FalconHeavy Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 Masz trochę za długi pancerz tylnego hamulca
KiLLeXX Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 (edytowane) 5 minut temu, FalconHeavy napisał: Masz trochę za długi pancerz tylnego hamulca Tylny jest bardzo długi,ale w MTb całościowy. Rama nie pozwolila inaczej. Chyba że macie pomysł jak zrobić to inaczej. Ale blokuje mocno na stojaku.. Mówisz dać krótszy w tribanie? Edytowane 18 Maja 2019 przez KiLLeXX
FalconHeavy Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 (edytowane) Skrócić 2cm pancerz pod siodłem. Jest jakoś tak nienaturalnie wygięty. Moje foto masz post wyżej. Natomiast ja zaczynam lubić carbonek. Świetnie wibruje jak podrzucam rower by go z błota wytelepotać. Oby tylko nowy hamulec pasował do niego lepiej niż tectro. Teraz mam wrażenie że tył jest zbyt ciężki 😁 Edytowane 18 Maja 2019 przez FalconHeavy
spidelli Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 8 minut temu, FalconHeavy napisał: Teraz mam wrażenie że tył jest zbyt ciężki 😁 Mówiłem że to błotnik
Tiller Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 U mnie dzisiaj ostatnia wizyta w Castoramie (po długi imbus 8 i WD-40) i po godzinie dłubania mogę powiedzieć, że pacjent przeżył, a przeszczep się przyjął. Pierwsza przejażdżka na dotarcie była, wrażenia z 2x7 rewelacyjne. Jutro dam więcej zdjęć i wyliczenia, bo ja jestem przykładem ultrabudżetowej przemiany T100, więc może kogoś zainteresuje. Sent from my iPhone using Tapatalk 1
KiLLeXX Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 (edytowane) 25 minut temu, FalconHeavy napisał: Skrócić 2cm pancerz pod siodłem. Jest jakoś tak nienaturalnie wygięty. Natomiast ja zaczynam lubić carbonek. Świetnie wibruje jak podrzucam rower by go z błota wytelepotać. Oby tylko nowy hamulec pasował do niego lepiej niż tectro. Teraz mam wrażenie że tył jest zbyt ciężki 😁 Też myślę o tym widelcu ostatnio. Natomiast moje siodło z carbonu rewelacja. Pośladki pracowały tak fajnie XD Edytowane 18 Maja 2019 przez KiLLeXX
spidelli Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 @Tiller Gratulacje Pedały to masz Pro teraz
FalconHeavy Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 (edytowane) 29 minut temu, KiLLeXX napisał: Pośladki pracowały tak fajnie XD Na moje chińskie, które jest kopią jakiegoś tam speca też nie narzekam. Jest lekkie i wygodne. Na tyle wygodne, że bez pieluchy śmigam. No i a propo pampersa. Wujek Szaj mówił, że tak trzeba. No więc dzisiaj miałem pierwsze 50 km w papmersie i szczerze, wygodniej jest mi bez. Do tego obciera ta gąbka. Edytowane 18 Maja 2019 przez FalconHeavy
spidelli Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 Do pampasa trzeba się przyzwyczaić. Oryginalne siodełko w T100 jak dla mnie średnio wygodne z pieluchą, pampers lepiej (IMO) sprawdza się z twardym. Ale generalnie tak czy siak parę godzin w siodle czuję i w siedzeniu i w nadgarstkach ale najbardziej w plecach. Myślę, że na to ostatnie trzeba jakąś gimnastykę wdrożyć. Człek siedzi jak nie w robocie to w aucie, kark spięty.... Potem kilka godzin na baranie z zawartą głową i plecy bolą
FalconHeavy Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 (edytowane) Ja mam siłke 3, 4 razy w tygodniu. Dzisiaj z rana siłka, jeść, odpoczynek, rower. No ale warto się porozciagać. Są specjalne ćwiczenia na nadgarstki, np dla perkusistów - YouTube. Poza tym, czasem wystarczy podnieść nachylenie manetek. Edytowane 18 Maja 2019 przez FalconHeavy
spidelli Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 Ćwiczenia zawsze warto. Z nadgarstkami to po prostu efekt kilkugodzinnego obciążenia, mimo zmiany chwytów. Mysz, klawiatura przez parę godzin, kierownica auta i czuję czasami ból bez wsiadania na rower... Po prostu SKS
KiLLeXX Opublikowano 18 Maja 2019 Opublikowano 18 Maja 2019 No ja też ćwicze na siłowni, z nadgarstkami, nie mam problemu. Co do siodełka, ja nie jestem wymagajacy, znajomy za nowe zaproponował mi świetna cenę to kupiłem.
spidelli Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 Piękny i młody to ja też kiedyś byłem Dlatego wymieniam siodełko i wrzucam żel po owijkę
KiLLeXX Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 Wczoraj jak jechałem tribanem to myślałem że skicham się ze śmiechu, nowa inwestycja koło decathlonu w Poznaniu
FalconHeavy Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 (edytowane) Droga dla rowerów GÓRSKICH! Masakra. Marnowanie pieniędzy podatnika. To nie powinno zostać odebrane. Potem bedzie, że kolarze wolą ulicą. Kolega mi powiedział jak to wygląda w Norwegii, ech szkoda gadać. Ktoś ten bubel odbierze, a inny dostanie niesłusznie pieniądze za bubel. Jaki kraj tacy architekci. Edytowane 19 Maja 2019 przez FalconHeavy
KiLLeXX Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 (edytowane) 6 godzin temu, FalconHeavy napisał: Droga dla rowerów GÓRSKICH! Masakra. Marnowanie pieniędzy podatnika. To nie powinno zostać odebrane. Potem bedzie, że kolarze wolą ulicą. Kolega mi powiedział jak to wygląda w Norwegii, ech szkoda gadać. Ktoś ten bubel odbierze, a inny dostanie niesłusznie pieniądze za bubel. Jaki kraj tacy architekci. Pod taki krawężnik nawet mega wolno Mtb bym wjeżdżal. A triban to nawet nie próbuje. Tam jest też przejscie dla pieszych. Niepełnosprawny lub ktoś na wózku już ma problem. Są ściśle określone normy tylko kilka cm. Panowie znacie jakiś patent na brak możliwości zaczepienia pancerza, żeby puścić linkę po prawej dalej samą bez pancerza? Edytowane 19 Maja 2019 przez KiLLeXX
spidelli Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 @KiLLeXX a jak tam hamulce? udało się coś wymodzić?
KiLLeXX Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 43 minuty temu, spidelli napisał: @KiLLeXX a jak tam hamulce? udało się coś wymodzić? Nie miałem kiedy poprawić. Widze że ori to było tak rozwiązane? Jak się nazywa taka końcówka. Wiedział ktoś w necie to?
Tribanator Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 W dniu 17.05.2019 o 23:52, KiLLeXX napisał: Panowie pomocy bo złożyłem calutki rower Mtb a utknalem na banalnej rzeczy. Masakra wszystko ustawiłem a z v brake tektro, nie mogę sobie poradzić. Niby hamuje ostro na stojaku i blokuje mocno koło, a na chodniku ledwo hamuje. Już sam się zastanawiam czy to klocki i koło musi się dotrzeć. A jakie klamki hamulcowe masz w tym rowerze? Są nowe, dedykowane po v-brake-i czy używasz starych. Jakie były tam wcześniej hamulce - v-brake-i czy cantilevery? Klamki nie są kompatybilne. Jeżeli masz klamki pod cantilevery, to nie będą one współpracować z v-brake-kami. Powodem jest inny ciąg obu klamek. Do v-brake-ów potrzebny jest dłuższy ciąg niż do canteleverów.
KiLLeXX Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 (edytowane) 32 minuty temu, Tribanator napisał: A jakie klamki hamulcowe masz w tym rowerze? Są nowe, dedykowane po v-brake-i czy używasz starych. Jakie były tam wcześniej hamulce - v-brake-i czy cantilevery? Klamki nie są kompatybilne. Jeżeli masz klamki pod cantilevery, to nie będą one współpracować z v-brake-kami. Powodem jest inny ciąg obu klamek. Do v-brake-ów potrzebny jest dłuższy ciąg niż do canteleverów. Mam pod vbrake klamko manetki te https://allegro.pl/oferta/klamkomane-klm01-shimano-st-ef500-3x7-pancerzem-cz-8089058000?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare. Seryjnie były tarcze, ale tam nic nie było robię od golej ramy. Edytowane 19 Maja 2019 przez KiLLeXX
FalconHeavy Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 Końcówka to pewnie baryłka do linek. https://szosa.org/topic/19902-regulatory-naciągu-linki/ 1
KiLLeXX Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 51 minut temu, FalconHeavy napisał: Końcówka to pewnie baryłka do linek. https://szosa.org/topic/19902-regulatory-naciągu-linki/ Gdzie to kupię na szybko? Bo jak znam życie w rowerowym nie będzie. Ostatnio pół poznania zjeździlem za pivotami do vbreak
FalconHeavy Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 W Deklu? Ja dostałem w pierwszym rowerowym ale kosztowało mnie to 16 PLN.
Tribanator Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 Pamiętaj, że te baryłki są przeznaczone tylko do linki przerzutki, a nie linki hamulcowej. 1
KiLLeXX Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 (edytowane) Godzinę temu, FalconHeavy napisał: Końcówka to pewnie baryłka do linek. https://szosa.org/topic/19902-regulatory-naciągu-linki/ To chyba nie są baryłki. Z obu stron na wejściu i wyjściu by nie były. To jest linka hamulcowa. Zrszta troszkę się różnią. To co to Jest w takim razie? Edytowane 19 Maja 2019 przez KiLLeXX
Rekomendowane odpowiedzi