Skocz do zawartości

Napęd 1x11 = wielkość przedniej zębatki

sajekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, Motke napisał:

Ja znalazłem 42t

Możesz podesłać jakiś link ? 42 to zdecydowanie za dużo ale jak takie robią to może i 38 się znajdzie...

Opublikowano
3 minuty temu, eloziomwaw napisał:

Możesz podesłać jakiś link ? 42 to zdecydowanie za dużo ale jak takie robią to może i 38 się znajdzie...

Pytałeś się o największą robioną przez Shimano.

https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/grx-11-speed/FC-RX810-1.html

Jeśli szukasz zębatki do konkretnej korby to powienieś inaczej zadać pytanie. A po drugie czy musi być od akurat od Shimano?

Opublikowano
54 minuty temu, Motke napisał:

Pytałeś się o największą robioną przez Shimano.

https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/grx-11-speed/FC-RX810-1.html

Jeśli szukasz zębatki do konkretnej korby to powienieś inaczej zadać pytanie. A po drugie czy musi być od akurat od Shimano?

Nie musi ale chciał bym coś markowego, dekas, mostov itp. odpada, HCC itp. to sam nie wiem... Nie chodzi o to że markowa będzie lepsza tylko o to że ja lubię mieć coś firmy która się dobrze kojarzy... wolę wydać 200 zł, zamiast 50 mimo że jakość być podobna, natomiast amerykańskie woolf teeth czy raceface to już ponad 300 zł więc tochę za drogo. Szkoda że Deore czy SLX z nowych serii nie maja 38 zebów. Napęd pracuje w rowerze crossowym i testowałem na 38 zębach dakas i przełożenia przy kasecie 11-42 będą ok.

Opublikowano

@eloziomwawzamiast wydawać 200zł na zębatke i korbe zee kup korbe deore m5100 w wersji 1x (bo kosztuje 180zł razem z zębatką!). Albo jak masz już korbę ze sztywną osią to tylko zębatkę TYLKO chińską, bo płacenie za jakieś HcC to totalna głupota ponieważ jak sam napisałeś

4 godziny temu, eloziomwaw napisał:

Nie chodzi o to że markowa będzie lepsza

To skoro nie jest lepsza, to po co przepłacac?

A na te korby zee to totalnie nie rozumiem ciśnienia, @vdcmike napisał ci prawdę w innym temacie, że to martwe grupy, wiec po co się w nie pchać? 

Zaoszczędzone pieniądze przeznacz na kasete 11s, przerzutkę i manetkę. Ja taki zestaw złożyłem za mniej niż 500zł (slx) a ty połowę tego chcesz wydac na zębatke.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Czołem

Chcę wymienić blat przedni z 32T na 34T lub 36T.
Aktualnie w rowerze mam niestety fabryczną korbę ze zintegrowanym blatem, więc będę musiał wymienić całą korbę...
I tu 2 pytania:
•Jaka korba będzie tzw. złotym środkiem?Shimano SLX, może jakiś Dartmoor(Rower to Marin Rift Zone 1-w wyższych opcjach tego modelu montują np korby marki FSA.)?
•Lepiej blat na 4 śruby czy ten montowany centralnie?

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam chciał bym się podpiąć 

Z tym że mnie interesują okolice 44t

I tu pytanie czy jest coś kompatybilnego z 1x10 na deorce 

Opublikowano

Wielkość przedniej zębatki w napędzie 1x nie ma znaczenia. Kwestia dobrania odpowiedniej dł. łańcucha. Oczywiście prawie na pewno zębatka 44T nie zmieści się do ramy z prawidłową linią łańcucha.