MCC Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 Mam oba te amortyzatory - i wniosek jest taki - mniejsza waga + lepszy tlumik po stronie SIDa. Reba jest ciezsza i w/g mnie bardziej "miekka". Dla jasnosci - oba zalewam tymi samymi olejami (o troche innych gestosciach niz zaleca producent) i smaruje tymi samymi smarami (tu akurat zgodnie z zaleceniami). Nie jestem w stanie tego w 100% zweryfikowac bo mam je w dwoch roznych rowerach o zupelnie innej charakterystyce. W zadnym nie widze zeby byl malo sztywny... Na pewno wielkim plusem obu z tych amorow (z wylaczeniem SID brain) jest to ze jest banalnie serwisowalny - rozbieralem swoje na czesci pierwsze juz pare razy (lacznie z wymiana uszczelek w samych damperach. Na razie 1:0 na korzysc SIDa bo w Rebie zdarzylo sie, ze po przejechaniu xxxxkm i okolo 6mcach od serwisu sie zablokowal. Nie wiem dlaczego przyznam - wjechalem na zablokowanym na korzen - po rozebraniu, zlozeniu z nowymi uszczelkami jest znow ok. Niestety oba z nich nie sa juz "na topie" jesli chodzi o wage odkad (wylaczajac german.a) FOX wprowadzil swojego 1350g amorka... Pzw, MCC 1
Rekomendowane odpowiedzi