Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Opublikowano 4 Kwietnia 2017 12 godzin temu, alfine-11 napisał: Ja bym wolał Samsungi z Windows Mobile Sorry, ale Winda Mobile już jest martwa
alfine-11 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Używam smartfony na kilku systemach i najlepiej oceniam Windows Mobile 8.1 , stabilność i małe zapotrzebowanie na RAM to coś w czym Android mocno odstaje od WM
Przemo Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) A co z dostępnością Programów ? Osobiście najbardziej zależy mi na dwóch. Locus Map oraz TrekBuddy - programy gdzie mogę wrzucać elektroniczne mapki z wydawnictwa COMPASS lub samemu je zrobić z Geoportalu Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez Przemo 1
alfine-11 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Samsung Galaxy Xcover 4 w SAMSUNG POLSKA bez DUAL SIM taka informacja dotarła do mnie po raz kolejny tym razem z X-kom pl :( gdzie moje zamówienie w przedsprzedaży zostało anulowane , kolejna szansa na pancerniaka z DUAL SIM prysnęła i mam już nikłą nadzieję na zakup w naszym kraju Xcover 4 na diwie karty SIM A co do dostępności do tak bogatej oferty oprogramowania w WM jak w Antku to oczywiście można tylko pomarzyć , ale coś za coś
Przemo Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2017 System operacyjny ma tu drugorzędne znaczenie. Tak naprawdę to zależy już od użytkownika co woli, co spełnia jego wymagania. Każdy system ma swoje wady i zalety, i tylko od użytkownika zależy czy zalety spełniają jego wymagania a wady są dla niego nieistotne. Dla mnie nie tylko Android (pewnie ze względu na moją znajomość LINUXA)
bons Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Nie polecam ekranów AMOLED. U mnie w samsungu S6 wypaliły się ikonki nawigacji na ekranie 1
grzechu84 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Z amoledem to taka lipa , z jednej strony jest fajny bo gdy ustawisz czarne tło i białe napisy np w IPBike to i bierze mało prądu i kontrast jest doskonały , niestety tak jak piszesz piksele mogą się wypal;ić , przydała by się funkcja przesuwania taka jak w Onscreen w S7.
bons Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Osobiście używam opcji włączania ekranu tylko w momencie jakiejś akcji: skrzyżowania, zboczenia z trasy itp. Dzięki temu amoled powinien wytrzymać ;-) 1
Piwko Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Nie wiem może macie jakieś felerne modele lub coś w tym stylu. Ja używam prawie od premiery galaxy s7 edge mam always on display aktywny cały czas na ekranie i jakoś nic mi się nie wypaliło
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 samsung z systemem windows, marzenie ściętej głowy;) ale sam system bardzo fajny i przejrzysty szkoda tylko ,że umiera powoli.
artfal Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Ja mam Sony Xperia X8 mały i dobrze działający, co najważniejsze ma ANT+.
grzechu84 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 21 godzin temu, Piwko napisał: Nie wiem może macie jakieś felerne modele lub coś w tym stylu. Ja używam prawie od premiery galaxy s7 edge mam always on display aktywny cały czas na ekranie i jakoś nic mi się nie wypaliło Onscreen co jakiś czas przesuwa się o kilka pikseli, dlatego się nie wypala
alfine-11 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Dnia 2017-04-08 o 23:55, samuel_87 napisał: samsung z systemem windows, marzenie ściętej głowy;) ale sam system bardzo fajny i przejrzysty szkoda tylko ,że umiera powoli. Kiedy WM wszedł na rynek długo nie mogłem się przestawić teraz jest mi już bez różnicy w obsłudze ale dla minie zaletą WM jest mniejszy śmietnik w sklepie online i mniejsze zapotrzebowanie na RAM co pozwala na płynne korzystanie z aplikacji na starszych i tańszych smartfonach
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 sam korzystam z lumii na windows phon i sobie chwale, więc Cie rozumiem, szkoda tylko ,że dobry system umiera
Murio Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Z ciekawych telefonów w roli nawigacji / komputerka rowerowego są też polskie Pentagramy (tutaj myślę w szczególności o starusieńkim już Pentagram Monsterze). Nowego do kupienia nie widziałem, nie wiem czy jest jeszcze do "wyrwania", ale używane to koszt do ok. 200 zł. Telefon jest bez szału jeżeli chodzi o moc i łączność (Bluetooth w wersji 3.0 a nie 4.1 bywa bolesny, brak ANT+), ale nadrabia to wymienna bateria o pojemności 4100 mAh i ogólna wytrzymałość (mam, używam, spadł mi na beton, co skutkowało jedynie leciutkim wgnieceniem obudowy na rogu). No i ekran 4,3" więc tak akurat - przy nawigacji widać mapę, a i nie zajmuje za dużo miejsca na kierownicy. GPS działa ok - nie zrywa połączenia (chyba, że się jest w gęstym lesie, ale tam też działa znośnie). Bateria to chinka, więc trochę taka "wydmuszka". Potrafi nie trzymać równo (np. do pewnego poziomu trzyma długo, a potem rozładowuje się dużo szybciej, itp), ale na prawdę daje radę. Nie jest to urządzenie, które polecałbym do używania na co dzień, ale jako alternatywa dla komputerków rowerowych myślę, że jest to coś wartego rozważenia (za takie pieniądze) - szczególnie, że na Androida jest sporo nawigacji (także stricte dla rowerzystów / pieszych pionierów), które działają offline, więc nie trzeba tam wkładać karty SIM. No i taki telefon w roli nawigacji ma też inną przewagę nad klasycznym komputerkiem - nawet bez karty SIM zadzwonisz na 112 ;-) "Better be safe, than sorry", jak to się mawia :-) (U mnie większość przejażdżek rowerowych trwa ok. 1 do 1,5h - przy takich wypadach po prostu wsiadam na rower i jadę i poza kluczami i "komputerkiem" na kierownicy nie biorę niczego. Możliwość zadzwonienia na 112 "w razie gdyby" daje mi tu pewne poczucie bezpieczeństwa :-) )
Gość Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Jak ktoś chce zrobić sobie typowe Navi na rower to zaglądnijcie tutaj http://bastech.com.pl/xperia-x8-w-roli-licznika/ lub http://www.plv-team.pl/smf/index.php?topic=241.0 Świetnie się do tego celu nadaje stara Xperia X8. Można ją wyrwać w ładnym stanie za 50-70zł
Dawid_90 Opublikowano 9 Maja 2017 Opublikowano 9 Maja 2017 Czołgiem, Skuszony opiniami o X8 postanowiłem ją kupić, tylko mam problem. Czy ANT+ jest włączony w sposób ciągły w telefonie? Bo na IPBiku nie znajduje mi czujnika kadencji i prędkości.
Przemo Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Opublikowano 10 Maja 2017 9 godzin temu, Dawid_90 napisał: Czołgiem, Skuszony opiniami o X8 postanowiłem ją kupić, tylko mam problem. Czy ANT+ jest włączony w sposób ciągły w telefonie? Bo na IPBiku nie znajduje mi czujnika kadencji i prędkości. Napierw musisz ściagnąć z GooglePlay odpowiednie appki ANT+ Plugins Service jesli dobrze pamiętam jest ich kilka która podejdzie to już nie wiem
grzechu84 Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Dnia 9.05.2017 o 22:08, Dawid_90 napisał: Czołgiem, Skuszony opiniami o X8 postanowiłem ją kupić, tylko mam problem. Czy ANT+ jest włączony w sposób ciągły w telefonie? Bo na IPBiku nie znajduje mi czujnika kadencji i prędkości. CZeść. Ja mam xperie neo v i ant+ chodzi bezproblemowo, z tego co kojażę nie potrzebowałem managera ant+,
Wojtek Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Ja ze swojej strony polecam Samsung Galaxy Xcover 3, naprawdę pancerny telefon. Przy dość dużej prędkości wypadł z uchwytu (przez moją nieuwagę źle go zamontowałem) prosto na kamienie, nawet ryski na nim nie ma. Niestety nie posiada ANT+ ale poza tym wszystko jest na miejscu.
Dawid_90 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) . Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Dawid_90
Medzamir Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 @Dawid_90 To słabo szukasz. Działa bez zarzutu.
Dawid_90 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) . Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Dawid_90
Gość Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 Może taka obudowa że wkładasz cały telefon w pokrowiec zasuwasz zamekUżywałem takiego do S5
Gość Opublikowano 11 Października 2018 Opublikowano 11 Października 2018 Taki uchwyt miałem do S5Fajnie się sprawował, sprawdził się w deszczu i kilka razy podczas leżenie na ścieżce, pokrowiec się porysowal a telefon był bezpieczny
Rekomendowane odpowiedzi