Skocz do zawartości

RockShox XC 30 TK Solo Air - serwis.

.::Piotr::.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, .::Piotr::. napisał:

W manualu jest napisane że wlewamy 143 ml, kupiłem 150 ml i odciągnąłem strzykawką 7 ml i wlałem tam gdzie trzeba

Bo prawidłowo leje się ~120ml. Więcej przy 100mm skoku nie wlezie. W innym wypadku będzie efekt jak ciebie. U siebie po trzymaniu się manualna połamałem manetkę. 

• Pomógł 1
Opublikowano

Dzisiaj odlałem trochę i już jest lepiej :) założę widelec i sprawdzę jak się ugina podczas jazdy ;) jest jakaś metoda żeby sprawdzić ile tego oleju tam zostało czy wyregulować na oko ??

Opublikowano

Sprawdź też jak się blokuje i czy turnkey nie puszcza za łatwo. Jak już masz olej to możesz dolać/odlać na oko. Lepszym rozwiązaniem jest jednak nalanie na nowo.

• Pomógł 1
Opublikowano
Dnia 28.02.2018 o 15:01, Red napisał:

Sprawdź też jak się blokuje i czy turnkey nie puszcza za łatwo

Wydaje się, że wszystko jest ok i chodzi bardzo ładnie ;)

Takie jeszcze pytanko bo z powodu że tak to długo trwało to mi się wszystko pomieszało :D

Łożyska w miskach sterów mam takie:

http://allegro.pl/koszyk-kulek-kierownicy-1-cal-wianek-lozysko-lo23-i6850349813.html

Jedno mniejsze jedno większe, jak je montujemy? "Kulkami" do ramy od góry i od dołu? Czy na dole kulkami do bieżni widelca a u góry kulkami do bieżni montowanej na rurze widelca?

Mam nadzieję, że jasno zadałem pytanie :D

Opublikowano

Na zdjęciu w aukcji widać górę bierzni o tak montujesz w główce ramy - "górą" do wewnątrz.

• Pomógł 1
  • 1 rok później...
Opublikowano

Cześć. Posiadam ten sam amortyzator i również przymierzam się do serwisu. Jakiego oleju użyłeś do zalania amortyzatora? A jakiego do gąbeczek? 

Opublikowano

Serwis Manuala sobie znajdziesz w necie, bez problemu.

Do RS'ów do XC przeważnie idzie 15wt na dno goleni i 5WT do tłumika, na gąbki daje się 15 WT.