Gość Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 58 minut temu, Rowerowa Szajba napisał: https://allegro.pl/oferta/zestaw-kluczy-imbusowych-z-kulka-yt-5838-yato-8752328092 https://allegro.pl/oferta/yato-klucze-imbusowe-kula-hex-powlekane-yt-0560-8151085203 Te nie są warte kupna szybko się końcówki obrabiają mam takie w domu ale są na wylocie w je miejsce wskoczyły takie https://allegro.pl/oferta/wera-klucze-imbusowe-trzpieniowe-imbusy-z-kulka-9x-8241773714?reco_id=3f5f7568-4da3-11ea-8140-b02628c81da0&sid=3ec404f37aa2fad6253fa5dd6bb023427743f77ee2f01bb84454c4701b8c0118 Mam je również w pracy używane bardzo dużo i wytrzymują bardzo dużo ,są nie do zajechania nie obrabiają śrub ,cena jest dość duża ale poradzą sobie bez problemu w naprawach auta
Rowerowa Szajba Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 (edytowane) Wiem im droższe tym lepsze. Sam posiadam zestaw zwykłych imbusów za kwotę 25 zł mam je 4 lata i tez złego nic się z nimi nie dzieje. One maja być tyłko do użytku domowego do roweru. Ewentualnie te z centrum rowerowego: https://www.centrumrowerowe.pl/zestaw-kluczy-imbusowych-bike-hand-yc-623-9c-pd18816/?v_Id=126258 Edytowane 12 Lutego 2020 przez Rowerowa Szajba
Gość Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Sprzedaję części samochodowe zawodowo i generalnie na jakość produktów Yato mechanicy nie narzekają. Jak się to robi z głowa to trudno jest te klucze uszkodzić. Miałem taki zestawik podstawowy: YT-0505 i sprawdzał się znakomicie... do czasu aż mi nie zginął
eathan Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 @piter614 WERA robi bardzo dobre narzędzia. Uwielbiam ich śrubokręty. Są genialne i nie do wykończenia. Co do YATO to mam jedne z tych kluczy, których nie polecasz. Dają radę od dawna. Do grubszych tematów używam zestawu z grzechotką (też od YATO) i też nie mam problemów.
Gość Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 3 godziny temu, zibi_j1 napisał: Jak się to robi z głowa to trudno jest te klucze uszkodzić. Klucze zwyczajnie są słabe i tyle Co do tego że polecają je mechanicy ok może trafiłem na słaby zestaw , ja właśnie zaczynam 18 rok jako mechanik i z czystym sercem mogę polecić właśnie WERA Mam zestaw grzechotek yato są ok jednak sądzę że gdybym je używał w pracy na codziennie nie wytrzymały by roku Przyznam jeszcze że używałem w pracy klucze Garant są też dobre i wytrzymałe jednak w porównaniu z WERA nie mają szans ,zestaw garant wytrzymywał średnio rok i trzeba było zamawiać nowy ,a WERA mam już dwa lata i są jak nowe poza tym że są brudne
Gość Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Ja mam zestaw imbusów Magnusson i niestety w kluczu 2,5 ułamała mi się końcówka i została w śrubie, do której był trudny dostęp. Ileż było kombinacji alpejskich, aby tę śrubę potem wykręcić! Szukam teraz czegoś lepszego. Z YATO mam walizkę z grzechotkami i nasadkami (YT-1268) i do użytku domowego są ok. Zestaw śrubokrętów kupiłam firmy Wiha i póki co też nie narzekam. Klucze płaskie mam Proxxona i wreszcie nie boję się nimi kręcić. Wcześniej jeden chiński klucz mi zwyczajnie strzelił, a ja łapy jak Pudzian nie mam przecież.
Gość Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Trzeba odróżnić użytek prywatny od przemysłowego. Ja np wielkie zaufanie mam.do Honitona. Rower to jednak rower. Tutaj nie odkręcamy zazwyczaj nic metrową rurą założoną na klucz. Jeśli śruba nie jest obrobiona a klucz pewnie siedzi w gnieździe to nie widzę szans uszkodzenia klucza YATO przy serwisie roweru. Mechanicy ich nie polecają. To ja im te klucze sprzedaję. To ja przyjmuję reklamacje. Jeśli koleś który w swoim warsztacie robi powiedzmy 25tys zł obrotu miesięcznie bierze szafkę narzędziową z YATO za te 2500zł i po dwóch latach mówi mi, że jest zadowolony, to jest to dla mnie dobra rekomendacja. I nie mówię, że nie sprzedaję 3x droższych kluczy, Uniora czy Condora. Do amatorskiego serwisu roweru jednak to moim zdaniem przerost formy.
lukaszzsch Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Honiton to klasa, odkręciłem śrubę wału korbowego nakładając na klucz 1,5 metrową rurę i nic się kluczowi nie stało, podczas wspomnianej naprawy musiałem rozebrać polowe zawieszenia...do dzisiaj komplet działa jak nowy.Ale jako, że idąc na swoje zostawiłem honitona tacie to kupiłem sobie podobny zestaw w lidlu, dodatków ma klucze płasko-oczkowe. Jakość nie budzi żadnych zastrzeżeń, rzekłbym, że nie odstają od honitona lub odstają, ale nie daje się tego stwierdzić w warunkach amatorskich.Od tego czasu z namiętnością kupuje coraz to nowe klucze, szczypce, śrubokręty w lidlu i te wszystkie narzędzia na serio dają radę.
CoolBreeze Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Od tego czasu z namiętnością kupuje coraz to nowe klucze, szczypce, śrubokręty w lidlu i te wszystkie narzędzia na serio dają radę.No to jest nas dwóch A w temacie imbusów, to amatorsko w garażu/domu używam takiego zestawu:POWERFIX Zestaw kluczy imbusowych z główką kulowąhttps://www.lidl-sklep.pl/POWERFIX-Zestaw-kluczy-imbusowych-z-glowka-kulowa-11-elementow/p100271574Nic się nie gnie, nie ukręca, śruby całe Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 1
Gość Opublikowano 12 Lutego 2020 Opublikowano 12 Lutego 2020 Przerost formy imbusy za 120 ziko którymi mogę dokręcić śruby w aucie oraz zrobić serwis rower nie wydaje mi się zbytnio wygórowana cena Ja poprostu napisałem swoje doświadczenie z tymi imbusami i tyle Sosuje nie polecam
Rowerowa Szajba Opublikowano 13 Lutego 2020 Opublikowano 13 Lutego 2020 Postanowiłem że zakupię imbusy firmy bondhus.
Gość Opublikowano 7 Marca 2020 Opublikowano 7 Marca 2020 Ja właśnie zamówiłam wkrętaki imbusowe Bondhusa z kulką w rozmiarach 2; 2,5; 3; 4; 5. Tak to wygląda i mam nadzieję, że się sprawdzi: Zwykłe imbusy powodują przy mocniejszych pracach u mnie odgnioty na płetwach. Imbusy pod grzechotkę za to nie wszędzie wejdą. Od męża dostałam raz imbusy z rączką firmy Magnusson, ale pewnego razu ułamała mi się kulka na końcu i została w śrubie, do której i tak był trudny dostęp. Co ja się namordowałam, żeby potem to szczęście odkręcić! Imbus z rączką jest bardzo wygodny, ale czasami przeszkadza w kręceniu - potrafi się blokować o elementy obok. Mam też klucz nastawny tej firmy i stal już się pofałdowała na brzegach, a klucz używany był do lekkich prac. Po tych przejściach raczej już niczego z tej firmy nie kupię.
Gość Opublikowano 8 Marca 2020 Opublikowano 8 Marca 2020 Trzeba odróżnić użytek prywatny od przemysłowego. Ja np wielkie zaufanie mam.do Honitona. Rower to jednak rower. Tutaj nie odkręcamy zazwyczaj nic metrową rurą założoną na klucz. Jeśli śruba nie jest obrobiona a klucz pewnie siedzi w gnieździe to nie widzę szans uszkodzenia klucza YATO przy serwisie roweru. Mechanicy ich nie polecają. To ja im te klucze sprzedaję. To ja przyjmuję reklamacje. Jeśli koleś który w swoim warsztacie robi powiedzmy 25tys zł obrotu miesięcznie bierze szafkę narzędziową z YATO za te 2500zł i po dwóch latach mówi mi, że jest zadowolony, to jest to dla mnie dobra rekomendacja. I nie mówię, że nie sprzedaję 3x droższych kluczy, Uniora czy Condora. Do amatorskiego serwisu roweru jednak to moim zdaniem przerost formy.Przepraszam, ale muszę zmienić zdanie. Przy próbie odkręcenia pedałów m520 imbus Yato objechał się na okrągło
CoolBreeze Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 (edytowane) Jakby ktoś szukał fajnych, a przede wszystkim dobrych kluczy imbusowych, to teraz zestaw Lidlowy jest w Nice Price (nawet z przesyłką 9,99): https://www.lidl-sklep.pl/POWERFIX-Zestaw-kluczy-imbusowych-z-glowka-kulowa-11-elementow/p100271574 Mam, tyram, polecam! Edytowane 6 Kwietnia 2020 przez CoolBreeze
Rowerowa Szajba Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Odświeżam temat, zainwestowałem w klucze z rączką plastikowa marki unior 3/4/5/6 oraz torx T30. Tanio nie było bo taki zestaw kosztował mnie ponad 150 zł ale mam nadzieję że posłuża mi długi czas. Kupiłem do własnego użytku domowego.
Rekomendowane odpowiedzi