Skocz do zawartości

Fox transfer - delikatnie luz.

Mwawe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nikt nikomu nie zabroni ale wiercenie na pałę w carbonie to conajmniej głupota ;) pomijam już nawet to, że do wiercenia w kompozytach jak carbon czy kevlar są specjalne wiertła, zwykłym można tylko poszarpać włókna 

a któreś z modeli KS? Kumpel ma Reverba, kilka razy był serwisowany z racji awarii ale to z winy kumpla, tak poza zapowietrzeniem raz czy dwa razy nic się z nim nie działo.  Ja mam Bontragera Dropline ale chyba jest tylko wersja stealth, ja na niego nie narzekam 

Edytowane przez trollu
Opublikowano

No właśnie rozważam też KS Lev. W przypadku Reverba nie podoba mi się to, że przewód jeździ razem ze sztycą. W Foxie i w Levie są one nieruchome. No i ta Kashima w Foxie wygląda obłędnie, ale gdy czytam zagraniczne fora, to włosy dęba stają, jakie usterki ludzie mają w nowych sztycach. W Foxie zdarzały się wycieki płynu i ludzie mieli syf w ramach. Do tego w przypadku sztyc z wewnętrznym prowadzeniem przewodu, łamały się na potęgę zaczepy linki. Luzy w pakiecie startowym, to norma. 

Podobno model 2018 jest poprawiony względem wcześniejszych wersji.

Nie miała baba problemu, więc zaczęła się za nową sztycą rozglądać ;) 

Opublikowano
11 godzin temu, trollu napisał:

pomijam już nawet to, że do wiercenia w kompozytach jak carbon czy kevlar są specjalne wiertła, zwykłym można tylko poszarpać włókna 

Kewlar jest ciężki w obróbce i sie poszarpie, wegiel normalnie się przewierci. (robiłem wiele róznych rzeczy z tych materiałów), miejsce wierecnia mozna potem nawet zabezpieczyć zwykłym cyjakiem. Ale nad wierceniem w ramie to bym się zastanowił.