Gość Napisano 23 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 23 Styczeń 2018 Hej, kupiłam i założyłam nowy łańcuch Connex 9sB, który kolorystycznie fajnie mi pasował do reszty roweru. Przejechałam na trenażerze 35km i z rolek zaczęła mi złazić złota farba w ilościach hurtowych. Uwalone mam tym praktycznie wszystko z czym styka się łańcuch plus podłogę przy trenażerze. Jakiś geniusz pomalował rolki - gdybym wiedziała, że to jest farba, to nie wiem czy bym ten łańcuch założyła. Jestem zła, bo teraz mam wszystko do czyszczenia z tego "brokatu". Chyba napiszę do Connexa, co o tym sądzę. Odnośnik do komentarza
klu Napisano 23 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 23 Styczeń 2018 Plus jest taki, że teraz kółko przerzutki jeszcze bardziej pasuje Ci kolorystycznie do roweru. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 23 Styczeń 2018 Dzięki piękne za takie pocieszenie. Zła jestem strasznie Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 23 Styczeń 2018 OMG. Współczuję. Wiadomo już jakiej firmy omijać z daleka. Tak samo jak Shimano Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 23 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 23 Styczeń 2018 Miałam dwa łańcuchy Connexa 808 i byłam z nich bardzo zadowolona. Kupiłam "ładny" na 9 rzędów i niech to drzwi ścisną. Odnośnik do komentarza
Fenthin Napisano 23 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 23 Styczeń 2018 To nie jest farba, lecz warstwa mosiądzu. Co nie zmienia faktu, że bez sensu taka powłoka w tym miejscu. Aż zacząłem się zastanawiać, czemu na moim 9sG takiego efektu nie ma, w końcu też "złoty". I faktycznie, rolki są bez tej powłoki. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 Ładny... Brokat gratis Ja bym toto zwrócił... Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 49 minut temu, SpiderMAN napisał: Ładny... Brokat gratis Ja bym toto zwrócił... Muszę rachunek wygrzebać i chyba tak zrobię. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 11 godzin temu, m4rvell0us napisał: Tak samo jak Shimano A co z Shimano nie tak? Odnośnik do komentarza
bbc Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 25 minut temu, Franz Mauer napisał: A co z Shimano nie tak? Generalnie nie słyną z trwałości. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 Napisałam bezpośrednio do Wippermanna z opisem problemu i zdjęciami. Zobaczymy jak zareagują, a mnie czeka po pracy czyszczenie nowiutkiego napędu. Dzisiaj powinien przyjść do mnie łańcuch Sram PC-991. Srebrny, więc może obejdzie się bez brokatu Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 59 minut temu, Sziva napisał: Napisałam bezpośrednio do Wippermanna z opisem problemu i zdjęciami. Zobaczymy jak zareagują, a mnie czeka po pracy czyszczenie nowiutkiego napędu. Dzisiaj powinien przyjść do mnie łańcuch Sram PC-991. Srebrny, więc może obejdzie się bez brokatu Ehh współczuję Ja kiedyś chciałem sobie kupić czarno-czerwony łańcuch jak jeszcze miałem TREKa. Widzę, że dobrze zrobiłem kupując 'zwykły'. Jak najbardziej lepiej pisać bezpośrednio do producenta lub dystrybutora. To tak samo jakbym ja sam pomalował łańcuch np. na zielono i sprzedawał na Allegro - a po pierwszej jeździe wszystko by zeszło, nie mówiąc nawet o syfie w napędzie. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 No mnie teraz długo nikt nie namówi na takie ekstrawagancje. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 Zawsze zastanawiałme się co warte są te "kolorwane" łańcuch. Ciekaw jestem jak wygląda sprawa z łańcuchami KMC, choć na pierwszy rzut oka wyglądają dużo trwalej niż connex? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 (edytowane) Tak na zdrowy rozum, to gdyby pomalowali tylko blaszki i piny z zewnątrz, to by pewnie nie było takich atrakcji. Ale malowanie rolek, które z zasady szorują po zębatkach, to jakiś poroniony pomysł. I tym sposobem mam rower w wersji karnawałowej Edytowane 24 Styczeń 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 No fakt. Może to nie malowanie tylko fatalnie powleczona powłoka? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 24 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 24 Styczeń 2018 Zabrałam się za czyszczenie napędu. Najłatwiej poszło z korbą, ale kasetę i kółeczka musiałam zdemontować do czyszczenia. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 28 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 28 Styczeń 2018 Daj znać co wyjdzie z reklamacją i co na to producent/dystrybutor. Jestem bardzo ciekaw ich odzewu Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 29 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 29 Styczeń 2018 Póki co cisza. Odnośnik do komentarza
.::Piotr::. Napisano 30 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 30 Styczeń 2018 Ja miałem podobną przygodę z connexem, zakupiłem "złoty" łańcuch ale po kilku wyjazdach na zewnętrznej stronie zaczął się "zdrapywać" generalnie nie odchodzi żadna farba ani nic ale łańcuch nie wygląda tak estetycznie i ładnie jak myślałem że będzie Chyba taki ich urok więc jak ten się zjedzie to wracam do sprawdzonych przeze mnie nie raz KMC x10.93 które niklowane świecą się do samego końca Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 9 Luty 2018 Udostępnij Napisano 9 Luty 2018 Odpisali mi z Connexa. Przepraszają za długi czas odpowiedzi, ale poprosili o adres i wyślą mi nowy łańcuch z ich magazynu. W tamtym łańcuchu prawdopodobnie proces powlekania rolek był skopany. Zobaczymy. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 9 Luty 2018 Udostępnij Napisano 9 Luty 2018 (edytowane) 28 minut temu, Sziva napisał: Odpisali mi z Connexa. Przepraszają za długi czas odpowiedzi, ale poprosili o adres i wyślą mi nowy łańcuch z ich magazynu. W tamtym łańcuchu prawdopodobnie proces powlekania rolek był skopany. Zobaczymy. Jestem ciekaw co z tego wyniknie. Miałem podobną sytuację z siodełkiem FIZIKa, które nie przeszło kontroli jakości, a z centrali dojechało idealne. Chyba, że na polski rynek rzucają taki szajs. Czekam na info bo chciałem zakupić coś podobnego na 11s. Edytowane 9 Luty 2018 przez Gość Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 9 Luty 2018 Udostępnij Napisano 9 Luty 2018 Albo sklep kupił coś taniej, jako II kategorię. Z drugiej strony, kupiłam wersję box, więc nie powinni odpadów pakować do sprzedaży. Pożyjemy, zobaczymy, ale jeśli będę drugi raz napęd czyścić z brokatu, to mnie jasny grzmot strzeli. Odnośnik do komentarza
Krystiano Napisano 9 Luty 2018 Udostępnij Napisano 9 Luty 2018 Jak widać nie zawsze zasada iż droższe = lepsze ma zastosowanie:P Jak na 9-tkę to drogo wychodzi Odnośnik do komentarza
Nath_147 Napisano 1 Styczeń 2019 Udostępnij Napisano 1 Styczeń 2019 drugi łańcuch okazał się lepszy? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi