Skocz do zawartości

KROSS LEVEL B8 2017 / Stylowy XC 29er - 1x11 SLX

Mustache

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@karrmaba a ile masz lat?

Jak jeszcze urośniesz,to warto jak nie,to poluj raczej na S,bo jesteś w dolnej granicy 

tabela rozmiarów kross.jpg

Opublikowano

ta rozmiarowka powyzej w tabeli ma sie nijak do rocznika 2017. wtedy rozmiary ram ulegly zmianie i zmalały. ona jest do 2016 wlacznie.

Opublikowano
7 minut temu, Accent_Szaj napisał:

@karrmaba a ile masz lat?

Jak jeszcze urośniesz,to warto jak nie,to poluj raczej na S,bo jesteś w dolnej granicy 

tabela rozmiarów kross.jpg

Już raczej nie urosnę. Według tej tabelki nad M w ogóle bym się nie zastanawiał, ale tak jak Mustache napisał w 2017 r. zmieniła się rozmiarówka na mniejszą. 

Opublikowano

zapoznaj sie z komentarzami pod filmem:

moga Ci pomoc w wyborze ramy. problem jest taki, ze jestes na granicy S i M i raczej bez przymiarki sie nie obejdzie.
Opublikowano

generalnie chodziło mi tylko o ten jeden konkretny wymiar bo całą geometrię (oprócz tego wymiaru) mam na stronie krossa. Wszystko mi pasuje tylko nie wiem czy przekrok nie będzie za wysoki. Jeżeli zły temat to sorry. Dzięki za pomoc.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Odkopię trochę temat, czy instalował ktoś większą zębatkę korby niż standardowe 34T? myślę o 38T, ewentualnie 36T - nie wiem czy nie będzie ocierać o tylne widełki ramy.

Opublikowano

z ujęć filmiku wnioskuję, że autor założył zębatkę 36T, jednak korba race face ma <chyba> chainline o wartości 51mm, gdzie standardowo montowany slx m7k to 50mm, co przybliża zębatkę 1mm bliżej widełek... no chyba nie pozostaje nic tylko zakupienie w ciemno zębatki 36T. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Fajny rower, głównie dlatego, że mam ten sam :D

Po 4 latach jazdy też jestem bardzo zadowolony. Co ciekawe też zmieniłem tylko tylne koło na tej samej obręczy :P , z piastą dt350. Teraz przymierzam się do zmiany przedniego. W tym roku zmieniłem też hamulce na SLX 7100, zmiana na duży plus. W starych przód ciekł na klamce, tył nie odbijał na jednym tłoku, uznałem, że to dobry moment na upgrade. Akurat koła i hamulce to były najgorsze elementy tego roweru, co lata eksploatacji potwierdziły.

W dniu 27.09.2020 o 15:02, mygen1 napisał:

Jakoś w marcu dałem rower na serwis i okazało się, że w tylnej obręczy gdzie wchodzą szprychy mam popękania przy każdym otworze. Srewis wymienił mi na Axel Rims 2.1 jeśli dobrze pamiętam.

U mnie koło dostało strzał na kamieniu, poszła szprycha i tak samo jak u Ciebie przy nyplach obręcz popękana, w jednym miejscu prawie wyrwany nypel. Teraz drobne popękania pojawiły się na przedniej. A u mnie waga w okolicach 75 kg przez cały okres użytkowania. Także tych konkretnych obręczy nie polecam. 

Opublikowano

Mi w Level 8.0 z 2018 juz pękły 2 szprychy w tylnym w tym roku. Oględziny obręczy (WTB i23) ujawniły wiele pęknięć. Nowe koło DT Swiss M1900 z piastą 370 już w drodze. Dojadę obecne i wymienię. 

Przednie koło ok. 

Kumplowi z zeszłym roku też strzeliła (przy mnie) szprycha i taka sama obręcz WTB. Są zbyt miękkie!