Skocz do zawartości

Odziez z decathlonu

Dariuszcz12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.02.2019 o 19:54, Cris92 napisał:

Ja jak byłem ostatnio w decu to nie było ani jednej ani drugiej, a powiem Ci, że ta druga całkiem spoko. Tak w kolorze fluo mogła by być emoji6.png

Byłem, porównałem, kupiłem.

Generalnie https://www.decathlon.pl/koszulka-dugi-rkaw-rc-500-id_8503115.html jeśli chodzi o materiał to praktycznie to samo co https://www.decathlon.pl/koszulka-dugi-rkaw-rc100-id_8544495.html czy "stary" model z wielkim btwin wzdłuż zamka - i generalnie ten bym sobie kupił gdyby nie białe napisy bo kosztowała na wyprzedaży 79 - czerń w innym odcieniu czy szare byłyby już ok, generalnie lubię prostotę.

Co do koszulki czy tam bluzy. Krój całkiem spoko z wyjątkiem rękawów, są dość długie. Rozmiar XL, który najlepiej pasował mi w klatce/barkach miał tak długie rękawy, że bez specjalnego naciąganie mógłbym schować w nich dłonie - ogólnie na rękach materiał był baaaaardzo pofałdowany. Na lekki minus ta "hermetyczna" kieszeń z tyłu, którą po prostu czuć po założeniu i grube szwy w okolicach ów kieszeni. Poza tym spoko. Biorąc pod uwagę, że za bluzę, spodnie, komin i dzwonek do roweru dziewczyny zapłaciłem mniej niż za samą bluzę kolarskiej marki jestem w uj zadowolony.

Model ma 186 cm wzrostu i waży 94 kg, ma na sobie rozmiar L, który możliwe, że jest trochę przykrótki z przodu ale XL nawet nie rozważałem.

IMG_20190223_101713.jpg IMG_20190223_110802.jpg IMG_20190223_101641.jpg Edytowane przez SzpiceR
Opublikowano

@SzpiceR

Dzięki za foto i opinię. Właśnie mam wrażenie, że z długością rękawów we wszystkich bluzach z deca jest coś nie tak. Chociaż nie sprawdzałem tych najwyższych najdroższych modeli. Mam tą najtańszą termiczną i rękawy sięgają mi do połowy dłoni, czy nawet do palców.

Wysłane z mojego P10 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W dniu 5.03.2019 o 15:09, exterytorialny napisał:

ROADCYCLING RC500 MĘSKA TRIBAN 

https://www.decathlon.pl/koszulka-dugi-rkaw-rc500-id_8503116.html

Mam ten model w rozmiarze M i jest dobry przy moim wzroście 178 cm. W rozciągniętej pozycji na rowerze szosowym długość rękawów jest w sam raz. Jakość w porządku. IMO nie ma potrzeby dopłacania do serii 900.

A powiedzcie mi jak się sprawdza ta koszulka w przejściowych porach roku (aktualnie rano i wieczorem)? 

Na przykład dzisiaj rano było 4-5stopni, czy ta koszulka + koszulka termoaktywna będą wystarczające, czy jednak wiatr ją pokonuje i trzeba jeszcze jakiegoś windstoppera? 

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Genzo napisał:

koszulka termoaktywna

Zależy jaka. Cienka - nie starczy. Docieplająca - być może. Przy 4-5 stopniach zazwyczaj jadę w grubszym termo i bluza rowerowa właśnie. Ale kwestia tego jaki masz punkt komfortu termicznego i jak ostro ciśniesz.

Edytowane przez nctrns
Opublikowano
2 godziny temu, Genzo napisał:

A powiedzcie mi jak się sprawdza ta koszulka w przejściowych porach roku (aktualnie rano i wieczorem)? 

Na przykład dzisiaj rano było 4-5stopni, czy ta koszulka + koszulka termoaktywna będą wystarczające, czy jednak wiatr ją pokonuje i trzeba jeszcze jakiegoś windstoppera? 

Ta bluza + nike pro combat pod spodem to w moim przypadku opcja na 12+.

• 4 tygodnie później...
exterytorialny
Opublikowano

@Genzo Koszulka ROADCYCLING RC500 MĘSKA TRIBAN jest raczej cienka i nie zakładam jej przy temperaturze poniżej 15 stopni.