępność rodzajów klocków, sposób montażu) -fundusz jakim dysponujemy -nowe czy używane Jeśli mamy odpowiemy sobie na te pytania możemy szukać odpowiednich hebli. Tak mi się wydaje że to taka uniwersalna reguła.
Rekomendowane odpowiedzi