Skocz do zawartości

Stery do Cube karbon

lysyaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli kąt jest ten sam (a powinien być, bo 36* jest w bieżniach wewnętrznych) to ten mniejszy skos nie powinien mieć znaczenia. Podejrzewam po prostu niską jakość wykonania łożyska.

Opublikowano

albo wyrobione jest gniazdo główki ramy, dlatego stare łożysko pasuje , a nowe już ma kłopot.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 9.12.2017 o 11:50, lysyaa napisał:

I przez to podparcie w ramie jest słabe.

Są jakieś tego objawy czy tak Ci się wydaje? Przymierzyłem dzisiaj standardowe łożysko IS52 i pasuje do tej ramy idealnie.

Edytowane przez firefoks
Opublikowano

Na razie nie chcę myśleć o tych gorszych rozwiązaniach.Jak się jeszcze raz przymierzę albo nie będę mógł skręcać,zależy co pierwsze to będę relacjonować.

firefoks jak włożyłem to czerwone to podparcie było jakieś takie chybotliwe i trochę luźne ,patrzyłem w ramę i nie ma tam żadnego wyrobienia czy nowego śladu a stare leży jak ulał.Jak włożyłeś dolne to co z górnym?

Opublikowano

Górne jeszcze idzie z Chin a dolne przymierzyłem z szosówki :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 21.12.2017 o 17:25, firefoks napisał:

Górne jeszcze idzie z Chin a dolne przymierzyłem z szosówki :)

I jak ? Doszły ? Pasują  Jakieś nowe wieści na temat sterów do tej ramy innych niż cube edition ?

Opublikowano

Doszły i tak jak podejrzewałem oczywiście pasują. Tylko górny stożek-pokrywka przydałoby się zmienić na wklęsły. Stery NECO H151S za niecałe 70 zł: http://www.ebay.pl/itm/NECO-1-1-8-to-1-5-Tapered-Fork-44mm-Headtube-Bike-Headset-ZS44-28-6-EC44-39-8-/171548470151

Oczywiście można kupić FSA za 250 zł ale czy będą lepsze? Wątpię, być może nawet wykorzystują te same łożyska ;) 

Tu macie cały wątek o budowie roweru na tej ramie i wymagane wymiary łożysk: https://www.forumrowerowe.org/topic/224007-cube-reaction-gtc-pro-29-czy-ktoś-jeździ-na-tej-ramie/