Snopt Napisano 4 Listopad Udostępnij Napisano 4 Listopad Hej, Zauważyłem że łapie szybciej zadyszkę. Mieisiac temu przy średnim tętnie 145BPM robiłem 200W, aktualnie to ok 170W. Specyfika trasy (górki, płaskie itd. nie wpływa na te proporcje). Zrobiłem analizę treningów i proporcja W/BPM utrzymywała mi się na stałym poziomie ok 1,4 (200W przy 145BPM) przez sezon aktualnie to jest właśnie ok 1,2 (170W przy 145BPM) We wrześniu miałem Covid, myślałem że to jest powód, ale analiza treningów po covidzie pokazała że po 2 tygodniach od choroby proporcja wróciła do 1,4. W październiku byłem w Hiszpani, jazda głównie w pionie, niska kadencja, może przetrenowalem mięśnie? Z analizy treningów wynika że spadek mocy pojawił się właśnie po powrocie z Hiszpani. Minęły już 2 tygodnie od powrotu i dalej waty są niskie, a bpm wysoki (regularna proporcja 1.2). Pomiar mocy garmin w podałach, tetno wahoo (i drugie w Whoop). Co sądzicie, skąd taki spadek mocy? Pzdr Odnośnik do komentarza
Rozwiązanie Snopt Napisano 6 Listopad Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 6 Listopad Hej, informacyjnie - w badaniu krwi wyszło że mam anemie/niedobór żelaza co powoduje zmniejszenie wydajności 1 Odnośnik do komentarza
FOLTACOACH.PL Napisano 7 Listopad Udostępnij Napisano 7 Listopad Cześć, a co jest powodem powstania niedoborów żelaza? Dieta ? Czy już dalej nie doszukiwałeś się przyczyn. Odnośnik do komentarza
Snopt Napisano 10 Listopad Autor Udostępnij Napisano 10 Listopad Hej, Wyszlo w badaniu krwi. Powodem sa ubytki krwi regularne (wynikajace z innej zdiagnozowanej dolegliwosci). Od tygodnia przyjmuje zelazo i krew juz sie nieco poprawila. 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi