lary84 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 22 minuty temu, SpiderMAN napisał: Jeździłem na Raidon R-RL AIR z 2010-2011 roku, amorek się świetnie sprawdzał na maratonach, precyzyjny, sztywny, stosunkowo lekki. Jednym słowem, kupił bym ponownie. Fajnie dzięki za odpowiedź czyli zdecyduje się na raidona a reszta kasy zostanie na trenażer, a nie wiesz może czy w sklepie activia nabija mi od razu szyszkę ? Chyba że masz jakiś dobry sklep gdzie kupię ten amortyzator w dobrej cenie
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Nie orientuję się... Nabicie gwiazdki nie stanowi żadnego problemu we własnym zakresie...
GrochowaMTB Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 17 godzin temu, lary84 napisał: A jak myślisz czy ten amor sprawdzi się na maratonie od czasu do czasu ? Właśnie chodzi o to że te 200 zł różnicy można spożytkować na inne cele chyba pójdę w tego raidona a 200 zł zostanie na trenażer Wiesz, zależy co Ci doskwiera obecnie. Nie na takim sprzęcie ludzie w maratonach startowali. Maraton to nie jest jakiś uświęcony obrzęd, który wymaga elementów z najwyższej półki. Gdy nie walczysz o czołowe pozycje to co za różnica? Oczywiście należy sobie zdawać sprawę, że to jeden z najtańszych amortyzatorów powietrznych i nie jest to żaden cud techniki. Amortyzator ma swoje wady. Trudno w nim znaleźć balans pomiędzy dobrym wybieraniem drobnych nierówności a właściwą sztywnością. Amortyzator nie jest też super lekki, niektórzy zarzucają mu mulastość. Gdy porównałem go z RS Rebą to bezwzględnie wskazałem wyższość tej drugiej . To wszystko prawda. Ale tak jest z każdą częścią w rowerze. Zawsze się znajdzie cześć, którą można wymienić na lepszą. Do każdego elementu możesz dołożyć 200 zł i mieć coś lepszego. Kwestia to znaleźć gdzieś rozsądny kompromis. Amortyzatory Raidon to po prostu rozsądny, solidny amor do tańszego roweru. Producenci pakują je do rowerów z przedziału 3 - 4, 5 tyś złotych. ten amortyzator to stara, sprawdzona i wciąż unowocześniana konstrukcja. Popularna, znana przez serwisantów, działająca. Są obszary, w które bezwzględnie warto zainwestować. Jeśli mówimy o tańszym rowerze to Raidon powinien sprostać oczekiwaniom. A kase zbierał bym na fajne bezdętkowe koła i dobre opony. Jeśli chodzi o ściganie się to dobre koła mogą Ci przynieść większe korzyści niż droższy o 200 zł amortyzator. Poza tym na pewno warto mieć dobrą, sztywną korbę ze zintegrowaną osią - jeśli np tego jeszcze nie masz w rowerze. 1
lary84 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 59 minut temu, GrochowaMTB napisał: Wiesz, zależy co Ci doskwiera obecnie. Nie na takim sprzęcie ludzie w maratonach startowali. Maraton to nie jest jakiś uświęcony obrzęd, który wymaga elementów z najwyższej półki. Gdy nie walczysz o czołowe pozycje to co za różnica? Oczywiście należy sobie zdawać sprawę, że to jeden z najtańszych amortyzatorów powietrznych i nie jest to żaden cud techniki. Amortyzator ma swoje wady. Trudno w nim znaleźć balans pomiędzy dobrym wybieraniem drobnych nierówności a właściwą sztywnością. Amortyzator nie jest też super lekki, niektórzy zarzucają mu mulastość. Gdy porównałem go z RS Rebą to bezwzględnie wskazałem wyższość tej drugiej . To wszystko prawda. Ale tak jest z każdą częścią w rowerze. Zawsze się znajdzie cześć, którą można wymienić na lepszą. Do każdego elementu możesz dołożyć 200 zł i mieć coś lepszego. Kwestia to znaleźć gdzieś rozsądny kompromis. Amortyzatory Raidon to po prostu rozsądny, solidny amor do tańszego roweru. Producenci pakują je do rowerów z przedziału 3 - 4, 5 tyś złotych. ten amortyzator to stara, sprawdzona i wciąż unowocześniana konstrukcja. Popularna, znana przez serwisantów, działająca. Są obszary, w które bezwzględnie warto zainwestować. Jeśli mówimy o tańszym rowerze to Raidon powinien sprostać oczekiwaniom. A kase zbierał bym na fajne bezdętkowe koła i dobre opony. Jeśli chodzi o ściganie się to dobre koła mogą Ci przynieść większe korzyści niż droższy o 200 zł amortyzator. Poza tym na pewno warto mieć dobrą, sztywną korbę ze zintegrowaną osią - jeśli np tego jeszcze nie masz w rowerze. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Korba deore już czeka na montaż
lary84 Opublikowano 3 Lutego 2018 Opublikowano 3 Lutego 2018 Stało się . Po długich wieczorach spędzonych na rozmyślania postanowiłem i kupiłem amortyzator suntour raidon z 2017 r. w sklepie activia teraz czekam na przesyłkę. Po analizie mojej jazdy doszedłem do wniosku że kupię tańszy amortyzator a resztę kasy odłożę i dobieramy do lepszych kół albo trenażera Dnia 23.01.2018 o 08:56, SpiderMAN napisał: Nie orientuję się... Nabicie gwiazdki nie stanowi żadnego problemu we własnym zakresie... W sklepie nabiją mi gwiazdkę i ustawioną od razu ciśnienie pod moją wagę ( pompkę kupię na wiosnę )
Rekomendowane odpowiedzi