HectorZKS Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 26 minut temu, FalconHeavy napisał: Vittoria jak na razie bez laczka Mam jeszcze koła z tribana na handel Swoją drogą trochę wyprzedałem gratów. Po co to trzymać, niech się trochę zwróci Zaciski ktoś szuka? https://m.olx.pl/oferta/4x-zacisk-clarcs-3x-okladziny-szosowe-prox-r-453-55-mm-CID767-IDGBA1A.html Hmm przemyślę, jak zobaczę stan tych które kupię. Pamietam, ze używałem w Trojanie klocków meridy (trzykolorowe) i dało się z tych 20km/h wyhamować . Skuszę się na zaffiro w takim razie. Powiedz mi jeszcze jest jakaś różnica między 28, a 30 w jeździe ? Plus ile barów można wbić, bo nie wiem czy pompka da radę
FalconHeavy Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Pompuje na twardo pompką ręczna Z przodu mam 28 zwijkę bo widelec nie pozwalał na 30. Z tyłu mam 30 na drucik, tanio i dobrze. Tak by mieć więcej powierza po zadek. Wizualnie trzeba by się w patrzeć by dostrzec różnice.
HectorZKS Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 12 minut temu, FalconHeavy napisał: Pompuje na twardo pompką ręczna Z przodu mam 28 zwijkę bo widelec nie pozwalał na 30. Z tyłu mam 30 na drucik, tanio i dobrze. Tak by mieć więcej powierza po zadek. Wizualnie trzeba by się w patrzeć by dostrzec różnice. Rozumiem, ze mówimy o jakimś innym widelcu Kolega ma miniaturce ma zmodyfikowanego Tribana? Jest gdzieś w sekcji nasze rowery? Chętnie bym spojrzał
FalconHeavy Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 (edytowane) oki, tylko nie wiem czy to jeszcze triban 😂 Zjechałem ten szosowy i wpadł ostatnio szeroki pod tarcze, no i wymusiło tarcze - nie żałuję Wczorajsze, na Vittoriach. Jutro będą 35c Hutchinsona: Edytowane 6 Października 2020 przez FalconHeavy 1
Gość Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 Co to za lusterko konkretnie? Bo ceny niektórych są...
tygrysek Opublikowano 6 Października 2020 Opublikowano 6 Października 2020 11 godzin temu, leszcz napisał: jak opona jest jak papier to i mleczko może mieć problem to uszczelnić. jeśli nie zależy ci bardzo na wadze to zalałbym mleko bezpośrednio do dętki. tylko dętkę wypłukać najpierw z talku w środku. trywialne do zrobienia i będziesz mieć od razu porównanie. tylko od razu bierz porządne mleko STANS. @leszcz Przymierzałem sie do tego, starzy kolarze opowiadali mi o śmietanie wlewanej do dętki która miała mieć efekt podobny jak to mleczko. Natomiast na serwisie (dobrym serwisie, podobno) mnie wyśmiali, że to bez sensu bo i tak po przebiciu będzie flak i tak. Ale imho ten tubeless kusi, byłbym bardziej trendy.
FalconHeavy Opublikowano 7 Października 2020 Opublikowano 7 Października 2020 (edytowane) Hachinsony założone i objechane. Pierwsze wrażenie, że szerokość to prawie jak moja Vittoria Zafiro 30c (31mm), Haczki 35c (33mm). Jednak na drodze czuć, że ta francuska kanapa ma większą objętość choć nie na tyle dużą by znacznie spowalniać. Jest miękko ale OK. Podczas testu spadł mi łańcuch ale to nie winna oponek Jedzie się dość lekko i szybko. Trochę dopompuję. Oponka lekka. Na 38C pewnie było by już wolno i zbyt balonowo. Cienka granica uniwersalności jak dla mnie i oby była wytrzymała jak Vittoria to będzie OK. Natomiast efekt żyroskopu niestety musi być. Zafiro PRO 32c realnie pewnie 33 mm była też spoko tylko twardo. Fajna opcja na lato. Edytowane 8 Października 2020 przez FalconHeavy 1
mmichal Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 W dniu 6.10.2020 o 18:36, HectorZKS napisał: Skuszę się na zaffiro w takim razie Vittorie to bardzo dobre opony, w szosie mam rubino pro z przebiegiem około 25k i ani jednej gumy! a czasem drogi nie rozpieszczały (greenvelo pod Włodawą prowadzi po drodze z żużlowych odpadów ze spalarni) 1
Faerloss Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 W dniu 6.10.2020 o 19:08, HectorZKS napisał: Rozumiem, ze mówimy o jakimś innym widelcu Kolega ma miniaturce ma zmodyfikowanego Tribana? Jest gdzieś w sekcji nasze rowery? Chętnie bym spojrzał Falconowego widziałeś, mój poniżej: A zaczęło się od tego, Triban100 FB: Także troszkę przeróbek wpadło 2
tygrysek Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 2 godziny temu, Faerloss napisał: Falconowego widziałeś, mój poniżej: A zaczęło się od tego, Triban100 FB: Także troszkę przeróbek wpadło Wygląda na min. 3 razy droższy niż był. Nawet z modami.
Faerloss Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 33 minuty temu, tygrysek napisał: Wygląda na min. 3 razy droższy niż był. Nawet z modami. To pewno przez to malowanie Swoja drogą ciekawe ile realnie mógłbym za niego dostać...oczywiście nie żebym chciał sprzedać.
bikemihal Opublikowano 8 Października 2020 Opublikowano 8 Października 2020 W dniu 6.10.2020 o 18:06, FalconHeavy napisał: Vittoria jak na razie bez laczka Mam jeszcze koła z tribana na handel Swoją drogą trochę wyprzedałem gratów. Po co to trzymać, niech się trochę zwróci Zaciski ktoś szuka? https://m.olx.pl/oferta/4x-zacisk-clarcs-3x-okladziny-szosowe-prox-r-453-55-mm-CID767-IDGBA1A.html Masz jeszcze te kola do sprzedania? Interesuje mnie tyl na kasete
FalconHeavy Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 NA złomiku mam tylko wolnobieg.
HectorZKS Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 W dniu 8.10.2020 o 12:50, Faerloss napisał: Falconowego widziałeś, mój poniżej: A zaczęło się od tego, Triban100 FB: Także troszkę przeróbek wpadło Bardzo fajny mod. Mam nadzieję, że osoba która kupiła mojego zmodyfikowanego Tribana tez dodała coś od siebie ;). Ja jedynie kupię opony i zamierzam tylko jeździć i nie przejmować się prostolinijnością osprzętu
Gość Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 Taki mój. Do wymiany jeszcze lewe ramię korby. Pedały. Kółka przerzutki (drugi kpl oryginalnych się posypał przy małym przebiegu). I tyle
Faerloss Opublikowano 12 Października 2020 Opublikowano 12 Października 2020 W dniu 9.10.2020 o 18:02, HectorZKS napisał: Bardzo fajny mod. Mam nadzieję, że osoba która kupiła mojego zmodyfikowanego Tribana tez dodała coś od siebie ;). Ja jedynie kupię opony i zamierzam tylko jeździć i nie przejmować się prostolinijnością osprzętu Dzięki Co do Twojego roweru, to wydaje mi się, że nie ma innej opcji - chyba każdy posiadacz T100 coś w nim zmienia W dniu 9.10.2020 o 18:17, Odie napisał: Taki mój. Do wymiany jeszcze lewe ramię korby. Pedały. Kółka przerzutki (drugi kpl oryginalnych się posypał przy małym przebiegu). I tyle Patrząc na napęd do Twojemu Tribanowi chyba najbliżej do tego, co obecnie nazywane jest gravelem You win!
Gość Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 Zimno się zrobiło. Cisza w temacie. Chłopaki nie jeżdżą?;) My po tych wichurach i deszczach wyczyszczeni (z grubsza), wosk na łańcuch nowy. Już kółka przerzutki ćwierkały I jazda do pracy W sumie trzeba będzie nowy smar wymyślić - bo widzę, że wosk na mokrym średnio zdaje egzamin.
mmichal Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 1 godzinę temu, Odie napisał: bo widzę, że wosk na mokrym średnio zdaje egzamin. Wiem ze jest Squirtlube Low-Temp ale nie używałem, sam na wosku śmigam od dawna ale w zimie przechodzę na najtańszy olej rowerowy z decathlonu bo: jest najtańszy, daje go czesto bo szybko wymywa i mi nie szkoda, po zimie zawsze zmieniam naped i tak bo sól i woda robi swoje
tygrysek Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 1 godzinę temu, Odie napisał: Zimno się zrobiło. Cisza w temacie. Chłopaki nie jeżdżą?;) My po tych wichurach i deszczach wyczyszczeni (z grubsza), wosk na łańcuch nowy. Już kółka przerzutki ćwierkały I jazda do pracy W sumie trzeba będzie nowy smar wymyślić - bo widzę, że wosk na mokrym średnio zdaje egzamin. Nie jeżdzę. Już pomijając to że nie znosze zimna, to w obecnej sytuacji uważam że byłoby to też mało rozsądne.
mmichal Opublikowano 16 Października 2020 Opublikowano 16 Października 2020 No dałem się skusić, idą nowe laczki do tribanka https://www.merlincycles.com/vittoria-zaffiro-pro-control-g20-folding-road-tyre-700c-205795.html?source=PHG zamówiłem 32mm, zobaczymy na wiosnę jak się spiszą 1
FalconHeavy Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 Ja normalnie bym śmigał, gdy nie to że się przeziębiłem po rowerze 16 godzin temu, mmichal napisał: No dałem się skusić, idą nowe laczki do tribanka https://www.merlincycles.com/vittoria-zaffiro-pro-control-g20-folding-road-tyre-700c-205795.html?source=PHG zamówiłem 32mm, zobaczymy na wiosnę jak się spiszą Super cena, to są zwijane?
Gość Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 1 minutę temu, FalconHeavy napisał: Ja normalnie bym śmigał, gdy nie to że się przeziębiłem po rowerze Ja przeziębiony (lub zakoronowiony) śmigam non stop ostatnie 3 tygodnie (+/- 2 dni) 6 dni w tygodniu Żona planuje fabrykę paracetamolu otworzyć aby obniżyć koszta eksploatacji męża. Chciałem dziś pochwalić Decathlon. Gdzieś w głębi tematu jest link do tylnego koła którego dostałem w ramach wymiany gwarancyjnej, bo oryginał poddał się w dwa tygodnie. "Aero coś" wyciągnięte z Van Rysela (dosłownie wyciągnięte z roweru z wystawy :P). Wczoraj awaria - metaliczne szuranie przy hamowaniu tylnym heblem. Szybkie czyszczenie - to samo. No i nauczony brutalnym doświadczeniem posiadania DX32 + V-brake gdzie obręcz puściła na zgrzewie (wersja nie spawana) już czarne myśli - objawy te same. No i wyciągam koło, myje dokładnie izopropylem, latarka i szukamy pęknięcia. I co? I nic. Przejeżdżam przez przebudowę ul. Elbląskiej w Gdańsku 2x dziennie, a tam remont i w klockach kawałki stali powbijane w tym jeden w obręczy. Wydłubałem delikatnie nożem (na płasko), papier wodny 1200, nówka funkiel. Szprychy równo podociągane. Koło nie prostowane (w przeciwieństwie do przedniego już z 5-6x), a przypominam - nie ma LEKKO + złodzieje nim jeździli dobre pół roku ( w sumie chyba mieli go dłużej niż Ja :D)
mmichal Opublikowano 17 Października 2020 Opublikowano 17 Października 2020 6 godzin temu, FalconHeavy napisał: Super cena, to są zwijane? Tak, "folding"
FalconHeavy Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 Czy odczuję zmianę tarczy 50 na 48?
Rekomendowane odpowiedzi