Skocz do zawartości

Canyon Nerve AL 7.9 - mody / pamiętnik

Reset

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[AKTUALIZACJA]

24.01.2023

==============

Cześć! 

Będę w tym temacie dodawać aktualne modyfikacje oraz zdjęcia z wypraw i wycieczek. 

Przedstawiam wam mojego black devila :)

specyfikacja

Rama: Canyon Neuron AL model 2016, rozmiar L 110mm skoku, koła 29"

Widelec: Fox Float Performance 32 FIT4, 120mm skoku

Damper: Fox Performance Float EVOL

Koła: Mavic Crossride  DT SWISS M1700 30 mm wewn. 

Opony: przód Continental Mountain King 2.4, tył Continental X King 2.4

Manetka: XT M780 m8100

Korba: SLX (3s) m8100 + tarcza Garbaruk Oval 32t

Pedały: M520 M540

Przerzutka przód: SLX

Kaseta: XT 10s m6100 10-51

Łańcuch: KMC X10 (następny będzie złoty) m8100

Przerzutka tył: XT M786 m8100

Siodło: do wymiany Specialized PowerComp 155mm

Sztyca: BikeYoke Revive - II gen 160 mm

Kierownica: Iridium 760 mm

Chwyty: ESI Extra Chunky

Mostek: Iridium 70 mm jakieś przypadkowe- 130 mm

Hamulce: Zaciski XT M785 metaliki na radiatorach (srebrne) + Klamki XTR  m9120

Tarcze: XT RT76 180 mm

Światełka: Specialized STIX Sport (zestaw na przód i tył)

WAGA: 13 KG*

*Aktualnie na dętkach

IMG_3742.JPG

IMG_0908.JPG IMG_0905.JPG

Edytowane przez Reset
dodatkowe zdjęcia
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Mi cały czas po głowie chodzi neuron tyle że na 27,5. Piękna bestia.

Mi osobiście podoba się bardziej black i dodatki czerwonej krwistej anody i ide w tym kierunku. Myślałeś o takim zestawie

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, SI2WY napisał:

Mi cały czas po głowie chodzi neuron tyle że na 27,5. Piękna bestia.

Mi osobiście podoba się bardziej black i dodatki czerwonej krwistej anody i ide w tym kierunku. Myślałeś o takim zestawie

Taak myślałem! Na pomysł z niebieskim wpadłem inspirując się korkami na widelcu. Nie lubię przesadzać z błyskotkami, logami itd. Czarno-czarny to moim zdaniem najlepsze połączenie. A w niebieskiej anodzie chciałbym mieć tylko śrubę hollowtech II, kapsel sterów i niektóre śrubki (też nie wszystkie). 

Dodam też, że czerwoną anodę mam w swoim HT który jest w białym malowaniu z niewielkim czerwonym motywem (kiedyś go wrzucę na forum)

Edytowane przez Reset
Opublikowano

No tak pare elemmentów , też lubie kolory czarno- czarne z akcentem innym. U siebie systematycznie usuwam kolory, zastępuje je czarnym a czerwone zostaną nakrętka w korbie, moze klamki. Ew z dwa małe elementy do tego.😁😁

• Lubię to! 1
Opublikowano
Teraz, SI2WY napisał:

No tak pare elemmentów , też lubie kolory czarno- czarne z akcentem innym. U siebie systematycznie usuwam kolory, zastępuje je czarnym a czerwone zostaną nakrętka w korbie, moze klamki. Ew z dwa małe elementy do tego.😁😁

I ja to szanuje! 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ładny :) mam ten sam model tylko 27,5 z rocznika 2017, widelec RS reba, u mnie jedynie oznaczenia na oponach maxxis mają kolorki :D reszta full czerń. Od siebie dodam - tublessy rewelacja, przez zakichane dętki w ubiegłym sezonie skończyłem z połamanymi żebrami. 

W tym sezonie planuje wymianę napędu na sram gx Eagle 1x12 ale szczerze mówiąc to jeszcze muszę się doedukować bo nie wiem co poza korbą, kasetą, łańcuchem, przerzutką i bębenkiem muszę wymienić ¬¬

Ps. Będę śledził Twoje modkyfikacje :D

• Lubię to! 1
Andrzej Sawicki
Opublikowano

Akcenty możesz łatwo wypróbować "na sucho". Kup kawałek kolorowej taśmy samoprzylepnej i do dzieła.

Opublikowano
23 minuty temu, Andrzej Sawicki napisał:

Akcenty możesz łatwo wypróbować "na sucho". Kup kawałek kolorowej taśmy samoprzylepnej i do dzieła.

Na to nie wpadłem - tak zrobię!

Opublikowano

kiedyś też ostro myślałem nad neuronem ale później stwierdziłem, że delikatnie bardziej położna główka ramy i nieco więcej skoku będzie dla mnie lepszym wyborem. Nie mniej - strasznie podoba mi się garbata rama Neurona czy starszego spectrala 

Kolorystyka jak u mnie chociaż ja już dorzuciłem więcej niebieskiego - ale u mnie już koniec z kolorami. Wymieniałem przewody hamulcowe, kumpel mi podrzucił pomysł z niebieskimi jakgwire ale byłoby już tego za dużo:P

Opublikowano
kiedyś też ostro myślałem nad neuronem ale później stwierdziłem, że delikatnie bardziej położna główka ramy i nieco więcej skoku będzie dla mnie lepszym wyborem. Nie mniej - strasznie podoba mi się garbata rama Neurona czy starszego spectrala 
Kolorystyka jak u mnie chociaż ja już dorzuciłem więcej niebieskiego - ale u mnie już koniec z kolorami. Wymieniałem przewody hamulcowe, kumpel mi podrzucił pomysł z niebieskimi jakgwire ale byłoby już tego za dużo

To mój pierwszy full i już też się przekonałem że chcę więcej skoku
Ja też zostaje przy czarnych przewodach. Stealth to stealth

Wysłane z Nokia 3310 za pomocą Tapatalk
Opublikowano

dobrze,że ja posłuchałem znajomych którzy mają fule i mówili mi, że przesiadka z xc ht na "praktycznie" xc full jest bez sensu :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, mam dokladnie ten sam rower, również L. Zmiany po częstym śmiganiu w Beskidach: mostek 50 mm, kierownica gięta 780 mm, sztyca regulowana Giant (świetna), tuleje offsetowe przy damperze (wypłaszczenie główki widelca do 68,3), opony przód Nobby Nic Addix 2,6, tył 2,35 - obie na mleku, siodełko all mountain WTB, koła na obręczach Mavica 27mm wew. piasty Shimano SLX, hamulce SLX. W planach zwiększenie skoku przedniego foxa do 130 mm. Pozdrawiam i życzę sporo radości na tym rowerze.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Zapraszam do pomocy w wycenie mojego drugiego rowerka:

Opublikowano
Dnia 21.02.2018 o 08:38, angelino napisał:

Cześć, mam dokladnie ten sam rower, również L. Zmiany po częstym śmiganiu w Beskidach: mostek 50 mm, kierownica gięta 780 mm, sztyca regulowana Giant (świetna), tuleje offsetowe przy damperze (wypłaszczenie główki widelca do 68,3), opony przód Nobby Nic Addix 2,6, tył 2,35 - obie na mleku, siodełko all mountain WTB, koła na obręczach Mavica 27mm wew. piasty Shimano SLX, hamulce SLX. W planach zwiększenie skoku przedniego foxa do 130 mm. Pozdrawiam i życzę sporo radości na tym rowerze.

Ja też będę kombinował z mostkiem, na chwilę obecną zmieniłem siodło na szersze i bardziej miękkie (pracuję jeszcze nad pozycją na tym rowerze). Koła w przyszłości jakieś na piastach DT Swiss, ale to tylko takie widzi mi się. Obecne mi wystarczają, a w tych z DT od razu zmieniłbym ratchet w bębenku na 54 zęby <3

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wrzucam fotkę z dziś
f3613705a2c131be8569189ca8f9c731.jpg

Opublikowano

Jeśli to nie tajemnica to skąd jesteś?

Czy Canyona można kupić za ojro? Taniej mi wychodzi niż w zetach.

Gdzie na nim jeździłeś? Byłeś w jakichś konkretnych górach?

Opublikowano
Jeśli to nie tajemnica to skąd jesteś?

Czy Canyona można kupić za ojro? Taniej mi wychodzi niż w zetach.

Gdzie na nim jeździłeś? Byłeś w jakichś konkretnych górach?

Jestem z Trójmiasta, jesli chodzi o zakup bezpośrednio od producenta- nie wiem. Ja kupilem egzemplarz potestowy od czasopisma. Jezdze glownie po terenach lesnych, nadmorskich. W górach nie bylem z rowerem, w obecnej formie bym się tam zajechal (mialem dosc dluga przerwe, praca biurowa, u know)

Opublikowano

W trójmieście wcale łatwo i płasko też nie macie😁😁

• Lubię to! 1
Opublikowano

Można by uzbierać forumową grupę i spiknąć się na jazdę po oliwie ;)

Opublikowano
5 godzin temu, SI2WY napisał:

W trójmieście wcale łatwo i płasko też nie macie😁😁

Dla mnie na tą chwilę jest wręcz idealnie :)

1 godzinę temu, Krystiano napisał:

Można by uzbierać forumową grupę i spiknąć się na jazdę po oliwie ;)

Zawsze za. Tym bardziej że po Oliwie jeszcze nie jezdziłem. Zapraszam do strony Gdynia Trails na fb (projekt budowy Gdyńskich ścieżek rowerowych w ramach Budżetu Obywatelskiego 2018.)

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

@Reset To jest AL 5.0? Jak Ci się sprawuję? Bo mam do wyboru właśnie Canyona Neuron AL 5.0 albo Trek Roscoe 8 :|

Opublikowano
[mention=2585]Reset[/mention] To jest AL 5.0? Jak Ci się sprawuję? Bo mam do wyboru właśnie Canyona Neuron AL 5.0 albo Trek Roscoe 8

Al 7.9 z 2016. Sprawuje się super z modami które zastosowałem.

• 2 lata później...
Opublikowano

Dzień dobry. Wpadł pomysł na sprzedaż wiec prosba do was o wycenę roweru. Jesli chodzi o stan techniczny to rower jest gotowy do jazdy i serwisowany jak nalezy. Wizualnie przyjmijmy stan bdb bo nie ma zadnych otarc, odpryskow czy wgnieceń. Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje!

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Hej... Czy to na 100% Neuron? Wygląda jak mój Nerve z 2016 :)

IMG_20210411_115454.jpg