Gość Opublikowano 5 Grudnia 2018 Opublikowano 5 Grudnia 2018 (edytowane) del Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Gość
isek Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) @User56sz około 2k km, gdzieś połowa to asfalt i kostka brukowa @Tomek.G zależy gdzie mieszkasz. Jeśli będziesz jeździł głownie poza górami, to będą wystarczające. Mieszkam niedaleko Wodzisławia Śląskiego, jest tu trochę przewyższeń i nie mam problemów z hamowaniem (ważę 85 kg). Jednak na dłuższych stromych zjazdach (w górach) siła hamowania mocno spada. Raz na zjeździe z Małej Czantorii ktoś je skomentował: "Słabo hamują? Ty w ogóle hamulców nie masz". Co do samej eksploatacji - nie ciekną, nie zapowietrzają się. Nie wiem co jeszcze można o nich powiedzieć Na pewno są lepsze od poprzednich Shimano M395. Edit: W tym miesiącu planuję jeszcze zmienić okładziny z żywicznych na półmetaliczne. Pojeżdżę trochę i podzielę się wrażeniami. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez isek
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2018 Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) del Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Gość
Xtrxtlx Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 A jak sie spisuje recon? W b7 jest ten z tlumikiem tk czy juz motion control?
isek Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Opublikowano 10 Lutego 2019 Więc tak, po zmianie okładzin poczułem różnicę. Siła hamowania jest zdecydowanie większa. Teraz tylko czekać na pogodę i wyjazd w góry. W dniu 8.02.2019 o 13:21, Xtrxtlx napisał: A jak sie spisuje recon? W b7 jest ten z tlumikiem tk czy juz motion control? W B7 2017 jest Motion Control. Co dokładnie chcesz wiedzieć? W zeszłym roku był na pełnym serwisie i okazało się, że fabrycznie komora powietrzna była sucha... Poza tym pracuje bardzo płynnie, nie ma efektu przyklejania, jest sztywny.
Xtrxtlx Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Wlasnie o te informacje mi chodzilo. Mysle nad zmiana swojego roweru na krossa b7.
isek Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Stery od VP po dwóch wymianach gwarancyjnych znów zaczęły strzelać. Czyszczenie i smarowanie nie daje żadnego efektu, więc Poziomka dostała prezent - Cane Creek 40. Mam nadzieję, że to coś da na dłuższą chwilę. Drugim "prezentem" są pedały od majfrenda na łożyskach maszynowych, z których jestem bardzo zadowolony. Kulkowe Dartmoor Stream nawet przy nich nie stały. W drodze jest też nowy suport Token (gwintowany pressfit), bo Sramowski też ostatnio dał o sobie przypomnieć i skrzypi niemiłosiernie. Edytowane 6 Kwietnia 2019 przez isek
patafian Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Isek, jaką masz długość tylnego zacisku osi? 174mm czy mniej... Już mówię w czym rzecz: padly mi haki ramy i kupiłem z ich strony haki DP43 (bo wg ich rozpiski będą pasowały). Ja mam zacisk 174mm i nie pasuje (za długi i inny skok gwintu). Szukam wszędzie gdzie mogę jaki jest skok gwintu dla tych haków Wojtek
pawel2208 Opublikowano 27 Lipca 2019 Opublikowano 27 Lipca 2019 Ja w swoim R8 wymieniałem haki. Wymieniłem oś na:https://salon-rowerowy.pl/widelce/45558-os-sram-maxle-stealth-mtb-tylny-czarn12x142l164tl10m12x15-0710845798481.htmlSpecyfikacje wymaganej osi dostałem od KrossaWysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
patafian Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Dzieki, Ja nie mogę sie doczekać od nich odpowiedzi Wojtek
isek Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) W dniu 26.07.2019 o 18:28, patafian napisał: Isek, jaką masz długość tylnego zacisku osi? 174mm czy mniej... Mam dokładnie taką oś: https://bikecenter.pl/p19132,rock-shox-maxle-lite-142x12mm-tylna-os-kola.html Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez isek
pawel2208 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Ta oś jest kompatybilna z fabrycznie zakładanym hakiem w modelach 2017. Miałem taką samą w R8 2017, ale po zmianie haka przeznaczonego do nowszych modeli ta oś już nie pasuje. Potrzebna jest o długości 164mm i skokiem gwintu 1.5 Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez pawel2208
isek Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Tak przy okazji - ostatnio "Poziomka" poszła mocno w odstawkę. Raz, może dwa razy w tygodniu zrobię rundę wokół komina, czasem pojadę nią do pracy. Dlaczego? Zmieniłem nieco styl jazdy i jeszcze nie nacieszyłem się nowym nabytkiem. Może niedługo zrobię jakąś recenzję. Chińskie pedały nie wytrzymały nawet miesiąca - trzeszczą jak opętane i nic z tym nie da się zrobić. Może kiedyś je zmienię na coś "markowego". W wolnej chwili zajrzałem do sterów i w porównaniu do oryginalnych VP byłem zdziwiony jak mało brudu dostało się do środka - nawet smar zachował swój oryginalny kolor, więc uszczelnione Cane Creeki zdają egzamin. Zajrzałem również do suportu Tokena, ale nie było co tam robić - czysto jak po wyjęciu z pudełka. Zauważyłem też, że Recon zaczął się pocić pod niebieską nakładką do zmiany kompresji - na jesień zrobię mu pełen serwis.
Rekomendowane odpowiedzi