Skocz do zawartości

Szosa Specialized

Sabi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Emonda na tiagrze jest również w Twoim zasięgu cenowym. Znalazłem w rozm. 54 i 58. Tak w ogóle to w jaki rozm. celujesz? To jest również bardziej komfortowa geometria.

Edytowane przez Kacper 600
Opublikowano

A ja prawie(182). Ale ważna jest również wewnętrzna dł.nogi.

Opublikowano

Moja noga to 90cm. i stojąc nad ramą mam ok. 13cm. zapasu. Pozycja jest bardzo wygodna. Przy skręconej kierownicy i korbach w poziomie delikatnie zaczepiam czubkiem buta o przednie koło(korba 172,5, but rozm.44). Są opinie że to żle, i takie że bez większego znaczenia. Podczas jazdy nigdy nie miałem z tym problemu, natomiast przeszkadza przy balansowaniu stojąc w miejscu. Wybrałem rozm. L(56cm.), geometria typu endurance(w nazewnictwie treka H2). Myślę że dla Ciebie to również odp. rozm., jednak nie powinieneś polegać na mojej opinii tylko pochodzić po sklepach i sprawdzić.

Opublikowano

Jak najbardziej pochodze i poszukam. Ale przynajmniej dzieki waszej pomocy wiem od czego zaczac i na co patrzec.

Takze teraz pozostaje polowanie i szukanie?

Opublikowano (edytowane)

Kellys arc 50 2017. Przez chwilę brałem pod uwagę, osprzęt 105, tarczówki.                                                    Giant contend sl 2. 2017. arkus.sklep

Edytowane przez Kacper 600
Opublikowano

A Canyon? 

No wlasnie tarczowki,  nie wiem czy w nie celowac jesli chodzi o szose. Giant'a nie bralem pod uwage ale moze tez warto popatrzec

Opublikowano

Canyon(domyślam się że chodzi o model endurace al 6.0) to bardzo dobra propozycja.                                                    Zajrzyj też na stronę rosebikes.pl i obejrzyj modele serii pro sl. Plusy to świetna rama, markowe komponenty czy możliwość indywidualnego doboru komponentów.

Opublikowano
Dnia 21.10.2017 o 17:56, Sabi napisał:

A Canyon? 

No wlasnie tarczowki,  nie wiem czy w nie celowac jesli chodzi o szose. Giant'a nie bralem pod uwage ale moze tez warto popatrzec

tarczówki za jakiś czas pewnie będą standardem, na mokre dni czy góry to najlepszy wybór, nie mówiąc o zimie. Ja swoją szosą nie wyjeżdżam jak jest mokro, w zimie też nie planuję jej katować. Gór w okolicach Warszawy też nie mam :D Jeśli Giant to defy ;)

Opublikowano

Niet uwazasz ze tarczowek nie wykluczac? Uslyszalem od jednego doradcy w sklepie zeby nie pchac sie na tarcze bo mozna sobie krzywde zrobic.

Opublikowano

Skuteczność tarcz nieporównywalnie lepsza od szczękowych(szczególnie na mokrym), jeśli budżet pozwala i rowerek się podoba-brał bym. Jednak jeżeli nie zamierzasz jeździć podczas deszczu lub po mokrym to warto się zastanowić nad szczękami. Skąd się urwał ten "doradca".

Opublikowano

Niby profesjonalny sklep rowerowy.

Tzn tak mi sie bynajmniej wydawalo do czasu kiedy mi nie dobrał roweru na oko.

I stwierdzil ze rozmiar ktory mial na stanie bedzie the best. Porażka. Bede szukal roweru na wyjezdzie tam juz nie zawitam.

Opublikowano

Jeszcze jednym plusem tarczówek jest to, że jeżeli chciał byś w przyszłości zainwestować w jakiejś lepsze koła to będzie to wydatek jednorazowy(jeśli ich oczywiście nie uszkodzisz),natomiast szczęki wycierają obręcz i co jakiś czas trzeba wymieniać.