Sabi Napisano 7 Październik 2017 Udostępnij Napisano 7 Październik 2017 Witam Czy może wiecie cos na temat szosôwek od tej firmy? Jakies opinie? Jestem amatorem jesli chodzi o szose takze na razie szukam firmy dla siebie. Bede wdzieczny za kazda porade Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 7 Październik 2017 Udostępnij Napisano 7 Październik 2017 Ja mam taką: I jestem baaaardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza
de Villars Napisano 8 Październik 2017 Udostępnij Napisano 8 Październik 2017 Osobiście nie jeździłem, ale ogólnie chyba uchodzą za dobre, zawodowcy na nich jeżdżą, więc firma raczej renomowana. Odnośnik do komentarza
tri_kajtek Napisano 8 Październik 2017 Udostępnij Napisano 8 Październik 2017 Również słyszałem o nich same dobre rzeczy, jednak jako że sprzęt dobry to raczej do tanich nie należy ta marka Odnośnik do komentarza
niet Napisano 14 Październik 2017 Udostępnij Napisano 14 Październik 2017 drużyna Rafała Majki na Specach jeździ, jedna z najlepszych firm. Odnośnik do komentarza
Nath_147 Napisano 15 Październik 2017 Udostępnij Napisano 15 Październik 2017 (edytowane) Tylko że spec Majki, a ten który kupi Sabi, to pewnie będzie niebo a ziemia :), firma renomowana, będzie szacunek na dzieli, sam bym chciał takiego mieć ale rower mniej renomowanej firmy z tego samego przedziału cenowego, zapewne będzie miał lepsze komponenty, Edytowane 15 Październik 2017 przez Nath_147 Odnośnik do komentarza
niet Napisano 15 Październik 2017 Udostępnij Napisano 15 Październik 2017 poki co nie mamy ceny:) ja prawie nówkę speca tarmaca sport 2015 kupiłem za 4tys, więc można za rozsądne pieniądze kupić fajny rower. Fakt nowy 8tysi, i tyle chyba bym nie dał za rower:) Może kolega zanim wybierze firmę powie co potrzebuje i jaki ma budżet, wtedy pomożemy? Najlepszy w danym budżecie nie będzie wskazywał zawsze tej samej firmy;) Odnośnik do komentarza
Sabi Napisano 16 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Październik 2017 Czesc Pewnie ze z chęcia wezme pod uwage wasze propozycje. Otoż na rowerze jezdze jakies 5 lat (MTB). Ale teraz ze wzgledu na to ze sport stał sie moim nieodzownym kompanem chce zainwestowac w rower szosowy. W wiekszosci beda to drogi asfaltowe, teren raczej płaski moze z lekkimi wzniesieniami. Miesieczny przejazd w granicach 300-400km. Zawody hmmm nie mysle na razie nad tym ale kto wie. W bieganiu tez nie zakladalem zawodow a wyszlo inaczej:) Budzet w jakim chcialbym sie zamknac to 4000zl. Nie musi byc to model 2017. Poluje na razie na wyprzedaże ale nie wiem czego szukac. Bede wdzieczny za pomoc Panowie Odnośnik do komentarza
niet Napisano 16 Październik 2017 Udostępnij Napisano 16 Październik 2017 może triban 540 na początek? 3300 na 105, geometria endurance, wygodna. Odnośnik do komentarza
Sabi Napisano 17 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Październik 2017 Zastanawialem sie nad Tribanem ale troche mnie ta spawana rama odstrasza. Wykonanie:( Tez schylam sie do endurance. Odnośnik do komentarza
niet Napisano 17 Październik 2017 Udostępnij Napisano 17 Październik 2017 koleś od którego kupiłem mojego tarmaca miał też roubaix speca ale chyba na sora, aczkolwiek teraz w aktualnym katalogu speca takiego nie widzę. Miał go za około 4tys. jeśli o nowego to rozważałem też fuji http://www.fujibikes.com/usa/bikes/road/endurance/sportif/sportif-1-5-disc można znaleźć taniej ewentualnie 1.3 na 105. Co do endurance to bałem się tarmaca bo byłem nastawiony na bardziej wygodną pozycję, ale w tej chwili jestem bardzo zadowolony, aczkolwiek nie mam porównania. Odnośnik do komentarza
Sabi Napisano 17 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Październik 2017 Rozumiem. Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza
niet Napisano 17 Październik 2017 Udostępnij Napisano 17 Październik 2017 NA grupie sprzedażowej na fb dzisiaj pojawił się spec roubaix używany: https://www.facebook.com/groups/1098640563537882/?fref=nf Odnośnik do komentarza
Sabi Napisano 17 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Październik 2017 Dzieki niet. A co myslisz o Treku?? Albo Merida?? Odnośnik do komentarza
Kacper 600 Napisano 17 Październik 2017 Udostępnij Napisano 17 Październik 2017 Podobnie jak ty po kilku latach na mtb ze względów zdrowotnych przesiadłem się na szosę. W sierpniu posiadłem treka emonda alr4(tiagra)i jestem zachwycony działaniem tej grupy, a wiele opini mówi że(min.na tym forum) że, dla początkujących sora jak najbardziej się sprawdza. Dlatego nie celował bym w grupy wyższe niż tiagra będąc na Twoim miejscu. Być może nawet widząc jak działa tiagra, dzisiaj kupił bym sorę a zaoszczędzone grosiwo przeznaczył na jakieś "gadżety". Co do samego treka, to gorąco polecam(każdy swoje chwali), wykonanie ramy to scisła światowa czołówka. Sprawdź może model 1.2. 1 Odnośnik do komentarza
Sabi Napisano 17 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Październik 2017 Dzieki Kacper za wskazowke Odnośnik do komentarza
niet Napisano 19 Październik 2017 Udostępnij Napisano 19 Październik 2017 trek emonda to piękny rower nie miałem niestety okazji na nim spróbować się przejechać. Firma również top. Co do przerzutek to również nie jeździłem na niczym poniżej 105, muszę kiedyś spróbować;) a czytałem również opinie o tym że w szosie przerzutki nie mają takiego znaczenia jak w MTB, więc spokojnie można wziąć słabsze. 105 chodzi jak marzenie, życzyłbym sobie tak szybkiego zmieniania, dokładności i ciszy w moim crossie na przerzutce XT Odnośnik do komentarza
Sabi Napisano 19 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Październik 2017 Czyli co nie inwestowac w 105? Wystarczy Tiagra na poczatek? Ten rower ma posluzyc mi najmniej 4-5lat Odnośnik do komentarza
Kacper 600 Napisano 19 Październik 2017 Udostępnij Napisano 19 Październik 2017 Trudno mi powiedzieć. Jak pisałem wcześniej, mając dzisiejsze doświadczenie z tiagrą, poważnie zastanowił bym się nad sorą. Przy podjęciu decyzji w moim przypadku zadecydowała rewelacyjna cena za rower(3700) i być może chęć "zaszpanowania" czy po prostu posiadania lepszej grupy. Teraz trenuję tak, żebym był jej godzien. Ostatecznie, to chyba kwestia portfela. Jeżeli nie jesteś odpowiednio zaopatrzony, to pamiętaj o wydatkach chociażby na odpowiednie ciuchy, buty,okulary itp itp itp itp itp, studnia niemalże bez dna. Tak ogólnie, to myślę, że cokolwiek wybierzesz, bedzie dobrze, jednak skoro dopiero zaczynasz na szosie, to nie ma co szaleć. Napisz kiedyś co wybrałeś, bo jestem ciekaw. Udanych zakupów. TREK RZĄDZI. Odnośnik do komentarza
niet Napisano 19 Październik 2017 Udostępnij Napisano 19 Październik 2017 kup rower ,na który Cie stać, na którym ci jest w miarę wygodnie i może najważniejsze i który Ci się podoba:) Odnośnik do komentarza
Sabi Napisano 20 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Październik 2017 No wlasnie niet ktory sie podoba a nie ten ktory podoba sie sprzedawcy. Po drugie w wiekszosci sklepy rowerowe gdzie sa tzw doradcy oferuja drozsze modele. Ale zobacze co upoluje. Kacper 600 dam znac jak zlowie swoja zlota rybke. Wiem ze ciuchy sa w cenach hmmm wyzszych i dlatego budzet ktory mam okolo 4500 musi starczyc na rower, buty, kask i spodenki. Reszta wisi w domu:) Odnośnik do komentarza
niet Napisano 20 Październik 2017 Udostępnij Napisano 20 Październik 2017 może taki? http://allegro.pl/lekki-rower-szosowy-fuji-roubaix-1-3-105-wyprzedaz-i6947733948.html Odnośnik do komentarza
Sabi Napisano 20 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Październik 2017 Niet musze przyznac ze przyzwoity sprzet. Dzieki za zainteresowanie tematem. Sam nie za bardzo wiem gdzie szukac. Juz sprawdzam:))) Odnośnik do komentarza
niet Napisano 20 Październik 2017 Udostępnij Napisano 20 Październik 2017 to jest stary model, ale nowsze mają już bardziej sportową geometrię, ta wydaje się wygodniejsza. Ewentualnie popatrz też na model sportif Odnośnik do komentarza
Sabi Napisano 20 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Październik 2017 No wlasnie zalezy mi bardziej na wygodniejszej ramie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi