Kacper 600 Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Emonda na tiagrze jest również w Twoim zasięgu cenowym. Znalazłem w rozm. 54 i 58. Tak w ogóle to w jaki rozm. celujesz? To jest również bardziej komfortowa geometria. Edytowane 20 Października 2017 przez Kacper 600
Kacper 600 Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 A ja prawie(182). Ale ważna jest również wewnętrzna dł.nogi.
Sabi Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 Mam 183 i dl wew. nogi 83 cm.
Kacper 600 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Moja noga to 90cm. i stojąc nad ramą mam ok. 13cm. zapasu. Pozycja jest bardzo wygodna. Przy skręconej kierownicy i korbach w poziomie delikatnie zaczepiam czubkiem buta o przednie koło(korba 172,5, but rozm.44). Są opinie że to żle, i takie że bez większego znaczenia. Podczas jazdy nigdy nie miałem z tym problemu, natomiast przeszkadza przy balansowaniu stojąc w miejscu. Wybrałem rozm. L(56cm.), geometria typu endurance(w nazewnictwie treka H2). Myślę że dla Ciebie to również odp. rozm., jednak nie powinieneś polegać na mojej opinii tylko pochodzić po sklepach i sprawdzić.
Sabi Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 Jak najbardziej pochodze i poszukam. Ale przynajmniej dzieki waszej pomocy wiem od czego zaczac i na co patrzec. Takze teraz pozostaje polowanie i szukanie?
Kacper 600 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Kellys arc 50 2017. Przez chwilę brałem pod uwagę, osprzęt 105, tarczówki. Giant contend sl 2. 2017. arkus.sklep Edytowane 21 Października 2017 przez Kacper 600
Sabi Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 A Canyon? No wlasnie tarczowki, nie wiem czy w nie celowac jesli chodzi o szose. Giant'a nie bralem pod uwage ale moze tez warto popatrzec
Kacper 600 Opublikowano 21 Października 2017 Opublikowano 21 Października 2017 Canyon(domyślam się że chodzi o model endurace al 6.0) to bardzo dobra propozycja. Zajrzyj też na stronę rosebikes.pl i obejrzyj modele serii pro sl. Plusy to świetna rama, markowe komponenty czy możliwość indywidualnego doboru komponentów.
niet Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Dnia 21.10.2017 o 17:56, Sabi napisał: A Canyon? No wlasnie tarczowki, nie wiem czy w nie celowac jesli chodzi o szose. Giant'a nie bralem pod uwage ale moze tez warto popatrzec tarczówki za jakiś czas pewnie będą standardem, na mokre dni czy góry to najlepszy wybór, nie mówiąc o zimie. Ja swoją szosą nie wyjeżdżam jak jest mokro, w zimie też nie planuję jej katować. Gór w okolicach Warszawy też nie mam Jeśli Giant to defy
Sabi Opublikowano 23 Października 2017 Autor Opublikowano 23 Października 2017 Niet uwazasz ze tarczowek nie wykluczac? Uslyszalem od jednego doradcy w sklepie zeby nie pchac sie na tarcze bo mozna sobie krzywde zrobic.
Kacper 600 Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Skuteczność tarcz nieporównywalnie lepsza od szczękowych(szczególnie na mokrym), jeśli budżet pozwala i rowerek się podoba-brał bym. Jednak jeżeli nie zamierzasz jeździć podczas deszczu lub po mokrym to warto się zastanowić nad szczękami. Skąd się urwał ten "doradca".
Sabi Opublikowano 23 Października 2017 Autor Opublikowano 23 Października 2017 Niby profesjonalny sklep rowerowy. Tzn tak mi sie bynajmniej wydawalo do czasu kiedy mi nie dobrał roweru na oko. I stwierdzil ze rozmiar ktory mial na stanie bedzie the best. Porażka. Bede szukal roweru na wyjezdzie tam juz nie zawitam.
Kacper 600 Opublikowano 23 Października 2017 Opublikowano 23 Października 2017 Jeszcze jednym plusem tarczówek jest to, że jeżeli chciał byś w przyszłości zainwestować w jakiejś lepsze koła to będzie to wydatek jednorazowy(jeśli ich oczywiście nie uszkodzisz),natomiast szczęki wycierają obręcz i co jakiś czas trzeba wymieniać.
Sabi Opublikowano 23 Października 2017 Autor Opublikowano 23 Października 2017 Rozumiem. Hmm kolejna kwestia do przemyslenia:)
Rekomendowane odpowiedzi