nctrns Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Jak użyjesz mocowania przed mostek z zestawu to będzie problem podłączyć kabel, bo między mostkiem a licznikiem jest mało miejsca. Ale technicznie nie ma przeciwwskazań. Tapatalk'd
Przemcio Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Ale on się ładuje błyskawicznie. Wiec na postoju zawsze można podpiąć. Chyba nie jeździsz po te kilka dni non stop nie zsiadając z siodła. Kilkanaście godzin na pełnym ładowaniu. Więcej chyba na raz się nie jeździ??
Medzamir Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 No nie wiem. W moim przypadku taka jazda z Częstochowy do Krakowa i na zad to 15 godzin jak obszył. Ale fakt z postojem, na którym można podładować. Tylko mimo wszystko zmusza to do wożenia pałer wiadra. Tak przy okazji wahoo jakich map używa? Bo obiło mi się o oczy, że mapbox. Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka
Stryjek Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 W dniu 9.04.2019 o 20:43, Medzamir napisał: No nie wiem. W moim przypadku taka jazda z Częstochowy do Krakowa i na zad to 15 godzin jak obszył. Ale fakt z postojem, na którym można podładować. Tylko mimo wszystko zmusza to do wożenia pałer wiadra. Tak przy okazji wahoo jakich map używa? Bo obiło mi się o oczy, że mapbox. Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka Mapy OSM 1
nctrns Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) 11 minut temu, Stryjek napisał: Mapy OSM https://www.dcrainmaker.com/2017/07/wahoo-elemntbolt-live-tracking-routes.html Cytat Wahoo uses Mapbox for generic terrain maps Inna sprawa że Mapbox tak na prawdę korzysta m.in. z danych OSM, ale jest u nich gorzej z aktualizacjami. Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez nctrns 1
kamsolik Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Czy jest możliwość zakupu wahoo w Polsce?
nctrns Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Tak, na przykład w bikeatelierTapatalk'd
Nemrod Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Ja kupowałem w Puregreen. Od jakiegoś czasu produkty Wahoo dostępne są też w Cyklomanii.
DARX85 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Małe pytanko. Czy Wahoo działa z podłączonym powerbankiem jeśli gdzieś w trasie okaże się, że bateria jest na wyczerpaniu?
kwiatech Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) 6 minut temu, DARX85 napisał: Małe pytanko. Czy Wahoo działa z podłączonym powerbankiem jeśli gdzieś w trasie okaże się, że bateria jest na wyczerpaniu? Tak, wahoo dziala z pb. Bylo juz o tym pisane. Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez kwiatech
kwiatech Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Przeanalizowałem cały watek i nie znalazłem odpowiedzi... Czy istnieje możliwość wyznaczenia w terenie nowej trasy (najlepiej turn by turn) w apce rwgps itp. na telefonie używając map/regionów offline, ale bez dostępu do internetu i mając włączoną tylko lokalizacje? W komoot przy pobieraniu regionów offline jest informacja "You need to be connected to the internet to plan a tour". Z góry dziękuje
nctrns Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 W aplikacji RWGPS nie ma opcji stworzenia nowej trasy. Tapatalk'd
StefanX Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 W komoot jest tak jak piszesz, żeby trasę wyznaczyło niezbędne jest połączenie z netem. RWGPS nie ma opcji tworzenia nowej trasy.
kwiatech Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 a w apce elemnt lub innej wspolpracujacej z wahoo?
nctrns Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Offline może da się w locus maps. Nie wiem, musiałbyś poszukać.Potem z locusa export do gpx. Tapatalk'd
kwiatech Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 2 minuty temu, nctrns napisał: Offline może da się w locus maps. Nie wiem, musiałbyś poszukać. Potem z locusa export do gpx.Tapatalk'd Ok. Dzieki
dfq Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) 6 godzin temu, nctrns napisał: Offline może da się w locus maps. Nie wiem, musiałbyś poszukać. Potem z locusa export do gpx.Tapatalk'd ale nie bedzie Turn-by-turn. No i nie wiadomo jak wrzucić plik gpx do Wahoo bez podłączenia go komputera/smartfona z otg Edytowane 15 Kwietnia 2019 przez dfq
seba p. Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Witam, zakupiłem wahoo elemnet bolt z czujnikiem kadencji i predkości, proszę o podpowiedź gdzie umieści czujnik kadencji i predkości, do tej pory nie korzystałem nigdy z takiej technologi więc proszę o pomoc
Zigfir Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 23 minuty temu, seba p. napisał: Witam, zakupiłem wahoo elemnet bolt z czujnikiem kadencji i predkości, proszę o podpowiedź gdzie umieści czujnik kadencji i predkości, do tej pory nie korzystałem nigdy z takiej technologi więc proszę o pomoc Prędkości na przedniej piaście - bo istotna jest ilość obrotów koła. Kadencji na korbie (na ramieniu albo na samym blacie) bo istotna jest ilość obrotów korby.
nie_pytaj_kto Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 W dniu 9.04.2019 o 07:21, nie_pytaj_kto napisał: @nctrns rozumiem że nie da się wyłączyć samego pikania? tak aby powiadomienia pozostały Co do mojego pytania odnośnie tego aby wyłączyć pikanie podczas nawigacji tak aby pozostały powiadomienia odnośnie zmiany kierunków to skontaktowałem się z supportem i jednak się da. "In the ELEMNT companion app, go to SETTINGS > LEDS & Sound Scroll down to SOUNDs Turn by Turn directions and Toggle Off. " Nie wiem jakim cudem to wcześniej przeoczyłem.
nctrns Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Ja też nie wiem jak ja to przeoczyłem Tapatalk'd
nie_pytaj_kto Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @StefanX u mnie jak na ekranie mapy klikniesz "mute" to nie ma ani wskazówek ani dźwięków. A mi chodziło o to żeby wyciszyć same dźwięki.
StefanX Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 A faktycznie masz rację - nakręciłem. Jak mają być wycięte tylko dźwięki to aplikacją. Już wykasowałem poprzedni post, co by nie wprowadzać kolegów w błąd
Rekomendowane odpowiedzi