lary84 Napisano 15 Styczeń 2018 Udostępnij Napisano 15 Styczeń 2018 Siemka, mam pytanie odnośnie poprawy kondycji i odchudzania, zacząłem trening z pulsometrem (na razie bieganie) i teraz chcę wiedzieć czy treningi w drugiej strefie poprawią moją kondycję, czy lepiej wrzucić jeden trening w trzeciej ? Priorytetem jest utrata wagi ale w sezonie fajnie było by pojeździć na rowerze bez wielkiej zadyszki Odnośnik do komentarza
janek69 Napisano 19 Luty 2018 Udostępnij Napisano 19 Luty 2018 tak na początek https://www.youtube.com/watch?v=3mVDQbK8BMU&t=159s to też ciekawe https://www.youtube.com/watch?v=tVPcn4chYBs&t=304s Odnośnik do komentarza
Red Napisano 24 Luty 2018 Udostępnij Napisano 24 Luty 2018 Dnia 15.01.2018 o 21:31, lary84 napisał: i teraz chcę wiedzieć czy treningi w drugiej strefie poprawią moją kondycję, czy lepiej wrzucić jeden trening w trzeciej ? Możesz mieć i jedno i drugie. Wystarczy że w podczas tempówki (interwału) będziesz pracował w trzeciej strefie a dokładnie w górnej granicy tej strefy. Natomiast podczas odpoczynku pomiędzy wchodź do strefy drugiej. Druga strefa będzie też połowa Twojej rozgrzewki i rozjazdy. Rozgrzewkęzaczynaj od strefy pierwszej. W tej strefie kończ też rozjazd. Wizualnie powinno wyglądać to tak (ilość znaków to minuty) _____-----//////////-----//////////-----//////////-----_____ "_" tym znakiem oznaczyłem pierwszą strefę. Drugą "-" a trzecią "/". Odnośnik do komentarza
ArekW4 Napisano 13 Grudzień 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudzień 2018 długie wybieganie w tlenie tzn możesz spokojnie gadać ale uwaga na podłoże las jest idealny, to samo dotyczy jazdy na rowerze spokojna jazda co najmniej 1h w drugiej strefie. spalamy tłuszcz i nie ma co mówić ale trenning amatorski zaliczony przynajmniej na początek. a po paru miesiącach interwały! i najważniejsze pilnuj diety wtedy efekt murowany. Odnośnik do komentarza
piotr.solek Napisano 14 Grudzień 2018 Udostępnij Napisano 14 Grudzień 2018 (edytowane) Nie komplikuj sobie sprawy i przyjemności z wysiłku. Pobiegaj/pojeździj trochę z pulsometrem a potem przeanalizujesz wykres pod kątem czasu i intensywności. Mając potem juz jakies dane ,można je tu udostępnić i koledzy dadzą Ci (być może) cenne wskazówki. Edytowane 18 Luty 2019 przez piotr.solek Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi