Skocz do zawartości

Shimano M 324

Dariuszcz12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupowałem właśnie M089 i chwilę spędziłem w Decu na przymiarkach. Noszę 44 i wahałem się pomiędzy 45 i 46. Wybrałem 46 i to był bardzo dobry wybór. W 45 miałem podobne dylematy co autor. Niby ok, ale tu dotyka, tam lekko uciska. Stwierdziłem podobnie jak @Sziva i @Puncu, że wkładeczkę można dać. I obecnie jeżdżę bez wkładki a gruba skarpeta (taka zimowa) już powoduje pewien dyskomfort bo jest inaczej niż normalnie. Także jeżeli but po przymiarce już coś dotyka palce to ja polecam brać większy.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Sziva napisał:

Przepraktykowałam to w swoich butach Sidi.

@Sziva ale Sidiki nie są tak kapciowate jak Shimano ,no i 1cm luzu to mimo wszystko bardzo dużo.Biorąc też pod uwagę to, że but prędzej czy później trochę się "rozczłapie" ^_^ i co wtedy.

Kolejna wkładka do buta xD

@ISHIEDO może po prostu rozmiarówka Shimano nie jest na twoją nogę i warto poszukać butów z innej firmy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za podpowiedzi. Kiedyś jakiś sprzedawca w sklepie powiedział mi, że jeżeli chcę sprawdzić jak but się rozciągnie to żebym wyjął wkładkę i go przymierzył. Po wyjęciu wkładki w bucie robi się luz porównywalny do buta rozchodzonego. Muszę sprawdzić jeszcze tą opcję w obydwu rozmiarach. Są to moje pierwsze buty spd, więc może dlatego sam tego nie czuję. Chciałem kupić dobry stosunek jakości do ceny i dlatego wybrałem shimano 089. Brałem pod uwagę catlike sirius, ale cena była wyższa. 

Czy ktoś z Was latał w tych catlike i ma zdanie na temat tych butów. Mogę je zamówić i porównać z shimano. 

Edytowane przez ISHIEDO
Dodanie zdania
Opublikowano
15 minut temu, ISHIEDO napisał:

Muszę sprawdzić jeszcze tą opcję w obydwu rozmiarach.

Zawsze możesz stosować różne wkładki.Ja tak zrobiłem, bo ta wypukła część śródstopia mnie gniotła. Dałem jedną filcową i jedną plastikową z butów wojskowych ;)

Opublikowano

Decyzja zapadła, do porównania dwóch rozmiarów shimano doszła jeszcze para catlike sirius w rozmiarze 45 i w ostatecznym porównaniu to właśnie one zostaną i rozpoczną moją przygodę z spd. Mogę śmiało powiedzieć że są właśnie tym złotym środkiem pomiędzy shimano 45 a 46. Designersko są ciekawe, bardzo wygodne i w moim odczuciu troszkę lżejsze.