lysyaa Napisano 7 Październik 2017 Udostępnij Napisano 7 Październik 2017 Czy ktoś zgłębiał temat sterów dedykowanych do Cube Reaktion Carbon. Jakaś chora cena ok.300pln za te FSI . Odnośnik do komentarza
pitmax Napisano 7 Październik 2017 Udostępnij Napisano 7 Październik 2017 cena jak najbardziej normalna Odnośnik do komentarza
firefoks Napisano 8 Październik 2017 Udostępnij Napisano 8 Październik 2017 To ta rama potrzebuje specjalnych sterów? Nie wystarczą standardowe zintegrowane tapered? Odnośnik do komentarza
pitmax Napisano 8 Październik 2017 Udostępnij Napisano 8 Październik 2017 14 minut temu, firefoks napisał: To ta rama potrzebuje specjalnych sterów? Nie wystarczą standardowe zintegrowane tapered? to są stery carbonowe, oczywiście nie musza takie być Odnośnik do komentarza
firefoks Napisano 8 Październik 2017 Udostępnij Napisano 8 Październik 2017 Pytałem bo biorę pod uwagę zakup takiej ramy. Ja jednak założyłbym "zwykłe" stery maszynowe za 40-50 zł. Dla 20 g mniejszej masy płacić 6 razy więcej to dla mnie przesada. Ale jak ktoś ma taki kaprys to czemu nie? Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 9 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Październik 2017 Słuchajcie,to nie są stery karbonowe tylko dedykowane do tej ramy Cuba.Spójrzcie na kąty ścięć dolnej bieżni.A właśnie to łożysko mam do wymiany.Już szukałem w sklepach z łożyskami specjalistycznymi i brak. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 9 Październik 2017 Udostępnij Napisano 9 Październik 2017 @lysyaa Jeśli tylko jedno łożysko szykasz to może to Ci podpasuje? http://www.cyklomania.pl/fsa-lozysko-superlite-mr110r-52mm-1-5-45x45st-1szt,id7121.html 1 Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 9 Październik 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Październik 2017 Franz Mauer i to jest konkretna odpowiedź.Problem rozwiązany i temat zamknięty. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 9 Październik 2017 Udostępnij Napisano 9 Październik 2017 Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 9 Grudzień 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudzień 2017 No i temat nie zamknięty.To łożysko co podał Franz Mauer(to czerwone) we wszystkich ogólnodostępnych danych powinno być to a nie jest i problem z dolnym łożyskiem pozostał.Jak widać kąt ścięcia jest ten tylko jego długość nie ta.I przez to podparcie w ramie jest słabe. Odnośnik do komentarza
Nemrod Napisano 9 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 9 Grudzień 2017 Chyba raczej odwrotnie, Ta sama wysokość ale inny kąt ścięcia. To po lewej wygląda jak typowe dla FSA 45x36 to po prawej na 45x45. Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 9 Grudzień 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudzień 2017 No niestety to z rdzą to oryginał z pierwszego załącznika w poście. Kąty się zgadzają. Odnośnik do komentarza
firefoks Napisano 11 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudzień 2017 Gniazdo w ramie ma 45 stopni? Z tego co widzę to jeszcze większym problemem w tej ramie jest górne łożysko... Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 11 Grudzień 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudzień 2017 Ale górne jest lepiej uszczelnione i na razie nie ma z nim problemu. Odnośnik do komentarza
firefoks Napisano 12 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 12 Grudzień 2017 Mam prośbę, oczywiście jeśli to nie problem, czy mógłbyś zmierzyć suwmiarką średnicę zewnętrzną tego górnego łożyska? Czy rzeczywiście ma 40 mm? Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 12 Grudzień 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudzień 2017 Złożyłem do kupy i testuję czy się nie zabije na tym zniszczonym dolnym łożysku ale górne z mojego pierwszego załącznika wynika 41mm.To są stery dedykowane do tej ramy karbonowej i robione tylko przez FSA. Odnośnik do komentarza
firefoks Napisano 12 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 12 Grudzień 2017 Chodziło mi o pomiar rzeczywisty a nie info na stronie sklepu. Jeśli to rzeczywiście 41 mm to nie ma problemu a jeśli 40 mm (jak podaje Cube) to już gorzej. Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 13 Grudzień 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudzień 2017 No to nie wiem ,z górnym jeszcze nie ma problemu i do takiego tematu jeszcze nie doszedłem. Odnośnik do komentarza
firefoks Napisano 13 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 13 Grudzień 2017 (edytowane) Prawdopodobnie jest tam 41 mm. Jak przyjdzie rama to zmierzę. Jeśli tak to, wystarczy kupić standardowe stery tapered plus dodatkowo górne łożysko 41 mm i mamy stery do Cube za 80 zł. Edytowane 13 Grudzień 2017 przez firefoks Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 13 Grudzień 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudzień 2017 No to czekam na potwierdzenie.W sklepie cyklomania.pl jeszcze podpowiedzieli takie łożysko z zastrzeżeniem że nie są pewni czy to jest właściwe. http://www.cyklomania.pl/fsa-lozysko-mr127-51-8mm-1-5-36x45st-1szt,id7106.html Odnośnik do komentarza
firefoks Napisano 13 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 13 Grudzień 2017 Nie wiem jaki jest problem z dolnym łożyskiem - wygląda na standardowe IS52. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 19 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudzień 2017 (edytowane) Dnia 9.12.2017 o 11:50, lysyaa napisał: Jak widać kąt ścięcia jest ten tylko jego długość nie ta.I przez to podparcie w ramie jest słabe. Zmierz wysokość obu łożysk? Edytowane 19 Grudzień 2017 przez Franz Mauer Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 19 Grudzień 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudzień 2017 To z Twojej podpowiedzi już odesłałem,ale mierzyłem i wysokości są te same.Mocno napaćkałem smaru i ujeżdżam to stare póki co.Wzorcowo nie jest. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 20 Grudzień 2017 Udostępnij Napisano 20 Grudzień 2017 Z Twojego zdjecia wynikało, że to czerwone łożysko było wyższe. Zastanawiałem się,bo w opisie jego wysokość wynosiła 6,5mm, a na rysunku technicznym na stronie sprzedawcy 8 mm. Być może dostepne sa łożyska o dwóch wysokościach i wysłali Ci wyższe, a nie z opisu 6,5mm? Ale to już za późno... Odnośnik do komentarza
lysyaa Napisano 20 Grudzień 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudzień 2017 Może to zdjęcie trochę przekłamuje ale mierzyłem na wszystkie strony i jedyna różnica była w tym cholernym skosie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi