Piotr78 Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Korposzczur napisał: Wszystkie Huawei czy któryś konkretny model? Nie pamiętam teraz adresu, ale jest strona gdzie testują gps w telefonach i P8/ P8lite oraz P9/P9lite ( starsze już modele - przy czym wersje bez "lite" to flagowce ) mialy slaby GPS. Sam miałem do niedawna P8 bez lite i potwierdzam. Czasami, a czasami dość często nie zapisywał segmentów bo niby jechałem odcinki obok trasy , ścinałem zakręty. itp. Porównałem nawet do starszego średniaka Samsunga model Xcover4 i z nim było lepiej. ( te same trasy ) Porównywałem zapisany ślad do śladu kolegi z zegarkiem garmin fenix 5 i u niego było o wiele lepiej ( nie tylko segmentów nie gubił, ale i każde małe wzniesienie, hopka było odwzorowane dokładniej w śladzie ) Do nawigacji to bez problemu i z ciut gorszym GPS. /edit Tu poszukaj info o gps konkretnego modelu : https://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-Galaxy-S4-GT-I9505-Smartphone.92829.0.html Edytowane 17 Lutego 2020 przez Piotr78
dfq Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 Huawei P30 Pro ma bardzo dobry GPS. Porównywałem w ub roku ślady Samsunga Galaxy s5+ z licznikami Garmin Edge 830 i Wahoo Bolt w trudnych warunkach ( test robiony przeze mnie) i S5 wypadł zdecydowanie najlepiej, wręcz wzorowo.
Red Opublikowano 19 Lutego 2020 Opublikowano 19 Lutego 2020 W dniu 16.02.2020 o 19:03, Motke napisał: Ciekawe. Jakoś wcale tym się nie chwalą. A to byłaby jakaś tańsza alternatywa. Nie ma tego w opisach. Ale mój Redmi Note 4 to jak dotąd jedyny telefon w którym miałem ANT+ W dniu 16.02.2020 o 19:20, Piotr78 napisał: Nie wiem jak xiaomi, ale huawei ma lipny gps. Pytanie jeszcze czy potrzebny Ci do nawigacji czy Stravy ( segmenty ). Xiaomi też ma taki se. W Niderlandach wszystkie mapy w mieście miałem obrócone o 90°
leszcz Opublikowano 9 Marca 2020 Opublikowano 9 Marca 2020 1 godzinę temu, zubron napisał: Trudno stwierdzić jednoznacznie. Fakty są takie, że każdy z nas ma trochę inne zapotrzebowanie, wymagania jeżeli chodzi o smartfony, jeżeli chodzi o funkcjonalności. Z pewnością będzie to telefon oparty na systemie Android. Nie bez znaczenia jest również jego szybkość. Dobrze, gdy jest szybki, a więc składa się z dobrych podzespołów. Kolejna kwestia, to aplikacje - najlepiej pobierać z autoryzowanego sklepu Google, które zostały zbadane, zweryfikowane i są bezpieczne. Mądrego to miło posłuchać... 2
Ryba001 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 (edytowane) To ja może dodam coś od siebie jako ciekawostkę jak zrobić coś z niczego Stary Xiaomi Redmi Note 3 przerobiony na nawigacje rowerową. Wszystkie otwory i szpary uszczelnione rozcieńczonym silikonem i/lub folią samoprzylepną. Adapter magnetyczny do ładowania uszczelniony silikonem. Telefon skonfigurowany tak że spokojnie 15-16h pracuje z włączonym ekranem, GPS, bluetooth i uruchomionym Locus Map i Tidal (usunięte WSZYSTKIE zbędne aplikacje, dzięki ROOT zamrożone wszystkie zbędne usługi). W czasie pracy oczywiście zero Wifi, LTE (Locus ma świetne mapy offline i przy odpowiednim skonfigurowania również nawigację nie wymagającą sieci). Żal było nie używać bo w porównaniu z moimi wcześniejszymi i późniejszymi telefonami Redmi cechuje wzorcowy GPS jeśli chodzi o dokładność i szybkość reakcji na zmiany prędkości i gwałtowne manewry. Edytowane 11 Czerwca 2020 przez Ryba001
Tomko Opublikowano 9 Lipca 2020 Opublikowano 9 Lipca 2020 szukam smartfona z ant+. przerażają mnie wielkości ekranów 6 cali i więcej ktoś coś poleci w miarę nowego ze zgrabnym wyświetlaczem
nctrns Opublikowano 9 Lipca 2020 Opublikowano 9 Lipca 2020 @Tomko https://www.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2018&fDisplayInchesMax=5.8&sFreeText=ant+&sAvailabilities=1&sOSes=2&sOSversions=2910,2900
k3lt Opublikowano 7 Listopada 2020 Opublikowano 7 Listopada 2020 A50 ma dobry GPS, no i jest nawet ANT+
darek.s Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 (edytowane) Trzy lata używałem Hammer Blade Pro 2. Zarówno na rower jak i na co dzień. W moich rowerach mam uchwyty Gub Pro -2 i Gub Pro-3. Niby pancerny telefon a dwa razy stłukłem szybkę od aparatu. Obecnie w odstawce. Na co dzień używam S9 a na rower kupiłem okazyjnie Iphona 8 plus. Służy do nawigacji i aplikacji IGpsport ( kupiłem taki licznik z GPS) czy Sportracker. Dodatkowo dokupiłem do niego "pancerne" etui. Zdjęcia na wyprawach robię S9 (ma dobry aparat bez porównania lepszy od Hammera) i szkoda mi wyjmować Iphona z uchwytu. co do baterii to w torbie podsiodłowej mam pojemnego powerbanka i kabelek na kierownicę. I nie martwię się, że telefon się rozładuje nawet na całodziennych wyprawach. Kabelek kupiłem zagięty o 180 stopni i nie mam obawy , że się wyłamie. Poprzednio były proste i wszystkie wyłamały się przy awaryjnym zsiadaniu gdzie dobijałem o nie brzuchem. Konkluzja jest taka, że warto mieć dwa smartfony. Jeden na rower a drugi do codziennego użytku. Edytowane 26 Maja 2023 przez darek.s
Rekomendowane odpowiedzi