Maaciek26 Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 Witam w porównaniu do was ja swojego Lezyne super GPS używam jak prawdziwy amator jeżdżę przesyłam na strave i z dwa razy użyłem nawigacji, ale nadszedł czas abym kupił sobie pomiar tętna tylko ten lezyne jest dość drogi, macie jakąś alternatywę cena która dobrze działa? PS. O co chodzi z tym komootem? Pozdrawiam
Medzamir Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 53 minuty temu, Maaciek26 napisał: PS. O co chodzi z tym komootem? Bodaj najlepsza aplikacja na telefonie do wyznaczania tras. Intuicyjna w obsłudze, jedynie co brakuje mi przeciągnięcia ostatniego punktu. No i wytycza lepiej niż Lezyne bo ta pcha w krzaki mimo, że masz wybrany tryb tylko po szosach. Pomiar HRM. Teraz mam dwa, jeden z Decathlonu - ten działa cały czas bardzo dobrze ale jest problem z opaskami. Oryginalna mi siadła, kolejna też już nie wyrabia bo przez suchy wiatr czy zimno odczyty się zatrzymują na dowolnej wartości. Dobrze działa tylko jeśli jestem w miarę ciepło ubrany ale i tak połączenie BT potrafiło zerwać. ANT+ działało. W pomieszczeniu na trenażerze nie ma żadnych problemów. Postanowiłem kupić drugą i padło na Bontragera. Jeszcze nie miałem okazji testować na rowerze, tylko podłączyłem do licznika. Ale aby dobrze działało trzeba lekko zwilżyć co przy poprzedniej na dworze nie przynosiło skutku. Samo wykonanie opaski dużo lepsze niż to z Deca. Cena podobna bo płaciłem bodaj 160 z darmową przesyłką. Opaski Polara są bardzo bardzo dobre ale kosztują 3 stówy. 1
Genzo Opublikowano 15 Maja 2020 Opublikowano 15 Maja 2020 2 godziny temu, Maaciek26 napisał: ...nadszedł czas abym kupił sobie pomiar tętna tylko ten lezyne jest dość drogi, macie jakąś alternatywę cena która dobrze działa? Ja kupiłem Sigma R1 duo. Działał bardzo dobrze. Używałem jakieś 3 miesiące na przełomie zimy i wiosny. nigdy nie zdarzyło mi się zerwanie połączenia. Po trzech miesiącach po prostu zrezygnowałem z jej używania. nie widzę aktualnie takiej potrzeby. 2 godziny temu, Maaciek26 napisał: PS. O co chodzi z tym komootem? Też się zastanawiałem o czym możesz przeczytać na poprzedniej stronie. Co prawda wtedy pisałem, że bez sensu jest za to płacić i że będę musiał się przekonać do tej aplikacji, ale teraz moje zdanie się zmienia z dnia na dzień. Aktualnie mogę powiedzieć, że Komoot ma sporo plusów. Podczas planowania trasy dla roweru szosowego informuje ile % trasy jest po drodze, ile po ścieżce, ile po szutrze etc. pokazuje te odcinki na mapie. opcja Round Trip - wyznaczając punkt na mapie jako końcowy i zaznaczając tą opcję, aplikacja wyznacza trasę przez ten punkt, wracającą do punktu startu, ALE stara się wyznaczyć drogę powrotną inną niż drogę TAM (robi pętlę, a nie linię prostą tam i powrót) Nawigacja. Lezyne połączyło Komoot tak, że jak odpalasz trasę z Komoot to masz od razu TbT. Czasem przydatne, ale czasem wręcz przeciwnie, bo nie zawsze potrzebuję informacji TbT co 100m. Sam często robie sobie trasy na gpsies i oznaczam tylko kilka punktów TbT. (pytanie: Czy można wyłączyć TbT "w locie"?) Trasy dla szosy - rzeczywiście wybiera najczęściej drogi nadające się do jazdy, a nie jakieś krzaki. 1
matka1902 Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 Panowie z innej beczki pytanie. Gdy odpalam nagrywanie śladu to na wstępie mam już ok. 250m w pionie zrobione. Szukam szukam i nie wiem jak to wyzerować.
Medzamir Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 Ustawienia - informacje - GPS - ustaw wysokość. Ale trzeba to robić za każdym razem.
matka1902 Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 2 godziny temu, Medzamir napisał: Ustawienia - informacje - GPS - ustaw wysokość. Ale trzeba to robić za każdym razem. Hola hola. Za każdym razem? Ręcznie? W 21 wieku?
kenczorf Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 Nigdy nic nie ustawialem i bylo ok. Może Ty zle zrozumiales. Myslisz, ze pokazuje Ci ile w pionie metrow zrobiles, a tam faktycznie pokazuje Ci wysokosc nad poziomem morza
Medzamir Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 No tak. Bo służy tylko do korekty, wartość prawidłową lub zbliżoną powinien ci sam ustawić. Na najnowszym sofcie u mnie jest różnica około 10 metrów.
Edwin91 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Komoot: Ktoś wie jak wygląda kwestia nawigacji gdy nie mam wykupionego abonamentu/subskrypcji na komoot i będę poza darmowym obszarem?
mataman Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Nie wygląda. Stworzona trasa poza posiadanym obrzarem nie prześle się na licznik. 1
Edwin91 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 (edytowane) Czyli zostaje wykupić mapy. Aż z ciekawości przed tym wyjadę poza obszar Warszawy i sprawdzę co mi licznik pokaże Edytowane 1 Czerwca 2020 przez Edwin91
Genzo Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Teoretyczne obejście (z przymrużeniem oka ): Założenia: Masz tylko Warszawę, a chcesz ruszać z Gdańska. Rysujesz mapę z Warszawy do miejsca w którym jesteś (Gdańsk) i z tego miejsca rysujesz dalej. Wszystko spoko, tylko trzeba by sporo cierpliwości, żeby poczekać aż to się wrzuci na licznik PS. Komoot zaczyna mi się coraz bardziej podobać (choć byłem sceptycznie nastawiony) i wygląda na to, że czeka mnie wydatek
Medzamir Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 A mnie ostatnio trochę wkurza. Rysuje trasę i mimo ustawionego profilu szosowego pcha w krzaki. Ostatnia trasa, 150km od miasta do miasta i kieruje 50-60km przez Gierkówkę a tam zakaz rowerowania na całej długości.
mataman Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Mały hint. Jeżeli będziecie kupować paczkę map (najlepiej odrazu cały świat, wychodzi najkorzystniej) kupujcie przez stronę, a nie przez aplikację. Wychodzi poprostu taniej.
Medzamir Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Ile czasu trwa ładowanie Lezyne Mega XL? Nie mogę znaleźć żadnego info. Dziś ładowałem 7 godzin i ciągle się ładuje, nie che wyskoczyć "czarna bateria" ale licznik po włączeniu pokazuje że jest pełna. Poprzednio gdy ładowałem zapomniałem o liczniku i trochę przesadziłem, bo pojawił się trójkącik ostrzegawczy ale nie pamiętam co tam było napisane. I teraz się zastanawiam czy coś się przez to nie schrzaniło.
Edwin91 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ehh jak żyć. Wstałem rano zapakowałem się, wyszedłem i chciałem wrzucić trasę na lezyne. Próbowałem przez komoot tours i błąd. Ściągnąłem trasę z komoot wrzuciłem przez GPS lezyne root żeby chociaż mieć ślad i dalej błąd. Sprawdź połączenie z internetem. No nic trzeba zrobić jakąś trasę, która pamiętam.Ktoś może sprawdzić czy ma podobne problemy? Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Medzamir Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ja tak mam od czasu do czasu. Pomaga zresetowanie elektroniki - tel i licznik. Myślałem, że jak kupię inny tel to będę mieć mniej problemów a tu się okazuje, że jest na odwrót. Ale u mnie to może też wina softu bo jeździłem na 13xxx a od kwietnia jest 14xxx.
misiek_1004 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Spróbuj wyczyścić aplikację ze wszystkich danych, tak żeby poustawiała sobie wszystkie uprawnienia. Ostatnio była chyba jakaś aktualizacja aplikacji. Może ta,aktualizacja coś popsuła.
Maaciek26 Opublikowano 7 Lipca 2020 Opublikowano 7 Lipca 2020 Siema ma ktoś doświadczenia z lezyne super GPS i parowaniem z tym miernika mocy? Ronde inpeak i innych firm bo zacząłem czytać to wyczytałem że nie które marki nie laczal się z miernikami mocy a w żadnej firmie mierników nie ma wymienionej firmy lezyne ze będzie działać. Pozdrawiam
Motke Opublikowano 7 Lipca 2020 Opublikowano 7 Lipca 2020 Mam Mega i z Inpeak łączy się bez problemów. 2
Edwin91 Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Czołem. Mam trasę pięknego wschodu 250km na ride with gps i nie ważne jak bym eksportował plik to lezyne nie wyświetla wskazówek turn by turtn. Ktoś zna przyczynę? Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
on_krk Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Mi ostatnio w ogóle nie przyjmował trasy
Medzamir Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Spróbujcie przez komoot. Ja z niektórymi z jakiegoś serwisu co koleżka używa mam problem ale tak przechodzą.
Edwin91 Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Z komoot to ja chyba potrzebuje mieć wykupione mapy, bez tego tbt nie zadziała Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Medzamir Opublikowano 24 Lipca 2020 Opublikowano 24 Lipca 2020 Jeśli kreski rysujesz poza darmowym regionem to w ogóle nie działa.
Rekomendowane odpowiedzi