MikiKW Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam. Mam 15 lat i ok. 7 lat temu zacząłem trenować XC.W przyszłości chciałbym ścigać się z licencją jako profesjonalista...Tylko jak pogodzić studia z karierą sportową?
Red Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Normalnie. Odpowiednio dostosowany plan treningowy, dobra dieta i rozważnie ułożony kalendarz startów. Zauważ że większość zawodników jest po studiach lub studiuje.
suqub Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Jak masz wyniki to i oko przymkna i termin można przesunąć. Tylko trzeba kulturalnie zagadać i nie olewam tematu.Ostatnio Lewandowski zrobił mgr
Zbysio Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Studia z treningami? Powiedź mi jak pogodzić treningi z żoną, dwójką dzieci i ich szkołami/przedszkolami i zajęciami dodatkowymi (bo przecierz one też mają zainteresowania), oraz pracą w systemie nocnym? Życie kolego, życie. Ciesz się, że nie musisz zajmować się domem. (w moim przypadku robi to kochana żona, bez niej nuc bym nie zrobił). 1
bbc Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 16 godzin temu, MikiKW napisał: Mam 15 lat I już myślisz o tym jako pogodzić studia z treningami? Gratuluję. Serio. Ja mając tyle lat nie wiedziałem nawet co chcę w życiu robić (dlatego poszedłem do liceum). A studiami się nie przejmuj. To najfajniejszy i najbardziej elastyczny okres w życiu. Zawsze idzie się dogadać z prowadzącymi, coś przełożyć, zaliczyć wcześniej (czasem później). A jak będziesz miał wyniki to i AZS Ci pomoże. Także jeździj i się nie przejmuj. Bo dopiero później, jak napisał @Zbysio będziesz miał trudno. I zobaczysz, że często jedynym rozwiązaniem będą dobre lampki rowerowe (bo pojeździć będziesz mógł jak wszyscy spać pójdą). 1
Puncu Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ja mam 27 lat i nadal nie wiem co chce robić w życiu. Prace mam, ale ją zawsze można zmienić (dziewczyne w sumie też ), trzy zmiany powidują że jeżdże o różnych porach. A prawde mówiąc jak masz pypcia na rower to i tak pójdziesz. Czy śnieg przy -20 i silny wiatr czy upał 40 stopni w cieniu.
Rekomendowane odpowiedzi