Skocz do zawartości

Czujniki energia kolarza

Siditrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zegarek garmina f-45 i sigma rox 12.1. (współpracując wspólnie) posiadają jakiś czujnik który kontrolował by nawadnianie, lub chwilę w której  należy coś zjeść. Bo przypominajka w sigmie jest

A przede wszystkim czy da się je wspólnie połączyć zegarek jako czujnik?

Opublikowano (edytowane)

Nie ma czegoś takiego jak czujnik nawodnienia organizmu i w dodatku wbudowany w licznik czy zegarek . Wszystko działa na zasadzie przypominajki.

Zegarek Garmina możesz sparować ale z licznikami Garmin Edge i wtedy będą transmitować tętno.  Z Sigmą to nie działa.

Edytowane przez pecio
Opublikowano (edytowane)

A sigma ma swoje zegarki? Paruje się z telefonem i przesyła wiadomości które na niego przychodzą więc jeśliby jakąś aplikacją przez smartphona połączyć te dwa urządzenia to tętno mogło by pokazywać.  Doszedłem do wniosku że jeżeli tętno wzrasta to znaczy że czegoś organizmowi brak, można to obserwować i łączyć fakty ale myślę że jeśli taki pomysł padł to może niebawem ktoś go wprowadzi w życie 

Edytowane przez Siditrek
Opublikowano
W dniu 31.03.2024 o 15:54, pecio napisał:

Nie ma czegoś takiego jak czujnik nawodnienia organizmu i w dodatku wbudowany w licznik czy zegarek . Wszystko działa na zasadzie przypominajki.

Zegarek Garmina możesz sparować ale z licznikami Garmin Edge i wtedy będą transmitować tętno.  Z Sigmą to nie działa.

A co twoim zdaniem jest lepsze zegarek Sigmy czy opaska na klatę? 

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli chodzi o precyzję wskazań to opaska na klatę.  Przy szybkich zmianach tętna  obecnie nawet  topowe zegarki z optycznym pomiarem nie wyrabiają.  Dla przykładu  w tym samym czasie  pomiar optyczny w zegarku Garmina pokazuje mi tętno max 192  a czujnik na klatę 158.

Edytowane przez pecio
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 12.04.2024 o 13:58, pecio napisał:

Jeżeli chodzi o precyzję wskazań to opaska na klatę.  Przy szybkich zmianach tętna  obecnie nawet  topowe zegarki z optycznym pomiarem nie wyrabiają.  Dla przykładu  w tym samym czasie  pomiar optyczny w zegarku Garmina pokazuje mi tętno max 192  a czujnik na klatę 158.

Pod jakie oprogramowania można tą opaskę podpinać? Strava?

Opublikowano
W dniu 31.03.2024 o 15:54, pecio napisał:

Nie prawda. Forerunner 45 ma opcje transmitowania tętna poprzez ANT+. Rox 12.1 obsługuje pulsometry ANT+ - czyli można na ROX'ie mieć pomiar tętna z forerunnera.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Charvel nie chodzi o licznik Sigmy tylko o zegarek Sigmy. Zegarek Sigmy nie może transmitować tętna.