lukaszzsch Opublikowano 24 Czerwca 2020 Opublikowano 24 Czerwca 2020 A ja wnioskuję, że strzałeczka pokazuje odniesienie do średniej za ostatnie 5-10 km jazdy.
StefanX Opublikowano 24 Czerwca 2020 Opublikowano 24 Czerwca 2020 To by nie miało sensu. Z kategorii speed są do wyboru opcje:Current speed (vs workout avg speed)Current speed (vs lap avg speed)Po grzyba mi porownanie do średniej z ostatnich X km?Ogólnie średnia prędkość całkowicie nieprzydatna treningowo. Ale jak już porównuję to graficznie (strzałkami), to niech to robi poprawnie).
Shrink Opublikowano 24 Czerwca 2020 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Też to zauważyłem w W.Bolt. Strzałka góra/dół przełącza się dopiero wtedy, gdy prędkość bieżąca znacznie odbiega od średniej. Bardzo to dziwne, ale tak już jest 🤔
craroce Opublikowano 24 Czerwca 2020 Opublikowano 24 Czerwca 2020 2 minuty temu, Shrink napisał: Też to zauważyłem w W.Bolt. Strzałka góra/dół przełącza się dopiero wtedy, gdy prędkość bieżąca znacznie odbiega od średniej. Bardzo to dziwne, ale tak już jest 🤔 W Sigma ROX 11.0 też tak jest. Więc nie jest to przypadłość która dotyczy tylko Wahoo.
Zigfir Opublikowano 30 Czerwca 2020 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Wahoo bolt gubi mi niektóre segmenty w trasie. Co ciekawe dzieje się to dokładnie na tych samych segmentach mimo ich wyłączenia i ponownej synchronizacji. Samo to nie byłoby jeszcze wielkim problemem, ale funkcja segmentów po napotkaniu takiego trefnego głupieje i nie pokazuje również kolejnych, które normalnie bez jazdy po felernym odcinku działają poprawnie.
takimajkiii Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Cześć, Pomożecie? Panowie próbuje wrzucić plik gpx który mam pobrany ze strony Strava na Wahoo Element Bolt i niestety mam problem. Mieliście problem?
takimajkiii Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Przez aplikację która zainstalowałem. Przez import file. Coś robię źle? Telefon Huawei p30 pro
nctrns Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 (edytowane) Jak masz plik .gpx na telefonie, musisz w niego kliknąć w jakiejś aplikacji (np w jakimś eksploratorze plików) i dać "otwórz w..." i wybrać aplikację ELEMNT. Potem przesyłanie do komputerka trochę trwa, najlepiej być cały czas w aplikacji wahoo i nie dać zgasnąć ekranowi. Nie wiem co możesz robić źle, bo napisałeś tylko że masz problem, żadnych szczegółów. Równie dobrze mogłeś mieć problem z podłączeniem komputerka do kompa, bo na początku nie pisałeś że próbujesz to zrobić z telefonu. Edytowane 3 Lipca 2020 przez nctrns
takimajkiii Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zrobiłem tak jak napisałeś, wyskakuje mi komunikat jak poniżej.
nctrns Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 No to sprawa jasna. Musisz dać aplikacj ELEMNT odpowiednie uprawnienia. Wejdź w ustawienia telefonu / aplikacje / aplikacje / ELEMNT / uprawnienia / włącz pamięć. 1
takimajkiii Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Ok podziałało, plik zaczął się przesyłać na Wahoo. Tylko nie widzę tej trasy w aplikacji po przeslaniu.
nctrns Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Nie pamiętam już, bo korzystałem z tej opcji tylko raz, ale chyba właśnie się nie zapisuje do przyszłego użycia. Nic na to nie poradzisz.
takimajkiii Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Czyli wgrałem gpxa którego nie będę mógł użyć? ☺️ Ty gdzie tworzysz trasy i wrzucasz na Wahoo? Oczywiście za free ☺️
nctrns Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Możesz go użyć raz, albo potem wgrać z historii (create from history).Za darmo to najlepiej w ride with gps.
takimajkiii Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Na ride with gps prosi mnie o zapłacenie abonamentu podczas zapisywania trasy która stworzyłem.... Trasa zrobiona, chce zapisać i takie okienka wyskakują.
nctrns Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Za tworzenie i synchronizację tras nie trzeba płacić. Na pewno działa to na kompie, nie wiem czy route planner w aplikacji nie jest płatny, ale mi działa na wersji darmowej również w aplikacji. Nie wiem jak ty to robisz że każe ci płacić ¯\_(ツ)_/¯
takimajkiii Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Kurde w aplikacji zrobili że musisz mieć pakiet Basic inaczej nie zapiszesz trasy.... Ok dzięki za pomoc dzisiaj.
nctrns Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Jak chcesz koniecznie robić trasy na komórce, to najlepszy jest Komoot. Ale jest płatny. W promocji jednorazowa opłata wychodzi ok 100 zł. 1
lukaszzsch Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Jeden region free, używałem tak przez prawie rok i nie widziałem sensu dokupować całości.
grzegorzw Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 W dniu 20.10.2017 o 18:10, Przemcio napisał: W związku z podobnymi pytaniami PW jak JIMMY-ego o listę pól i możliwych ustawień wrzucam trochę screenshotów opcji których po zainstalowaniu dedykowanej apki bez posiadania licznika nie można obejrzeć. Pojawiają się dopiero po sparowaniu z licznikiem. Po wejściu w Customize Pages wyświetla się menu stron licznika. Część jest już z automatu zrobiona z możliwością edycji pól jak i ich kolejności ale również można zakładać tam nowe strony jakie chcemy i wrzucać na każda stronę 11 danych które chcemy. Oto lista pół których możemy używać jest tego sporo Wiec pewnie będę zmuszony wstawić to w kilku postach. Nie wiem ile mi wpuści Tapatalk ale może scali to razem. Jeśli nie to i tak powinno być czytelnie. Każda z tych informacji możemy używać w każdej stronie jeśli nam zależy oraz w dowolnie wybranej przez nas hierarchii. Dodatkowe klika pól konfiguracji. Ledów i dźwięków Sprawa map wyglada tak ze standardowo jest zainstalowany CAŁY ŚWIAT Jako ze nie potrzebuje narazie całego świata usunąłem wszystko poza Europą i zostało jeszcze 1,15GB. W każdej chwili np w razie wyjazdu gdzieś można wgrać coś co nas interesuje. Pare przykładów Wszystko poukładane kontynentami. Jakby coś jeszcze interesowało to śmiało pytajcie Wszystko pieknie ale jak istawiac plany treningowe? Apki za 20 dolców miesiecznie to słaba sprawa...
nctrns Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 @grzegorzw Jeśli chcesz mieć pełną automatykę i cały kalendarz, to nie masz innej opcji. Za darmo TrainingPeaks wrzuca ci jeden trening w przód. Możesz też zerknąć tutaj https://trainerday.com/load-workouts-onto-your-wahoo-elemnt-on-a-mac/ 1
lukasz.przechodzen Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 5 godzin temu, nctrns napisał: Nie pamiętam już, bo korzystałem z tej opcji tylko raz, ale chyba właśnie się nie zapisuje do przyszłego użycia. Nic na to nie poradzisz. Z tego co pamiętam, to aplikacja trzyma te wgrane trasy pod "Choose a route". Sam chciałem to sprawdzić teraz, ale przy próbie wgrania trzech różnych plików .gpx (z różnych źródeł) pokazuje mi się błąd importu pliku GPX. Dziwne, wcześniej mi to działało. Może mają jakąś awarię. 5 godzin temu, nctrns napisał: Za tworzenie i synchronizację tras nie trzeba płacić. Na pewno działa to na kompie, nie wiem czy route planner w aplikacji nie jest płatny, ale mi działa na wersji darmowej również w aplikacji. Nie wiem jak ty to robisz że każe ci płacić ¯\_(ツ)_/¯ W RideWithGPS podstawowe funkcje są za darmo na komputerze, na telefonie w aplikacji trzeba zapłacić. Można korzystać przez przeglądarkę na telefonie, no ale jest to mało wygodne. Chyba, że chodzi tylko o wgranie trasy z pliku. 4 godziny temu, lukaszzsch napisał: Jeden region free, używałem tak przez prawie rok i nie widziałem sensu dokupować całości. Nie widziałeś sensu, bo nie wyznaczałeś trasy poza darmowym regionem Ja generalnie polecam do wyznaczania trasy na komputerze RideWithGPS, z tego względu, że daje możliwość podejrzenia wybranego odcinka trasy przez Google Street View. Przydaje się, żeby sprawdzić jak wygląda dana droga. Ale można i przez Komoot, który na komputerze też jest za darmo (większość funkcji). Natomiast na telefonie używam Komoota, mam też wykupiony płatny dostęp. Nie wybrałem RWGPS, bo tam nie ma jednej, dożywotniej opłaty, tylko abonament. I tego Komoota używam "w trasie" gdy potrzebuję zmienić plany i trasa wyznaczona w domu mi przestaje pasować. Generalnie czego by nie używać, wyznaczanie trasy na telefonie jest tylko i wyłącznie awaryjną protezą, której bardzo daleko do robienia tego na dużym monitorze z klawiaturą i myszką Niemniej Komoot daje radę. 1
takimajkiii Opublikowano 3 Lipca 2020 Opublikowano 3 Lipca 2020 Też mam teraz tak samo jak piszesz przy imporcie gpx z dysku telefonu.. Mówisz że przedtem sprawnie działało? Może naprawia ta usterkę jak najszybciej bo pliki gpx się przydają i to bardzo w tych czasach.
Rekomendowane odpowiedzi