dfq Opublikowano 8 Lutego 2020 Opublikowano 8 Lutego 2020 Mam Kick Core i bolta ale używam go tylko jako dodatkową informację (tętno, średnie tętno, średnia moc) bo jeżdżę na Rouvy. Może wybierz inną trasę a potem wróć do Prehyby i wtedy zacznie od początku ?
maciekr88 Opublikowano 8 Lutego 2020 Opublikowano 8 Lutego 2020 1 minutę temu, dfq napisał: Mam Kick Core i bolta ale używam go tylko jako dodatkową informację (tętno, średnie tętno, średnia moc) bo jeżdżę na Rouvy. Może wybierz inną trasę a potem wróć do Prehyby i wtedy zacznie od początku ? Właśnie niestety to nie działa. Pomiędzy tymi przejazdami robię też inne, mija przykładowo tydzień i każdy podjazd rozpoczyna się od momentu ostatniego zakończenia.
nctrns Opublikowano 11 Lutego 2020 Opublikowano 11 Lutego 2020 Coś na temat gwarancji Kupiłem swojego Bolta bezpośrednio od Wahoo w marcu 2018. Parę miesięcy temu zaczęły mi się odklejać boczne przyciski. Wysłałem zdjęcia do supportu, dostałem list przewozowy i licznik poszedł do Holandii. Jak tylko tracking pokazał, że paczka jest w drodze, wysłali mi nowy 4
DiamondDog Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Witajcie, Czy w komputerkach Wahoo można zmieniać trasę w czasie jazdy ? Chodzi o sytuację kiedy jadę wzdłuż wcześniej ustalonej trasy, ale w czasie jazdy mam ochotę gdzieś zboczyć aby zobaczyć coś fajnego. Generalnie chodzi mi o re-routing ale z uzględnieniem dodatkowych punktów.
nctrns Opublikowano 1 Marca 2020 Opublikowano 1 Marca 2020 Rerouting jest tylko w Roam. Co masz na myśli mówiąc o dodatkowych punktach?Nie ma takiej opcji żeby sobie na mapie "dać pinezkę", jak ją zobaczysz w czasie jazdy to skręcasz w jej stronę a wahoo cię do niej prowadzi.Z tego co wiem, w garminie da się dać taką pinezkę / POI, ale też nie poprowadzi cię do niej samo, trzeba wybrać nowy punkt docelowy.
Cris92 Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 A powiedzcie mi, czy Roam lub Bolt pokazują wzniesienie z aktualnej trasy? Coś jak Garmin np. ile do szczytu, ile aktualnie % nachylenia? W sensie domyślam się, że jest to jeśli już tylko i wyłącznie z wgranej trasy, ale czy jest w ogóle opcja, żeby coś takiego pokazywał?
patryk92 Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 A powiedzcie mi, czy Roam lub Bolt pokazują wzniesienie z aktualnej trasy? Coś jak Garmin np. ile do szczytu, ile aktualnie % nachylenia? W sensie domyślam się, że jest to jeśli już tylko i wyłącznie z wgranej trasy, ale czy jest w ogóle opcja, żeby coś takiego pokazywał? Byłem w sobotę się przejechać pierwszy raz z bolt’em bez wgranej trasy i pokazywał na żywo grade trasy.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nctrns Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 4 minuty temu, Cris92 napisał: A powiedzcie mi, czy Roam lub Bolt pokazują wzniesienie z aktualnej trasy? Coś jak Garmin np. ile do szczytu, ile aktualnie % nachylenia? Aktualne nachylenie pokazuje zawsze, niezależnie czy masz wgraną trasę, czy nie. Profil wgranej trasy pokazuje na ekranie "CLIMBING" https://www.flickr.com/photos/50614181@N03/44571878651/ (nie moje zdjęcie) Domyślnie pokazuje 2000m w poziomie, czyli widzisz profil na 1500m w przód. Skala pionowa podobno 200m, ale to nie potwierdzone info. Nie ma takich opcji jak w garminach 530/830, żeby pokazało ci chociażby ile do szczytu. Nie ma nawet głupiej skali i użytkownicy sami musieli do tego dojść.
zonkinho Opublikowano 30 Marca 2020 Opublikowano 30 Marca 2020 Miał ktoś z Was problem z czujnikiem prędkości Wahoo jadąc z osobą mającą Sigm STS? Ja posiadam Sigmę BC 16.12 STS Cad a kolega Wahoo Elemnt Bolt z czujkami też Wahoo i jego pomiar prędkości świruje jak jeździmy razem. Albo pokazuje mu 0 albo zrywa co chwila prędkość. Nawet z odległości ok 50m. Ktoś z Was miał podobne przypadłości?
szosiarz100 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Pytanie odnośnie Wahoo element bolt Czy jak zboczę z trasy wgranej jako gxp (lub sobie ją celowo zetnę) to nawiguje do najbliższego punktu na trasie czy do punktu, w którym zboczyłem?
Zigfir Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 15 minut temu, szosiarz100 napisał: Pytanie odnośnie Wahoo element bolt Czy jak zboczę z trasy wgranej jako gxp (lub sobie ją celowo zetnę) to nawiguje do najbliższego punktu na trasie czy do punktu, w którym zboczyłem? Poinformuje Cię że z trasy zjechałeś i przestanie nawigować, bo sobie trasy sam nie potrafi przeliczyć. To co po zjechaniu wyświetla to ostatnia niewykonana wskazówka z trasy.
nctrns Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Nawigowanie masz dopiero w Roam. Nie jestem pewien jak to tam działa, ale z tego co pamiętam, to najpierw próbuje cię zawrócić do punktu w ktorym zjechałeś, a potem w ogóle do jakiegoś punktu na trasie, zależnie od tego co będzie krótsze.
Gaca Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Przy cenie Roama, chyba lepiej kupić Garmina 530 jak uważacie ?
nctrns Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Jako posiadacz bolta, powiem że raczej kupiłbym 530.
nctrns Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Climb pro, współpraca z moim zegarkiem garmina, więcej dostępnych statystyk treningowych w garmin connect, bez konieczności zapisywania się do training peaks, chęć zmiany ;p
lukaszzsch Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ostatnie przemawia najbardziej, szanuję bardzo za szczerość
Fimala Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Godzinę temu, nctrns napisał: Nawigowanie masz dopiero w Roam. Nie jestem pewien jak to tam działa, ale z tego co pamiętam, to najpierw próbuje cię zawrócić do punktu w ktorym zjechałeś, a potem w ogóle do jakiegoś punktu na trasie, zależnie od tego co będzie krótsze. W Roamie przelicza trase aby wrócić jak najszybciej na track. Mam Roama i sprawuje się to swietnie.
nctrns Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ostatnie przemawia najbardziej, szanuję bardzo za szczerość Ale poważnie, climb pro i współpraca z zegarkiem w ramach ekosystemu garmina to dla mnie też mocne argumenty. Akurat profil przewyższeń mi się przydaje, a w wahoo jest zrobiony trochę na odwal się, a bugi/niedoróbki tego ekranu zgłaszane od premiery pierwszego Elemnt, są dalej niepoprawione.
StefanX Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 W Roamie przelicza trase aby wrócić jak najszybciej na track. Mam Roama i sprawuje się to swietnie.A takie pytanie (bo do supportu od sierpnia zgłaszałem już dwukrotnie i dalej nie naprawione):Czy jak zjedziesz z trasy i wytyczy Ci powrotną drogę (niebieskim kolorem), to dostajesz powiadomienia o manewrach?U mnie dopiero jak wrócę na pierwotną trasę, to zaczyna nawigować (dźwięk + wskazówki).Co dziwne, gdy z poziomu licznika wyznaczam trasę (prowadź do), to poprawnie wyskakują komunikatyWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Fimala Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 17 minut temu, StefanX napisał: A takie pytanie (bo do supportu od sierpnia zgłaszałem już dwukrotnie i dalej nie naprawione): Czy jak zjedziesz z trasy i wytyczy Ci powrotną drogę (niebieskim kolorem), to dostajesz powiadomienia o manewrach? U mnie dopiero jak wrócę na pierwotną trasę, to zaczyna nawigować (dźwięk + wskazówki). Co dziwne, gdy z poziomu licznika wyznaczam trasę (prowadź do), to poprawnie wyskakują komunikaty Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka W sumie nie zwracałem na to zbytnio uwagi, ale ostatnim razem pokazywał mi wskazówki jak wrócić na trase. Może to zależy od pliku jaki wrzucisz? Czy to czysty GPX bez CUE sheets czy z nimi. Zwróce na to uwagę następnym razem.
StefanX Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Brak wskazówek wyłącznie, gdy jestem na trasie "powrotnej" na pierwotną trasę (kolor niebieski).Niezależnie od tego, w jakim serwisie rysuję trasyWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Gaca Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Za Garminem w porównaniu do Roama przemawia też wyświetlacz, który jest w pełni kolorowy Garmin kosztuje 1350zl, a Roam 1500 z czego ma tylko kilka kolorów a bateria trzyma gorzej o 3h. Do tego na garminie podobno świetnie działa Trailforks, a więc jest genialny i na gravela i na Fulla.
szosiarz100 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 To jak już porównujemy z tymi garminami. Jak zachwuje się 530 i 820 po zboczeniu z trasy. Czy tak samo jak bolt, wyświetla informację i ostatnią wskazówkę, a po powrocie na trasę w dowolnym punkcie nawiguje dalej od punktu, w którym wróciliśmy?
Rekomendowane odpowiedzi