Skocz do zawartości

Wahoo

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może nawigować tylko po wcześniej wgranej trasie, nie potrafi wyznaczyć jej sam, nie potrafi cię skierować gdziekolwiek kiedy zboczysz z trasy.

Tapatalk'd

Opublikowano

Ja jezdze tylko po narysowanych wczesniej sladach takze to nie stanowi problemu 😀

Opublikowano

To bierz bolta i montuj przed kierą. Lepszego licznika do 1000 zl nie znajdziesz. 

Ostatnio  bawiłem sie we "wspomaganie" bolta nawigacją z Locusa. Słuchaweczka BT w jednym uchu (taki plantronics za 50zl)  a komórka (z wygaszonym wyświetlaczem) w tylnej kieszonce koszulki . Po 3h nawigacji - 30% zuźytej baterii, a podpowiedzi bezcenne. Zupelnie inna jakość.

Wiesz w którym momencie zwrocic uwage na nawigacje i jak sie gdzies zgubisz to od razu w komorce masz podpowiedz jak wrocic na trase.

Opublikowano

Probowalem locusa wlasnie ze sluchawka w uchu i dla mnie to porażka. Strasznie sie gubil

Opublikowano (edytowane)

Masz komórkę z kiepskim GPSem albo mapy i silnik nawigacji online w Locusie. Locus +Brouter  i mapa offline LoMaps Poland to świetna nawigacja.

Edytowane przez dfq
Opublikowano

Innym licznikiem którym powinieneś się zainteresować to Lezyne mega XL lub C. Pokieruje cię jak nawi samochodowa. Jeśli punkt startowy masz gdzieś gdzie nie wiesz jak dojechać doprowadzi cię. Jeśli masz sparowany z telefonem a w nim odpalony gps i zboczysz z kursu też cię przekieruje.

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Czy mozna zaplanowac trening w stravie premium i przeslac go do wahoo? Czy tylko w TrainingPeaks i Today's Plan?

Edytowane przez kwiatech
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Kupiłem parę dni temu Bolta. Włączyłem, sparowałem z smartphonem, pojechałem na trening, trening się zapisał na app i na strava.

Na drugim treningu smartphon już nie chciał się połączyć z boltem. Usunąłem app bolta i zainstalowałem na nowo i nic nie pomogło. Zresetowałem Bolta i w dalszym ciągu nic.

Nie moge sparowac telefonu z boltem. Podczas próby wyskakuje komunikat: "licznik nie jest włączony lub jest zbyt daleko". Czy ktos mial moyze podobna stuacje

Zrobiłem sparowanie na innym smartphonie i tam wszystko działa, na moim niestety przestało.

Opublikowano (edytowane)

W pierwszej kolejnosci  usuń sparowanie Bolta  w Managerze BT w smartfonie i wtedy próbuj ponownie. I włącz GPS przed parowaniem.

Edytowane przez dfq
Opublikowano

Czy ktoś z was posiadających Elemnt Bolt posiada również telefon Huawei P30 Pro i czy bez problemu telefon wam się z nim łączy? Na stronie Wahoo jest taka notka:

"*Huawei phones are not compatible with the Companion App and will not be able to connect to the ELEMNT."

W praktyce jest tak, że na niektórych urządzeniach Huawei można zainstalować appkę, ale telefon nie łączy się z Boltem. Tak, czy inaczej samo zainstalowanie apki prawdopodobnie nie odpowie na 100%, czy telefon sparuje się z komputerkiem. Dlatego pytanie umieszczam tu, a i na forum androida. Jakby ktoś miał i powiedział, czy się łączy to bomba. Pytam, bo najprawdopodobniej zmienię swojego P10 na P30 Pro i noszę się z zamiarem kupna Bolta, a nie wiem, czy to wszystko zagra.

Wysłane z mojego P10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Mam P30 bez Pro i działa, trzeba tylko standardowo dla apki wahoo odhaczyć wszystkie opcje oszczędzania energii.

EDIT: ale w sumie sobie przypomniałem, że nie parowałem licznika z  telefonem, bo mi przeniosło chyba wszystkie ustawienia z poprzedniego :D 

Edytowane przez nctrns
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Bolt z ustawionym czujnikiem prędkości na auto sam wyczuwa zmianę rozmiaru  opony czy trzeba mu "kalibrację" zrobić? 
Nie wiem jak ten automat działa - pewnie pobiera dane z obrotu i gpsa ale zastanawiam się czy nie lepiej mu dać dane z tabelki?
Coś mi się ostatnio więcej rozjeżdżają wyniki z Polara i Bolta przez co Strava nie potrafi ich rozpoznać jako jeden trening. Zastanawiam się czy to nie przez zmianę opony gravelowej 37C na slicka 32C?

Opublikowano

Sam wybiera, trzeba się tylko przejechać, najlepiej na prostym, odsłoniętym odcinku.

Tapatalk'd

Opublikowano

Jestem na etapie szukania komputerka. Na pewno będzie to Wahoo. Tylko nie mogę się zdecydować. Brać Bolta czy dopłacić do Roam. Co sądzicie? 

Opublikowano

Mam ten sam problem. Nigdy nie mialem garmina ale jakos nie chce ich sprzętu. I teraz wlasnie pytanie Bolt czy Roam 😀

Opublikowano

Jeśli nawigacja jest dla was ważna, to Roam.

Tapatalk'd

Opublikowano
16 minut temu, nctrns napisał:

Jeśli nawigacja jest dla was ważna, to Roam.

Tapatalk'd

Nawigacja napewno się przyda 

Opublikowano

Moze jest ktos z okolic Warszawy z boltem? 😀

Opublikowano (edytowane)

Też bym chętnie zobaczył i pomacał :D

Komoot mi przed chwilą wyskoczył za 20$. Na PLN mi wyszło 85 zł przez revoluta. 

Edytowane przez bazyl33
Opublikowano

Witam,

Kupiłem Roama.

Od trzech lat jestem (byłem) użytkownikiem Mio Cyclo 505. Od pewnego czasu miałem już serdecznie dosyć zwiechów Mio, powolności i coraz gorszej kondycji akumulatora.

I od 4 dni jestem szczęśliwym (oby) posiadaczem Wahoo Roam. Zrobiłem z nim na razie 3 jazdy w tym jedną ekstremalną: 213km w ciągu 18h (z czego 10h jazdy). Wahoo świetnie sobie poradził. W połowie wyprawy miał 68% baterii. Doładowałem z powerbanka do 95% i po powrocie do domu było 60-70%. Nie właczałem nawigacji, ale miałem podłączone mierniki prędkości, pulsometr, miernik mocy i połączenie z tel. Wszystko działało pięknie.

Adam

• Lubię to! 1