Puncu Napisano 1 Październik 2017 Udostępnij Napisano 1 Październik 2017 Cześć. Rozglądam się za kierownicą turystyczną. W oko wpadła mi taka jak na zdjęciach. Czy ktoś potrafi mi powiedzieć czy dostane taką w Polsce? Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 3 Październik 2017 Udostępnij Napisano 3 Październik 2017 Wow, fajny bajer. Odnośnik do komentarza
Franz Mauer Napisano 3 Październik 2017 Udostępnij Napisano 3 Październik 2017 Dnia 1.10.2017 o 23:00, Puncu napisał: Cześć. Rozglądam się za kierownicą turystyczną. W oko wpadła mi taka jak na zdjęciach. Czy ktoś potrafi mi powiedzieć czy dostane taką w Polsce? To wygląda jak wyrób rzemieślniczy, ale jest podobna i niedroga: https://rowertak.pl/product-pol-5170-Kierownica-turystyczna-aluminiowa-czarna-mat-dlugosc-590-mm-mocowanie-25-4-mm.html lub https://sportown.pl/kierownice-kierownica-turystyczna-25-4mm-610x26,c57,p20354,pl.html Odnośnik do komentarza
zero Napisano 10 Lipiec 2018 Udostępnij Napisano 10 Lipiec 2018 Mały odkop, może jeszcze ktoś, coś... Ta kiera to oczywiście stalowa "rewelacja" od Surly. Jak najbardziej do kupienia w PL, tyle że w raczej zaporowej cenie ok. 5 do 6 stówek. Trzeba szukać dilujących rowery tej /rzekomo/ kultowej firmy. Mają podobne dziwolągi, moloko czy jakoś tak. Moim zdaniem stosunek cena/zysk jest w tym przypadku wyjątkowo niekorzystny. Odnośnik do komentarza
Puncu Napisano 10 Lipiec 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipiec 2018 Już znalazłem podobną na allegro za 38zł Odnośnik do komentarza
elmapeto Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 Teraz widzę, że już ktoś szukał takiej kiery😄 W Polsce nie do kupienia. E Bay lub strona producenta. Chyba ,że gdzieś od kogoś się uda. Była oferta na olx ,ale siec spóźniłem. https://www.jonesbikes.com/search.php?search_query=H bar&authenticity_token=73a086dcfc74ab27aa173017b90b50e6bf51513367a60ee3c6d543e1ef12159f§ion=product Strona producenta. Takie kierownice to np. Titec j bar Geoff on- one Jones loop bar Te kierownice można kupić za ok 80 usd. Surly ma mega cenę. https://m.bikester.pl/red-cycling-products-loop-handlebar-oe318-1049654.html Coś takiego w polskim sklepie. Kolega @Motke polecił sklep. Odnośnik do komentarza
karolg Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 Geoff kosztuje 25 funtów (~124 zł). Gdyby nie wysyłka kosztująca 15 funtów, pewnie bym ją kupił. A tak czekam, aż będę potrzebował kupić kilka rzeczy, by koszt przesyłki nie stanowił 40% kosztów zamówienia . Jest jeszcze Cinelli Double Trouble, czyli kolejny klon Jones Bara - 229 zł - http://cech.bike/pl/kierownice/825-kierownica-jaskolka-cinelli-double-trouble-.html Swoją drogą Planet X nie dość, że zrobiło klona to specjalnie nazwali go tak, by dać do zrozumienia od kogo kopiowali - Geoff brzmi bardzo podobnie do Jeff - Jeff Jones . Odnośnik do komentarza
revolta1 Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 Wyślą trzy kierownicę w jednej przesyłce np za jedną kwotę? Jak by tak było to ty bierzesz jedna ja jedna może ktoś jedna przesyłka by się rozłożyła na 3ech Odnośnik do komentarza
karolg Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 3 minuty temu, revolta1 napisał: Wyślą trzy kierownicę w jednej przesyłce np za jedną kwotę? Jak by tak było to ty bierzesz jedna ja jedna może ktoś jedna przesyłka by się rozłożyła na 3ech A dlaczego nie? Później dolicz do tego koszty przesyłki w Polsce, bo towarem trzeba się podzielić. Jak na ironię ... wyprzedano 😂 Odnośnik do komentarza
revolta1 Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 No to pozamiatane. Odnośnik do komentarza
karolg Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 Może do wakacji znowu będą . Ta kierownica Loop z bikestera podobna do On-One Mickey Handlebar, a cena niemal identyczna. Odnośnik do komentarza
kaido2 Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 2 godziny temu, elmapeto napisał: Teraz widzę, że już ktoś szukał takiej kiery😄 Jak dla mnie całkowicie zbędny bajer. Korzystałem kiedyś z kierownicy czasowej, ale i z tej po chwili przestałem. Wystarczy mi klasyczny baranek ( compact, ergo, czy stary 38 o profilu torowym) i jazda na przedramionach. Zamiast kombinować jak koń pod górkę polecam sprawdzić i poćwiczyć. Odnośnik do komentarza
revolta1 Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 3 minuty temu, kaido2 napisał: Jak dla mnie całkowicie zbędny bajer. Ja lubię bajery 😋 Mam prosta kiere w mtb nie chce barana. Powtarzam nie chce barana. I dlatego kombinuje z czymś innym i tyle Kiera Mike to tylko przyspawany pałąk do prostej kiery Mam nadzieję że kolega drazel się nie zdenerwuje ze wykorzystuje jego zdjęcia. Kiera Mikey na rowerku wygląda tak 1 Odnośnik do komentarza
kaido2 Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 Na prostej kierze działa to tak samo. Do jazdy na przedramionach używasz prostej części kierownicy, pozycja taka sama jak na kierownicy czasowej. Odnośnik do komentarza
leejoonidas Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 https://pl.pinterest.com/pin/801851908643526566/ Odnośnik do komentarza
karolg Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 (edytowane) 12 minut temu, kaido2 napisał: Jak dla mnie całkowicie zbędny bajer. Korzystałem kiedyś z kierownicy czasowej, ale i z tej po chwili przestałem. Wystarczy mi klasyczny baranek ( compact, ergo, czy stary 38 o profilu torowym) i jazda na przedramionach. Zamiast kombinować jak koń pod górkę polecam sprawdzić i poćwiczyć. To jest kierownica do rowerów nieubarankowionych fabrycznie. Jak ktoś ma szosę to jeździ na baranku, jak ktoś ma prostą kierownicę, to kupuje takie coś, bo koszt dodania szpeju szosowego przeczy zasadom logiki i domowej ekonomii. Tak, robiłem takie wyliczenia na własne potrzeby jakieś 1-1,5 roku temu, wałkowaliśmy wtedy ten temat na forum i stwierdziłem, że to nie ma sensu. Ja nie mam nic do baranka, bo nigdy nawet go nie używałem, gravela nie kupię, bo te sensowne są poza moim budżetem, więc turystyczna kierownica to jest to, co spełni moje potrzeby. Zresztą podobne dywagacje prowadzimy już w 3 innych wątkach od kilku tygodni, więc i te posty zaraz stąd polecą. Edit: @leejoonidas - ten link uczestnicy dyskusji znają z innego wątku @revolta1 - właśnie ten przyspawany pałąk to najważniejsza rzecz dla mnie w tej kierownicy, a nie 45-stopniowe rozgięcie Edytowane 2 Marzec 2020 przez karolg 1 Odnośnik do komentarza
Bujak Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 Na stronie planet x są takie kierownice w rozsądnych pieniądzach. Pisałem o tym w wątku o gravelach. Odnośnik do komentarza
revolta1 Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 4 minuty temu, karolg napisał: revolta1 - właśnie ten przyspawany pałąk to najważniejsza rzecz dla mnie w tej kierownicy, a nie 45-stopniowe rozgięcie No to widzisz jak to wygląda. Jak się podoba to trzeba brać zwróć uwagę za ona ma 780mm tu już żartów nie ma Odnośnik do komentarza
kaido2 Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 3 minuty temu, karolg napisał: to kupuje takie coś, bo koszt dodania szpeju szosowego przeczy zasadom logiki i domowej ekonomii. Nie pisze o dodaniu szpeju szosowego, bo w podobny sposób jężdżę Uralem, czy trekkingiem, z prosta kierą, a na tym drugim nie mam nawet owijki. Zamiast wydawać hajs na zbędne bajery, czasem lepiej poćwiczyć pewne techniczne elementy. Odnośnik do komentarza
karolg Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 (edytowane) 9 minut temu, revolta1 napisał: No to widzisz jak to wygląda. Jak się podoba to trzeba brać zwróć uwagę za ona ma 780mm tu już żartów nie ma Duży ten łuk, i ja bym zmniejszył kąt mocowania. 720 mm Geoff'a to już dużo, Jones w wersji małej ma 660, a ja teraz mam prostą kierownicę 680 mm. Edit: @Bujak przecież my rozmawiamy o kierach z Planet X, bo to ja o nią pytałem w wątku o gravelach Edytowane 2 Marzec 2020 przez karolg 1 Odnośnik do komentarza
elmapeto Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 Godzinę temu, karolg napisał: Geoff kosztuje 25 funtów (~124 zł). Gdyby nie wysyłka kosztująca 15 funtów, pewnie bym ją kupił. A tak czekam, aż będę potrzebował kupić kilka rzeczy, by koszt przesyłki nie stanowił 40% kosztów zamówienia . Jest jeszcze Cinelli Double Trouble, czyli kolejny klon Jones Bara - 229 zł - http://cech.bike/pl/kierownice/825-kierownica-jaskolka-cinelli-double-trouble-.html Swoją drogą Planet X nie dość, że zrobiło klona to specjalnie nazwali go tak, by dać do zrozumienia od kogo kopiowali - Geoff brzmi bardzo podobnie do Jeff - Jeff Jones . No i super. To jest to. Dziękuję. 24 minuty temu, kaido2 napisał: Jak dla mnie całkowicie zbędny bajer. Korzystałem kiedyś z kierownicy czasowej, ale i z tej po chwili przestałem. Wystarczy mi klasyczny baranek ( compact, ergo, czy stary 38 o profilu torowym) i jazda na przedramionach. Zamiast kombinować jak koń pod górkę polecam sprawdzić i poćwiczyć. Klasyczny baranek w moim przypadku wiąże się ze zmianą klamek, hamulcy i kierownicy. Wszystko po to aby zyskać inne chwyty na dłuższe jeżdżenie. A tu starczyłaby kierownica i git. Koszty wiele mniejsze ,więc chyba spróbuje. Odnośnik do komentarza
marvelo Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 29 minut temu, kaido2 napisał: Na prostej kierze działa to tak samo. Do jazdy na przedramionach używasz prostej części kierownicy, pozycja taka sama jak na kierownicy czasowej. A gdzie trzymasz dłonie? Dla mnie nie do zaakceptowania ze względów bezpieczeństwa. Odnośnik do komentarza
kaido2 Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 8 minut temu, elmapeto napisał: Klasyczny baranek w moim przypadku wiąże się ze zmianą klamek, hamulcy i kierownicy. Wszystko po to aby zyskać inne chwyty na dłuższe jeżdżenie. A tu starczyłaby kierownica i git. Koszty wiele mniejsze ,więc chyba spróbuje. 13 minut temu, kaido2 napisał: Nie pisze o dodaniu szpeju szosowego, bo w podobny sposób jężdżę Uralem, czy trekkingiem, z prosta kierą, a na tym drugim nie mam nawet owijki. Zamiast wydawać hajs na zbędne bajery, czasem lepiej poćwiczyć pewne techniczne elementy. Odnośnik do komentarza
revolta1 Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 Mam takie rogi jak na focie ze starego rowerka. Odnośnik do komentarza
kaido2 Napisano 2 Marzec 2020 Udostępnij Napisano 2 Marzec 2020 (edytowane) 3 minuty temu, marvelo napisał: A gdzie trzymasz dłonie? Dla mnie nie do zaakceptowania ze względów bezpieczeństwa. Jadę na przedramionach, dłonie sobie odpoczywają w pozycji najbardziej optymalnej aero . Dla Ciebie nie, dla mnie kiedyś też nie, kwestia wprawy. A uwierz , że jeżdżę też tak po dziurach, czy w lesie. Edytowane 2 Marzec 2020 przez kaido2 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi