Marek Karnecki Opublikowano 15 Marca 2018 Opublikowano 15 Marca 2018 Dnia 7.03.2018 o 21:04, sajekk napisał: No i jest na żywo wygląda wg mnie obłędnie, sama kaseta robi mega wrażenie Jestem też po pierwszej przejażdżce i w porównaniu do poprzedniego roweru jest przepaść na korzyść Meridy. Co do korby, to musiałbym sprawdzić w terenie, ale raczej potwierdza sie to co myślałem wcześniej, że zębatka 30t to będzie dla mnie na styk. Także najpewniej założę 34t ew pomyślę nad 36t. Druga sprawa to hamulce, tu są Shimano m315, więc totalna podstawa, hamują, ale szału nie ma. W przyszłości pewnie do wymiany będą, może w przyszłym sezonie Jak macie jakieś pytania to śmiało, jak będę mógł to odpowiem/sprawdzę Cześć sajekk podaj proszę jakie prędkość max na płaskim daje radę na tym napędzie ? Dzięki P.S gdzie ów model zakupiłeś ? i czy mieli również w kolorze /zielonym/ ? Pozdr
sajekk Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Opublikowano 15 Marca 2018 57 minut temu, Marek Karnecki napisał: Cześć sajekk podaj proszę jakie prędkość max na płaskim daje radę na tym napędzie ? Dzięki P.S gdzie ów model zakupiłeś ? i czy mieli również w kolorze /zielonym/ ? Pozdr Nie miałem możliwości w pełni przetestować vmax bo jeździłem po błocie, ale ponad 30 km/h dało rade na ładniejszych odcinkach, strava pokazuje niby max 38km/h osiągnąłem, ale nie potwierdzę bo nie pamiętam po prostu. Zważ też na to, że to była moja pierwsza jazda po przerwie zimowej, więc jeździłem bardziej dla przejechania się i sprawdzenia roweru Chwilowo przez natłok rzeczy no i pogodę nie jeżdżę, więc nie jestem w stanie sprawdzić. Rower kupiłem w sklepie Velmar z Piastowa, mieli akurat jedną L szarą. Chciałem kupić lokalnie w sklepie, ale jak po weekendzie się zdecydowałem i podjechałem do sklepu to mnie poinformowali, że już jest niedostępna ta wersja. Co do koloru to Innych kolorów nie widziałem w Polsce, ale na zagranicznej stronie Meridy widziałem wściekły zielony Limited 1
Gość Opublikowano 19 Marca 2018 Opublikowano 19 Marca 2018 Ja tam czekam na wątek w naszych rowerach... Ładna bestyja.
Ate Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 W dniu 7.03.2018 o 21:04, sajekk napisał: No i jest na żywo wygląda wg mnie obłędnie, sama kaseta robi mega wrażenie Jestem też po pierwszej przejażdżce i w porównaniu do poprzedniego roweru jest przepaść na korzyść Meridy. Co do korby, to musiałbym sprawdzić w terenie, ale raczej potwierdza sie to co myślałem wcześniej, że zębatka 30t to będzie dla mnie na styk. Także najpewniej założę 34t ew pomyślę nad 36t. Druga sprawa to hamulce, tu są Shimano m315, więc totalna podstawa, hamują, ale szału nie ma. W przyszłości pewnie do wymiany będą, może w przyszłym sezonie Jak macie jakieś pytania to śmiało, jak będę mógł to odpowiem/sprawdzę Ostatnio też szukam dla siebie dobrego nowego bicykla i też troszkę zachorowałem na Limitke. Znalazłem fajną ofertę za 980euro(950rower + 30dostawa). Zastanawiam się jak się sprawuje, czy coś w niej wymieniałeś, jak oceniasz po czasie? Pozdro
sajekk Opublikowano 3 Września 2018 Autor Opublikowano 3 Września 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, Ate napisał: Ostatnio też szukam dla siebie dobrego nowego bicykla i też troszkę zachorowałem na Limitke. Znalazłem fajną ofertę za 980euro(950rower + 30dostawa). Zastanawiam się jak się sprawuje, czy coś w niej wymieniałeś, jak oceniasz po czasie? Pozdro Rower spisuje się bardzo dobrze. Rama jest bardzo wygodna, osprzęt daje rade choć zawsze można by się do czegoś przyczepić: - hamulce dobre, ale przy ostrzejszej jeździe warto się zastanowić nad wymianą na lepsze. - przednia zębatka to coś czego obawiałem sie najbardziej, ale pierwsze wrażenia z jazd były pozytywne i byłem zadowolony. W trakcie sezonu, wraz ze wzrostem formy, zmieniłem jednak zębatkę na 32t, a ostatnio na 34t. No i przy zmianie na 34t musiałem wymienić też łańuch na dłuższy. - kaseta robi wrażenie wizualne, ale jak dobiegnie jej kres to wymienię na slx albo xt. Ta seryjna sunrace ma problem z poprawnym ustawieniem zmiany biegów, ciężko "schodzi" w dół. - siodełko trochę się wytarło po bokach, ale to chyba przez to, że jeździłem w luźnych spodenkach do mtb. Poza tymi niuansami rower godny polecenia, zwłaszcza jeśli możesz go wyrwać za te 4k PLN. Edytowane 3 Września 2018 przez sajekk 1
PeKa Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 Płynność zrzucania biegów, a w zasadzie jej brak, jak piszesz, nie jest uzależniona od kasety. Mam zestawioną kasetę SunRace z pełnym XT i chodzi perfekcyjnie w każdą stronę po 1700km. Wymień linkę oraz pancerze, jeśli tego wymaga to także łańcuch, dobrze wyreguluj przerzutkę i heja
Rekomendowane odpowiedzi