empet Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 W dniu 9.07.2019 o 10:35, bazyl33 napisał: Komoot mi przed chwilą wyskoczył za 20$. Na PLN mi wyszło 85 zł przez revoluta. Że też mi nie chce taka promocja wyskoczyć
bazyl33 Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 7 minut temu, empet napisał: Że też mi nie chce taka promocja wyskoczyć Warto patrzyć cenę przez stronę internetową a nie aplikację. Tam jest zawsze niższa cena troszkę. Jak wyskoczyło mi 20$ to przez aplikacje pokazywało 99 zł,a przez stronę z revolutem wyszło 85 zł. 1
cichy300 Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 Przelicza trase na nowo jak zboczysz ze sladu? Caly czas sie waham roam/bolt/e830...
Amelnor Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 Nie testowałem jeszcze funkcji nawigacyjnych. Dam znać jak spróbuję.
nctrns Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 1 godzinę temu, cichy300 napisał: Przelicza trase na nowo jak zboczysz ze sladu? Bolt nie przelicza trasy jak zjedziesz. Roam przelicza. 1
PeKa Opublikowano 15 Lipca 2019 Opublikowano 15 Lipca 2019 W dniu 9.07.2019 o 10:22, cichy300 napisał: Moze jest ktos z okolic Warszawy z boltem? 😀 Ja mam. Do pomacania w Sulejówku lub do południa w tygodniu Mokotów.
Amelnor Opublikowano 16 Lipca 2019 Opublikowano 16 Lipca 2019 (edytowane) Włączyłem dziś nawigację na Wahoo Roam. Ustawiłem trasę z pracy do domu za pomocą apki w telefonie - 6km. Jechałem jednak jak zwykle mocno na około - 17km. Przez pół prasy Wahoo przy każdym przejeżdzanym skrzyżowaniu (duże miasto) próbowało mnie sprowadzić na "swoją" trasę. Przeliczenie trasy następuje ok 5-10 sekund po przejechaniu skrętu. W połowie drogi zatrzymałem trasę i ponownie wyznaczyłem ją do domu, tym razem korzystając już tylko z samego Wahoo, bez sięgania do telefonu i zatrzymywania się na dłużej. Jest możliwość wyznaczenia trasy do zapamiętanych punktów, w tym domyślnie praca i dom. Od tego momentu Wahoo prowadziło mnie ładnie do domu pokazując mapę z zaznaczoną trasą, a na 200m przed skrętem zaczyna pokazywać manewr i nazwę ulicy. To był pierwszy test, ale wypadł zupełnie dobrze. Jest tam jeszcze sporo innych opcji o których można przeczytać i obejrzeć w recenzjach DCRainmaker'a i GP Lama. Adam Edytowane 17 Lipca 2019 przez Amelnor
Amelnor Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 Witam ponownie. Jestem po kolejnej długiej trasie z Wahoo Roam. 173km, 9h pedałowania, 14h łącznie. Tym razem Wahoo pracował cały czas w trybie nawigowania. Trasę przygotowałem sam w Stravie. Wahoo pięknie nas prowadził dając też wskazówki turn-by-turn, ale 90% czasu miałem po prostu widok mapy z zaznaczoną drogą. Trasę wyznaczałem nie mając dokładnego przebiegu ścieżek, ponieważ są to nowe trasy, których Srava jeszcze nie ma. Wahoo elegancko przeliczał na bieżąco trasę łapiąc ślad, gdy tylko rzeczywista ścieżka pokryła się z moim planem. Z powrotem było jeszcze prościej, ponieważ użyłem po prostu opcji "Retrace route" czyli poprowadź mnie z powrotem dokładnie po tym samym śladzie. Zadziałało idealnie. Tym razem nie ładowałem Wahoo, który cały czas był włączony, nawet na postojach (z pauzą). Zostało 33% baterii po 14h wyprawy. Do tego podłączone 3 czujniki: prędkość/kadencja, pulsometr, miernik mocy. W tej chwili mogę powiedzieć, że Wahoo Roam spełnia 99% moich oczekiwań. Przydałoby mi się przypomnienie co 30-45 minut o konieczności jedzenia/picia Adam
Jimmy Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) Cześć, Możesz zmierzyć szerokość i wysokość ekranu tzn części która wyświetla? bez ramki itd... Mam Element i nie udało mi się znaleźć info czy Roam ma takie samej wielkości wyświetlacz... i czy możesz pokazać jak są wyświetlane lasy i ścieżki w lesie na mapie? Edytowane 29 Lipca 2019 przez Jimmy
Amelnor Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) Wymiary ekranu LCD to 35mm x 58mm. Jeśli chodzi o wyświetlanie ścieżek to cieżko mi to teraz w biurze zrobić, ale wygląda to tak samo jak w recenzji DCRainmaker'a: Edytowane 29 Lipca 2019 przez Amelnor
m-peter Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 52 minuty temu, Jimmy napisał: Mam Element i nie udało mi się znaleźć info czy Roam ma takie samej wielkości wyświetlacz... Na stronie producenta jest porównanie pełnej specyfikacji. https://eu.wahoofitness.com/devices/bike-computers
Cris92 Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 Ja muszę znaleźć go stacjonarnie, albo kogoś w pobliżu, kto pozwoli mi się połączyć ze swoim Wahoo, bo nie mam pewności, że mi się połączy z Huaweiem... Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka
Amelnor Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 Oficjalne stanowisko Wahoo jest takie, że aplikacja Wahoo Companion App na telefonach Huawei nie działa.... https://support.wahoofitness.com/hc/de/articles/115000441004-What-Android-devices-are-compatible-with-the-ELEMNT-Bolt- Ja osobiście mam OnePlus 7 Pro. Nie ma żadnych problemów.
Jimmy Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 Cris92 skąd jesteś? Mam Element'a ... Na Xiaomi Redmi Note 3 SE działa bez problemu. Amelnor - niestety na recenzji DC nie ma (chyba) lasu tylko rzeka... Stąd pytanie o lasy których w Trójmieście jest pełno.
Amelnor Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 @Jimmy - będę dziś wracał z pracy jak zwykle przez Kleszą drogę. Spróbuję tam zrobić parę zdjęć ekranu, gdzie widać ścieżki leśne. Jeżdzę tylko szosą więc w dzikie ostępy się nie zapuszczam :).
Cris92 Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 @Jimmy jestem z Bielska-Białej.Oficjalne stanowisko jest, że na Huawei nie działa. Nieoficjalne, że jak apka działa i daje się zainstalować i odpala to powinno działać, ale w necie są przypadki, że nie działa. Wiem tu z forum od jednego kolegi, że ma Huawei P30 i u niego działa Bolt. Ja mam P30 Pro i chętnie bym sprawdził, czy działa, żeby wiedzieć chociaż, czy warto rozważać takiego Elemnt Roam, czy od razu zastanawiać się między EDGE 530/830. Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka
Amelnor Opublikowano 29 Lipca 2019 Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgodnie z obietnicą oto zdjęcia z ekranu Wahoo Roam podczas nawigacji i przejazdu w Gdańsku Oliwie Kleszą drogą. Jest kilka sytuacji, dla każdej macie zdjęcie ekranu Wahoo oraz zdjęcie w rzeczywistości. Generalnie na mapce są zaznaczone ścieżki nawet bardzo wąskie i dzikie. Sytuacja 1 Sytuacja 2 Ja stoję na skręcie w lewo, a tak wygląda w rzeczywistości ta cienka ścieżka w prawo Sytuacja 3 - przejazd tunelem pod ulicą Słowackiego Sytuacja 4 - skrzyżowanie ze ścieżkami w lewo i prawo. Tak wygląda droga na lewo A tak cieńsza na prawo 1 1
velaskez Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 W dniu 29.07.2019 o 10:03, Amelnor napisał: Przydałoby mi się przypomnienie co 30-45 minut o konieczności jedzenia/picia @Amelnor Na black friday pewnie popchnę swojego Bolta i wezmę Roam'a 😁, dzięki za reckę. Co do przypomnień, ustaw sobie okrążenie co 15min i będzie Ci pikać.
lukaszzsch Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Podepnę się. Jestem zdumiony, ale pozytywnie, jakimi ścieżkami jest w stanie prowadzić wahoo. Trasy buduję w Komoot z opcją mountain bike. Wahoo pokazuje naprawdę leśne ścieżki na szerokość człowieka. Niewiarygodne.Dzisiaj lekko zagubiłem się w lesie, pomogła nawigacja w wahoo. Kosmos.
skraburski Opublikowano 30 Lipca 2019 Opublikowano 30 Lipca 2019 Wahoo korzysta z map opencyclemap / openstreetmap a te są bardzo szczegółowe. Najlepsze jest to, że każdy może je edytować Ja czasami koło domu dorysowuje ścieżki niezmapowane wcześniej, tylko trzeba poczekać aż się powielą na różnych serwisach. Na ridewithgps czekałem jakies 2-3 tygodnie na pełną synchronizację (wyswietlanie + routing), samo wyswietlanie zmodyfikowanej mapy bylo juz chyba po tygodniu.
Jimmy Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 W dniu 29.07.2019 o 18:30, Amelnor napisał: Zgodnie z obietnicą oto zdjęcia z ekranu Wahoo Roam podczas nawigacji i przejazdu w Gdańsku Oliwie Kleszą drogą. Hehe, nie wiedziałem że kolega też z Trójmiasta... Może będzie okazja spotkać się gdzieś na trasie Czyli Roam nie wyświetla lasu na zielono itp... w sumie poza tym że drogi główne są na żółto a woda na niebiesko to chyba wyświetlanie mapy jest bardzo podobne do tego z Elemnt
varth1 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Witam. Czy Roam ma licznik całkowitego przebiegu? Mam Element i brakuje mi tej funkcji.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
lukasz.przechodzen Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 31 minut temu, varth1 napisał: Witam. Czy Roam ma licznik całkowitego przebiegu? Mam Element i brakuje mi tej funkcji. Całkowity przebieg w Bolcie/Elemencie masz widoczny od niedawna w aplikacji na telefonie.
varth1 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Będę musiał sprawdzić A można go edytować? Z tego co widzę to nie Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
lukaszzsch Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Takie ścieżki widzi wahoo i nimi prowadzi 1
Rekomendowane odpowiedzi