Gość Opublikowano 20 Marca 2018 Opublikowano 20 Marca 2018 Dnia 19.03.2018 o 17:35, Andrzej Sawicki napisał: MIPS nieszczególnie ma rację bytu poza ściśle przylegającymi kaskami, które same się nie obrócą na głowie w razie trafienia. Fajnie mieć, ale nie warto dopłacać. Chodziło mi o ten sam kask jako kolejny... tyle, że w wersji z MIPSem
de Villars Opublikowano 23 Marca 2018 Opublikowano 23 Marca 2018 Dnia 18.03.2018 o 20:36, MateGG napisał: Większość tych osób kupuje rowery pokroju np arkus vip 6.0 czy inne marketowe rowery z małymi ramami i zmieniają kierownicę na szeroką. Faktycznie zauważyłem jakąś modę na szerokie kierownice. Nie można się z takim gagatkiem minąć na DDR...
Zalas Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 Odnośnie lansowania się. Nie dalej jak dzisiaj po południu. Miejsce wawel. Grupa łebków 12-15 lat, kaski FF, żadnego ochraniacza, każdy Go pro na kasku, darcie ryja do siebie i najtańsze fulle z decathlonu... Coś tam jeździli, ze skokami ledwo się od ziemi odrywali, hamowali przed ludźmi z piskiem opon etc. Bardzo dobrze, że młodzi chcą jeździć i coś kombinują bo sam pod wawelem skaczę, ale po prostu ilość szumu jaki narobili dookoła siebie oraz ilość zebranych krzywych spojrzeń... No i sprzęt, niby nic mi do tego czym i kto lata, ale dla mnie to paranoja kupować go pro i kolorowe gogle foxa zamiast dołożyć parę groszy do sprzętu (roweru) a gogle kupić tańsze np 100% czy coś a bez kamerki da się obejść, zawsze kolega może z boku telefonem nagrać.
egzo23 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Dobrze mówisz. Gole 100 % są fajne. Go pro kosztuje chore pieniądze. Za cenę go pro można by sporo kasy do roweru dołożyć. Albo kupić jakąś tanią kamerę sportową.Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Andrzej Sawicki Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 To naprawdę straszne, że dzieci wydają kasę rodziców na rowery i przyzwyczajają się do uprawiania jakiegokolwiek sportu, zamiast siedzieć na dupie przed komputerem/TV. Społeczeństwo musi coś z tym zrobić.
Zalas Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 @egzo23 no wiadomo. Lepiej żeby kupili używanego dobrego sztywniaka za cenę tego b'twina+kamery oraz porządny kask. No ale musi być to full bo inaczej nie będą pro, kamera też musi być no i oczywiście FF... jeden z najtańszych... Naxa DH. No i oczywiście agresywne jazdy i hamowania między tłumem ludzi pod wawelem. Bo zamiast przed dropem poczekać aż ludzie się w miarę rozejdą, to lepiej krzyknąć, puścić się z górki i ostro zahamować przed całą grupą
egzo23 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Pokolenie krytyków raczej.. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka 1
Gość Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 @egzo23 fajniej by było i bezpieczniej gdyby robili to z głową...
egzo23 Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Otóż to.Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
mirekh Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 To jest tylko efekt wychowania bezstresowego i mitu, że dzieciom wszystko wolno - bo muszą mieć nowe doznania żeby się prawidłowo rozwijać. Wychowałem się w innych czasach i nie czuję się ułomnym.
Motke Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 52 minuty temu, mirekh napisał: Wychowałem się w innych czasach i nie czuję się ułomnym. Ja w podstawówce (lata 80) z kumplami na torach szukaliśmy bryłek siarki, kupowaliśmy w sklepiku spożywczym saletrę, potem trochę węgla drzewnego, mieszaliśmy i robiliśmy z zakrętek "bączki". I czyj poleci wyżej. Albo inną zabawą było łażenie po bunkrach lub schronach. Albo jazda na dachu windy (akurat w to się nie bawiłem ale inni owszem).
Reset Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) Dnia 18.03.2018 o 21:12, Andrzej Sawicki napisał: Więc się nauczy na własnych złamaniach. Wyjaśniłeś? Wyjaśniłeś. Realistycznie nic nie wymusisz. I to jest opowiedź na Twoje pytanie. Jak byłem młodszy, to też śmigałem zimą na deskorolce bez trucków z "wiązaniami" z paska bo na snoboward'a nie było stać. Gdybym wszedł wtedy na forum snow~ zapytać czy to bezpieczne, to pewnie dziś nie latał bym po stokach bo specjaliści zabili by we mnie zajawę. Dzieciaki siedzą przed komputerami- źle, zaczynają coś robić- a czy to bezpieczne? NIech latają na czym mogą, aby z głową. Naturalna selekcja zadecyduje kto przy sporcie zostanie Edytowane 25 Marca 2018 przez Reset
de Villars Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 14 godzin temu, nonz napisał: Pokolenie Youtuba nam rośnie Dokładnie. Jeżdżą dla lajków i oglądalności, a nie dla siebie. Ja jakoś żadnej kamerki nie posiadam i jedyne zastosowanie dla niej jakie widzę na rowerze to cele dowodowe przy ewentualnej kraksie.
Zalas Opublikowano 26 Marca 2018 Opublikowano 26 Marca 2018 10 godzin temu, de Villars napisał: Dokładnie. Jeżdżą dla lajków i oglądalności, a nie dla siebie. Ja jakoś żadnej kamerki nie posiadam i jedyne zastosowanie dla niej jakie widzę na rowerze to cele dowodowe przy ewentualnej kraksie. Potwierdzam. Jak ja byłem młody gnojek to latałem starym MTB po lasach z kumplami bez kasków (były cholernie drogie) tym bardziej kamer etc. Ale jak wyjeżdżaliśmy z lasu to nikt nikomu nic nie mówił, ani rodzicom ani w szkole, żeby nie dostać kary za robienie głupot "bo to niebezpieczne" etc.
Rekomendowane odpowiedzi