Antyszprycha Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2018 Dziś paczka dotarła do Canyona, dostałem informację, że przelew ode mnie (dopłata) dotarła i księgują kasę na poczet Canyon Endurace AL Disc 7.0 w kolorze czarnym rozm. "S". Wysyłka ma nastąpić w ciągu kilku dni o czym zostanę poinformowany..... Link do wybranego roweru poniżej: https://www.canyon.com/pl/road/endurace/2018/endurace-al-disc-7-0.html
Antyszprycha Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2018 Jeszcze troche Niech pogoda się zrobi, do tej pory MTB
egzo23 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Taki wypas na pierwszą szosę nieźle Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Antyszprycha Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2018 @egzo23 tak jak pisałem gdzieś wcześniej, kupuje to na firmę na zasadach nabycia wewnątrzwspólnotowego dlatego też cena, która mnie obowiązuje to cena netto, do tego 19% podatku idzie w koszty ale to już mniej ważne. Kiedy kupowałem pierwszy MTB za 2700 wydawało mi się, że mam niewiadomo jaki sprzęt, a do tego byłem totalnie zielony. Budżet jaki miałem do przeznaczenia na szosę to początkowo było 3500 ale jak pisałem wcześniej nie podobało mi się to, że albo hamulce albo korba była marki własnej producenta i już wiedziałem,że podczas ew zakupu miałbym na dzień dobry wiele rzeczy do wymiany. Canyon jak sam pisałeś jest zrobiony z głową i na pełnej grupe, model AL Disc 7.0 ma też sztywne osie przód + tył. Tak więc za te kasę czyli 5500 plnów nie dałbym rady znaleźć innego roweru z pełną grupą 105, sztywnymi osiami i hamulcami tarczowymi Teraz pozostaje mi tylko czekać na sprzęcik
egzo23 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Mnie podobną kwotę wyszedł mój giant Także oferta na canyona rewelacyjna Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Papynsky Opublikowano 20 Lutego 2018 Opublikowano 20 Lutego 2018 Odkopię trochę temat. Jak wymiana, wszystko przebiegło pomyślnie? Jeździłeś już nowym sprzętem?
Bjoernrider Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 Swoją drogą ciekawe jak ten system działa. Czy to nie tak, że na Twojej ramie ktoś już albo niedługo będzie jeździł, a Ty jeździsz na czyjejś...Przecież ich nie utylizują.
Antyszprycha Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) Dnia 20.02.2018 o 16:46, Papynsky napisał: Odkopię trochę temat. Jak wymiana, wszystko przebiegło pomyślnie? Jeździłeś już nowym sprzętem? Wymiana 100% bezpieczna, rower dostarczony i póki co wpięty w trenażer, czeka na wiosnę 3 godziny temu, Bjoernrider napisał: Swoją drogą ciekawe jak ten system działa. Czy to nie tak, że na Twojej ramie ktoś już albo niedługo będzie jeździł, a Ty jeździsz na czyjejś...Przecież ich nie utylizują. Normalnie, mój rower został przeceniony o 500 zł (sam na własne oczy widziałem) na outlet factory a mi przysłali nowy, zapakowany, pachnący Edytowane 22 Lutego 2018 przez Antyszprycha 1
Andrzej Sawicki Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 Producent jest przygotowany na takie wymiany. Wychodzi o wiele taniej niż efektywnie utrzymywanie salonów (tzn. dodawanie ich konkretnej marży do cen katalogowych). Skąd to wiadomo? Z tych właśnie cen.
Andrzej Sawicki Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 System opiera się na tym, że większość ludzi nie zwraca towarów -- kupują i używają. Gdyby nagle wszyscy zaczęli, producenci musieliby obostrzyć warunki wymiany. Albo w ogóle by nie próbowali tego modelu sprzedaży -- szczególnie w Europie, gdzie prawo do zwrotu/wymiany jest ustawowe.
Antyszprycha Opublikowano 22 Lutego 2018 Autor Opublikowano 22 Lutego 2018 Inna sprawa tak jak pisze @Andrzej Sawicki jest taka, że Canyon omija dystrybutorów / importerów / autoryzowanych sprzedawców itp więc dzięki temu zostaje sporo grosza w kieszeni ! W związku z tym mogą sobie pozwolić na takie metody a jak przedmówca również uważam, że zwrotów nie ma za wiele.
Papynsky Opublikowano 22 Lutego 2018 Opublikowano 22 Lutego 2018 (edytowane) @Antyszprycha a jak większy rozmiar ramy w porównaniu do poprzedniego, nie masz żadnych problemów z dopasowaniem roweru? Edytowane 22 Lutego 2018 przez Papynsky
Antyszprycha Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Opublikowano 24 Lutego 2018 Żadnych. Jestem po sesji bike fittingu i co prawda pierwotnie było podejrzenie ze to jednak za duża ramą do mnie ale w konsekwencji okazało się ze jest idealna. Zmieniłem jedynie kierownicy z płytszym gieciem i mostek 100mmWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Papynsky Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 A masz porównanie do tego jaką miałeś pozycję przed i po bikeficie, czy od razu zrobiłeś bikefit?
Antyszprycha Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Opublikowano 25 Lutego 2018 Od razu nie, pojezdziłem troche na trenażerze i dwa razy po 30 km outdoor. Pozycję ustawiłem pod siebie po rozpakowaniu sprzętu. Na fittingu największa korekcja dotyczyła siodła i sztycy. Poszło 0,5mm do przodu i 2,3 cm w dół i zmieniony został kat poziomu. Rożnicę w pozycji widzę i to sporą ale nie tylko. Dotyczy ona rwnież generowanej mocy, która podczas sprintu po bike fittingu wzrosła o ok 300 W.
Papynsky Opublikowano 25 Lutego 2018 Opublikowano 25 Lutego 2018 No to skoro teoretycznie rozmiar za duży na Ciebie jest idealny, to ciekawe czym kierował się Canyon ustalając przedziały wzrostu w tabeli z rozmiarami.
Antyszprycha Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Opublikowano 25 Lutego 2018 Wszystko zależy od Twojej długości nóg i tułowia. Poza tym najważniejsze w rozmiarach są dwie inne wartości a mianowicie stack i reach
Gość Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 Dnia 22.12.2017 o 21:41, Nemrod napisał: Czarny, nie będzie błota widać... Taaaa....
KonradTrek800 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Dzień Dobry, to mój pierwszy wpis na forum ze względu na doświadczenie kolegi poniżej. Antyszprycha powiedz proszę czy w ENDURACE AL 6.0 jest szansa wcisnąć opony szersze od 28c? W Twoim nowym z tarczami masz już koła 28c i inną ramę, widelec. Tu to może nawet 35mm wejdą? Rozważam ten rower tylko ze względu na zakup netto na firmę.
Antyszprycha Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2018 Hej, Canyona już nie posiadam ale w AL6.0 jak i AL7.0 na pewno wejdą opony szersze niż 28c - o ile szersze to nie powiem ale 32mm w AL6.0 powinny wejść.
Yarpenn Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 35mm jestem skłonny stwierdzić, że raczej nie wejdą. Ale jak to już nie masz Canyona?
KonradTrek800 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Opublikowano 27 Czerwca 2018 10 godzin temu, Antyszprycha napisał: Hej, Canyona już nie posiadam ale w AL6.0 jak i AL7.0 na pewno wejdą opony szersze niż 28c - o ile szersze to nie powiem ale 32mm w AL6.0 powinny wejść. Napiszę jeszcze do producenta. Ciekawe czy byliby skłonni przygotować mi rower na 32c. Jeśli tak to ENDURACE AL 6.0 byłby na mojej liście zakupów. Jednak cena trochę powyżej mojego budżetu Mam podobny wzrost do Ciebie 173cm, noga 79cm. Czyli rama "S".
Antyszprycha Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2018 Godzinę temu, KonradTrek800 napisał: Napiszę jeszcze do producenta. Ciekawe czy byliby skłonni przygotować mi rower na 32c. Tu wątpie bo mi nawet dł korby nie chcieli zmienić także nie sądzę @Yarpenn mam od dłuższego czasu Colnago C-RS 2017
Rekomendowane odpowiedzi