LuckyLuk Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 A liczba kilomentrow jest dokladnie 2x wieksza i czy przewyzszenia tez sa podwojoneWysłane z Tapatalka
Szymo_90 Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Liczba kilometrów i czas jest dokładnie razy 2. Przewyższenie i liczba spalonych kalorii nie. Wrzucił bym najchętniej zrzut ekranu ale najpierw musze go przerobić do odpowiedniego formatu.
eldomello Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 Musisz połączyć oba pliki ten ze Stravy i ten z Sigmy, przed ponownym eksportem do Stravy musisz usunąć pierwotną aktywność ze Stravy. Na początku dyskusji jest podany przeze mnie przepis jak to zrobić. W programie Sigmy masz zapewne ustawione automatyczne przesyłanie danych do Stravy i stąd ten podwójny kilometraż. W dniu 26.02.2018 o 14:19, eldomello napisał: Pokombinowałem pokombinowałem i zrobiłem. U mnie zadziałała taka procedura : 1. Ze Stravy eksportujesz plik z trasą w formacie TCX 2. Z Sigma Data Center eksportujesz plik w formacie FIT. 3. Oba umieszczasz w jednym folderze. 4. Wchodzisz na stronę: http://gotoes.org/strava/Merge_Heart_Rate_TCX_With_Position_TCX.php 5. Uploadujesz oba pliki FIT i TCX. 6. Wybierasz przesył pliku do Stravy. ( Trzeba najpierw połączyć tą stronę ze swoim profilem w Stavie ) 7. Na koniec trzeba usunąć stary wpis w Stravie. Oba pliki dublują się. Trzeba usunąć ten oryginalny tylko z zapisem śladu GPS bez danych kadencji i z pulsometru. Działa. Sprawdzone.
misiekm Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Dopiero zaczynam swoją przygodę z eksportowaniem danych z Sigmy stąd jako świeżak mam kilka pytań: - Czym się różni Sigma Cloud od Sigma Data Center? W Cloud to tylko chmura, która przechowuje się dane? Widzę w niej ilość sowich treningów na komputerze, ale nie mogę w nie "wejść". A Sigma Data Center to program na komputer adekwatny jak Sigma Link na komórce? - Czy, aby móc przeglądać treningi na komputerze muszę zainstalować Sigma Data Center? Jest wersja online? - Czy późniejsze dane da się eksportować do Endomondo czy będę musiał przejść na Stave? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Michał
pawel2208 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 (edytowane) Aby przeglądać treningi na komputerze musisz zainstalować Sigma Data Center na komputerze i później importować je z licznika. Aby dodać trening do Endomondo, w SDC eksportujesz do np gpx, który później importujesz na stronie Endomondo. Sigma Cloud to tylko chmura do synchronizacji między Sigma Link a Sigma DC. Nie możesz tam przeglądać treningów. Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Edytowane 16 Czerwca 2019 przez pawel2208
misiekm Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Dzięki pawel2208 za pomoc. Endo wczytuje fit i gpx wiec z SDC wystarczy fit i nie trzeba juz konwertowac do gpx. Pozdrawiam.
misiekm Opublikowano 19 Czerwca 2019 Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Co robię nie tak/mam źle ustawione? Na komórce w SL widzę właściwą liczbę treningów podobnie jak w SC. Nie chce mi się zaktualizować ilość treningów na kompie w SDC z SC. Na stronie SC mam na zielono w My connected apps, Data Center - PC version, wcześniej miałem jeszcze Data Center - Android version, jak można to z powrotem dodać o ile jest to potrzebne? z góry dzięki wielkie za pomoc. EDIT. Działa. W SC w My connected apps musi być Data Center - PC version, Data Center - Android version. Edytowane 20 Czerwca 2019 przez misiekm
Merida_adireM Opublikowano 23 Maja 2020 Opublikowano 23 Maja 2020 Dostałem w prezencie licznik SIGMA 16.16. STS. Do tej pry wszystkie swoje treningi trzymałem w STRAVIE. Chciałbym, żeby dane z licznika przekazane był do STRAVY, Wiem, że nie możliwa jest automatyczne przekazanie do STRAVY. Próbowałem eksportować plik z Sigma Data Center, ale dostępnymi rozszerzeniami są tylko .smf i . csv, których STRAVA nie czyta. Nie znalazłem też konwertera tych rozszerzeń na gpx/tcx. Czy ktoś z Was miał podobny problem?
Siditrek Opublikowano 14 Marca 2024 Opublikowano 14 Marca 2024 (edytowane) A ja mam problem z tym iż sigma ma kontakt z licznikiem ale strava już nie mimo że wprowadziłem dane (na początku zabawy ) logowania ze strava. Wiem że trzeba chyba coś na stravie ustawić....? Edytowane 14 Marca 2024 przez Siditrek
Siditrek Opublikowano 16 Marca 2024 Opublikowano 16 Marca 2024 (edytowane) W dniu 14.03.2024 o 17:35, Siditrek napisał: A ja mam problem z tym iż sigma ma kontakt z licznikiem ale strava już nie mimo że wprowadziłem dane (na początku zabawy ) logowania ze strava. Wiem że trzeba chyba coś na stravie ustawić....? Powiem wam Co należało zrobić. Pomimo że było ustawione w sigmie że ma kompatybilność ze stravą nie była włączona synchronizacja trzeba było wyłączyć w sigmie dostępność stravy i włączyć jeszcze raz zaznaczając opcję synchronizuj automatycznej gdzieś mi to umknęło i nie wiedziałem co się dzieje także temat rozwiązaniany Edytowane 16 Marca 2024 przez Siditrek
Rekomendowane odpowiedzi